HC Energie Karlovy Vary

S Hradcem rozhodly až nájezdy, Energie bere bod

HC Energie - Mountfield HK 1:2 sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Energetici sehráli s průběžně druhým celkem tabulky vyrovnanou partii plnou osobních střetů. V první třetině neproměnili několik gólových šancí a po přestávce sami inkasovali. Remízový stav zajistila až trefa Romana Vlacha. Energetici tak bodovali po páté v řadě, v samostatných nájezdech ale přálo štěstí soupeři.
Tipsport extraliga, 29. kolo, ne 8.12.2013
Karlovy Vary
Mountfield HK
1:2sn
0:0, 0:1, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 43. Vlach (Micka, Kytnár) – 22. Mertl (Dej, Kvetoň), rozh. náj. Šimánek. Rozhodčí: Šindler, Horák – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 2930. Střely na branku: 19:24. Zblokované střely: 9:15. Hity: 17:15. Vhazování: 33:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1 - 1:2.
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Rýgl, Drtina J., Schusser, Gulaši, Dresler – Zaťovič, Balán, Pohl – Dlouhý, Vlach, Hovorka – Kytnár, Hruška R., Micka – Koblasa, Vachovec, Zucker
Mountfield HK: Kantor – Červený, Vydarený, Harant, Mikuš, Pláněk, Jank, Ptáček – Šimánek, Mertl, Dej – Kvetoň, Langhammer, Škoda – Tvrdík, Švagrovský, Rousek – Knotek, Švihálek

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili aktivněji energetici, a gólman hostí Kantor měl od začátku práce nad hlavu. Hned ve druhé minutě napřáhl Vachovec, a jeho střela se odrazila od tyče. O minutu později dostal přihrávku před branku Vlach, z úhlu ale trefil jen boční síťku. Hráčům Mountfieldu se nedařilo dostat do tempa, a domácí mužstvo bylo nadále lepším celkem. V desáté minutě vznikla před Kantorem slušná skrumáž, Vachovec ale kotouč do branky neprotlačil. O chvíli později zase Balán hledal na vzdálenější tyči Pohla, ani tato akce ale ke gólu nevedla.

Hokejisté Hradce se postupně dostali do hry, k první šanci se však propracovali až ve čtrnácté minutě, kdy zůstal Tvrdík nehlídaný u tyčky, prudkou přihrávku ale netrefil. V 18. minutě přišlo první vyloučení zápasu, když byl za hákování potrestán hostující Harant. Karlovarským se ale tato početní výhoda vůbec nepovedla, a obrana Mountfieldu neměla žádné potíže. I přes jasnou převahu domácích tak byl po první třetině stav nerozhodný.

Ve druhém dějství se obraz hry naprosto změnil. Na rozdíl od předchozí dvacetiminutovky to nyní byli hokejisté Hradce Králové, kteří měli navrch. První gólovou šanci měl po vyloučení Bičánka Květoň, jeho dělovku ale zastavila branková konstrukce. O chvíli později dostal dvě minuty také Gulaši, a energetici tak šli do tří. Tuto situaci už ubránit nedokázali, a v čase 21:57 se po střele Deje, která se od zadního mantinelu odrazila zpět do brankoviště, prosadil Tomáš Mertl. V další šanci se ocitl Vydarený, na vzdálenější tyči ale na Závorku nevyzrál.

Domácí se mohli chytit při další početní výhodě, ani v té ale Kantora nijak zvlášť neprověřili. V dalším průběhu druhé části byl k vidění usilovný boj o každý puk, mírně navrch ale stále měli hosté. Několik dalších vyloučení na té či oné straně k žádné úpravě skóre nevešlo, i když Vlach byl ve 38. minutě hodně blízko, z bezprostřední blízkosti však Kantora nepřekonal. Před třetí třetinou byl tedy stav 0:1.

Krátce po jejím začátku se ale domácím podařilo srovnat krok. Mickova střela se odrazila k Romanu Vlachovi, a ten už neměl problém trefit odkrytou branku. O chvíli později uchránil Kantor svůj tým od pohromy, když zneškodnil nebezpečnou Zaťovičovu teč. Hra byla celkem vyrovnaná a oba týmy předváděly kvalitní defenzivní práci. Na ledě se začalo pěkně jiskřit, přibývalo tvrdých zákroků, a také vzájemných potyček. Branka ale nepadla, a tak zápas dospěl do prodloužení.

V něm se hosté dostali do úniku dvou na jednoho, Mertl ale domácí svatyni minul. V další šanci se ocitl Květoň, jehož střela se odrazila dost nešťastně, domácí ale i tuto situaci ustáli. Nakonec došlo na samostatné nájezdy. Za Karlovy Vary jelo trio Koblasa, Balán, Vlach. Ani jeden z nich však neuspěl, a tak o vítězství Hradce rozhodl kapitán Mountfieldu Jiří Šimánek.

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Věděli jsme, že k nám přijede velmi kvalitní mužstvo. Vstup do zápasu se nám povedl, měli jsme dobrý pohyb a měli dvě, tři velké šance, bohužel nám to tam nespadlo. Ve druhé třetině jsme udělali hloupý faul a ve třech inkasovali. Se stavem, kdy dostaneme první branku, se vždy špatně vyrovnáváme, a druhá třetina byla v režii Hradce. Jsem ale rád, že se kluci o výsledek ještě poprali navzdory hodně dlouhé poslední minutě jsme udrželi stav 1:1. Za bod proti tak kvalitnímu soupeři jsme rádi. Za dva bychom samozřejmě byli raději, ale nájezdy nám nejdou.

Peter Draisaitl (Mountfield HK): Narazili jsme na dobře připraveného soupeře a jsme rádi, že se nám odsud povedlo odvézt nějaké body. Důležité bylo, že nám zachytal Kantor. Myslím, že dělba bodů po 60 minutách je zasloužená. V prodloužení jsme měli šanci rozhodnout, nájezdy nemá smysl komentovat.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | út 10.12.2013

Michal Gulaši: Na soupeře musíme s tvrdou hrou

Ohlasy k zápasu | út 10.12.2013

Energetici chtějí v bodové šňůře pokračovat

Preview k zápasu | so 7.12.2013

Potvrdí Energie vzestup formy proti Mountfieldu?