HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka prohrála i druhý zápas s Atlantem

MHL: HC Energie - Atlant Moskevská oblast 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Ve středečním utkání se proti sobě podruhé během dvou dnů postavila domácí juniorka proti hostům z Mytišči. Energetici měli po celý zápas navrch, ale hosté jim opět dali výraznou lekci z produktivity a jasně zvítězili tříbrankovým rozdílem. Jedinou branku energetiků vstřelil na konci první třetiny kapitán Jakub Flek.
MHL, 40. kolo, st 29.1.2014, KV Arena
Karlovy Vary
Atlant
1:4
1:1, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 20. Flek (Šimek, Vachutka) – 2. Kruglikov (Puškarjov), 30. Zorko, 48. Akimov (Leščenko, Orlov), 60. Gurin (Puškarjov). Rozhodčí: Kuljov – Ondráček, Komárek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 400. Střely na branku: 20:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Karlovy Vary: Honzík – Kečkeš, Dvořák, Horváth, Bahounek, Škvor, Šimek, Troška – Harkabus, Flek "C", Zadražil – Gorčík, Vrána, Fronk – Kohout, Táborský, Beránek – Hroch, Osmík, Vachutka
Atlant: Kuzmin – Krasnov, Orlov, Borunov, Borčík, Mironov, Zorko, Platonov, Kožokin – Kondratěv, Leščenko "C", Puškarjov – Orlov, Baranov, Zacepilin – Kudrjavcev, Akimov, Kacedym – Mutnych, Bobylev, Gurin

Komentář k utkání

Karlovarská Vlčí smečka odehrála ve středu večer odvetné utkání proti Atlantu Mytišči. Stejně jako v pondělním střetnutí i po druhém zápase odcházeli hráči domácího mužstva z ledu do kabin poraženi. Šest bodů za dvě výhry v KV Aréně tedy míří na východ.

Jako první udeřili hosté, a to hned ze začátku. Již ke konci druhé minuty se prosadil Ivan Kruglikov, který se prokličkoval až do útočného pásma a prosadil se střelou z otočky. Puk projel mezi Honzíkovy betony. Po zbytek první třetiny byli aktivnější hosté, ale minutu před sirénou se domácím podařilo stav skóre vyrovnat. Na trestné lavici právě seděl Pavel Puškarjov, který si odpykával dvouminutový trest, a domácí jeho prohřešek proti pravidlům potrestali. Jakub Flek vyjel zpoza brány a zasunul puk za Kuzminova záda.

Energie chtěla soupeři oplatit pondělní účty, a ve druhé části mohla jít dokonce do vedení. Ondřej Beránek za asistence Táborského ale trefil pouze horní tyč brankové konstrukce. To mohlo varské juniory hodně mrzet, protože o pár minut později se trefil Luka Zorko, který si vyjel před bránu a přízemní střelou k tyči zvýšil na 2:1. Do konce druhé části už branky nepadly, mělo se rozhodnout v té třetí.

Do závěrečné periody svěřenci trenéra Tomáše Marišky vstoupili aktivně. Zlepšili pohyb, začali více napadat, a objevili se i nějaké šance. Bohužel ale přišla studená sprcha. V polovině poslední dvacetiminutovky se gólově zviditelnil Svjatoslav Akimov, a zvýšil na 3:1. To nebyla příliš pozitivní zpráva pro fanoušky domácího klubu, kterých přišlo celkem 400. Ve velké šanci se ocitl nejproduktivnější hráč energetiků Tomáš Harkabus, když zachytil rozehrávku Atlantu, jeho střela ale pouze trefila lapačku Kuzmina.

Minutu a pár sekund před koncem utkání se kouč Mariška rozhodl pro vabank, a odvolal Davida Honzíka na střídačku, domácí zkusili hru bez brankáře. Ovoce v podobě vyrovnání to ale nepřineslo, do prázdné brány ještě upravil stav skóre na 4:1 Valerij Gurin. Vlčí smečka tak prohrála oba dva domácí zápasy, hosté si z Karlových Varů odvážejí celkem šest bodů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My dneska bohužel musíme spolknout další prohru. Je to druhé prohrané utkání v řadě a my se z obou těchto zápasů musíme poučit. Dostali jsme další lekci z produktivity. Myslím si, že zápas se opět lámal ve druhé třetině, kdy jsme měli asi tři brankové příležitosti, které jsme nedokázali proměnit. A poté po hrubé chybě v obranném pásmu nás soupeř nekompromisně potrestal a výsledek si poté už pohlídal. Ve třetí třetině jsme chtěli zápas zlomit, ale bohužel už jsme neměli dost sil a nedokázali jsme to. Soupeř byl dnes lepší a důraznější a my se teď musíme vrátit k té hře, kterou jsme předváděli ve vítězné sérii.

Fotogalerie