HC Energie Karlovy Vary

Ze Stupina s plným bodovým ziskem

MHL: Kapitán Stupino - HC Energie 1:3 (0:0, 0:0, 1:3) Odplata za dvě porážky v KV Areně se juniorům podařila na sto procent. V ruském Stupinu i napodruhé získali tři body, k čemuž jim pomohla především vydařená třetí třetina, ve které skórovali Kverka, Patrik Novák (na snínku) a Lukáš Vrána. Další utkání sehrají energetici 14. února v KV Areně.
MHL, 54. kolo, út 5.2.2013
Stupino
Karlovy Vary
1:3
0:0, 0:0, 1:3
Branky a nahrávky: 52. Tomilin (Andrijanov, Isajev) - 44. Kverka (Klimíček, Novák), 51. Novák, 53. Vrána (Švec). Rozhodčí: Buturlin - Tobolin, Šmakov. Vyloučení: 1:3, navíc Kvapil (KVA) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 520.
Stupino: Docenko (51.Jakubovskij) - Sazonov, Mironov, Savčak, Lotenkov, Šulenin, Li, Belov - Isajev, Andrijanov, Tomilin - Komarov, Epimachin, Kučkin - Vorobjov, Misenjov, Ščebrak - Judov, Ivanov, Lukjanov - Subbotin
Karlovy Vary: Habal - Klimíček, Schusser, Chalupa, Kvapil, Šik, Gombár, Matyáš - Flek, Kverka, Novák - Harkabus, Vrána, Švec - Piskoř, Gorčík, Zadražil - Beránek, Csamango

Komentář k utkání

První dvě třetiny utkání nabídly vyrovnaný hokej, ale krom obrovské šance domácího Lukjanova v polovině utkání, kterého skvělým zákrokem vychytal brankář Habal, se týmy jen těžko dostávaly do zakončení. Skóre se tak měnilo až začátkem 44. minuty, to se k puku za brankou dostal Jaromír Kverka, vyjel před branku a střelou z otočky z takřka nulového úhlu poslal hosty do vedení. Domácí pak přidali na aktivitě, jejíž výsledkem byla velká šance Andrijanova v polovině 48. minuty, sám před Habalem ale neuspěl. Když navíc o chvíli později putoval na trestnou lavici domácí Li, hráli Karlovarští vůbec první přesilovku v utkání a hned ji také využili. Novák vystihl domácí rozehru za brankou, povyjel před Docenka, a i když mu puk při střele trochu sklouzl z hole, skončil nakonec za brankovou čarou. Druhý smolný gól v domácí síti vyhnal Docenka na střídačku a do hry zasáhl golman Jakubovskij. Domácí se však nevzdali a o půlminutu později snížil Arťom Tomilin, který se po krásném pasu Andrijanova zjevil sám před Habalem a střelou nad pravý beton upravil na 1:2. Domácí radost ještě nestačila doznít a už vedli Karlovarští opět o 2 branky. V čase 52:53 našel Švec přihrávkou z rohu kluziště před brankou volného Lukáše Vránu, kterému stačilo jen nastavit hůl a radovat se z branky v domácí síti. Zbytek utkání už si energetici s přehledem pohlídali, a připsali si tak do tabulky další důležité tři body.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 10.2.2013

Habal s Kverkou hodnotí úspěšný trip