HC Energie Karlovy Vary

St. dorostenci nestačili na Piráty

St. dorost: Piráti Chomutov - HC Energie 6:3 (2:1, 3:2, 1:0) Sérii tří utkání na ledě soupeřů zakončili svěřenci kouče Eismanna porážkou na ledě Chomutova. Energetici do utkání nastoupili oslabení, pouze s pěti obránci a jedenácti útočníky, což se také podepsalo na jejich výkonu. K bodům hostům nepomohly ani dvě trefy Martina Osmíka (na snímku).
Extraliga staršího dorostu, 6. kolo, pá 20.9.2013
Chomutov
Karlovy Vary
6:3
2:1, 3:2, 1:0
Branky a nahrávky: 18. Toman (Taraška), 18. Strunz (Kašpar), 23. Strunz (Wágner), 25. Hierman (Macháček A., Gröger), 27. Dufek (Polák, Rohla), 55. Kašpar (Meliško) – 11. Osmík, 30. Bahounek, 33. Osmík. Rozhodčí: Hlinka – Gerát, Rozlílek. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 39:18. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:3, 6:3.
Chomutov: Štefka – Páleník, Gröger, Meliško, Hlaváček, Hiermanm, Lidák, Kozák – Polák, Macháček A., Kašpar, Adámek, Dimitrov, Macháček P., Rohla, Dufek, Toman, Wágner, Strunz, Taraška
Karlovy Vary: Frček (od 19. do 26. Harakal) – Vodička, Bahounek, Adam, Rulík, Binias – Hubáček, Osmík, Čupa, Nguyen, Janata, Trapl, Čejka, Krliš, Soudský, Rubeš, Pastyřík

Komentář k utkání

Úvod první třetiny patřil spíše Pirátům. Na začátku prověřili nepříliš jistého Frčka nejprve Rohla, krátce poté Páleník. Chomutovští drželi své soupeře pod dlouhým tlakem, který přerušil gól na druhé straně. Martin Osmík otevřel skóre poté, co odebral puk obráncům, přes které snadno přešel a s přehledem zakončil. Vstřelená branka Energii nabudila a s Piráty rázem hráli vyrovnanou partii. Zpevněná obrana a rychlé protiútoky odebírali domácím prostor a klid, kterého se jim dostávalo v úvodu. V závěru třetiny však Chomutov přeci jen udeřil a zvládl utkání otočit utkání. Nejdříve se se štěstím prosadil Josef Toman a následně Martin Strunz. Po tomto obratu se z branky odebral Frček a nahradil jej Harakal. Zbytek dvacetiminutovky již byl dohrán bez větších šancí či dokonce gólů.

Druhou část opanovali s přehledem domácí. V přesilovce se podruhé v utkání prosadil Martin Strunz a rozhodně to neměl být poslední gól. Čtvrtá branka přišla záhy, když přesnou přihrávku zužitkoval Jakub Hierman přesnou trefou pod břevno. Opět se střídali brankáři a do brány se vrátil Frček. To však Pirátům nezabránilo v dalším navýšení skóre. Pátý gól do odkryté klece přidal Aleš Dufek. Energie byla v krizi a tak si trenér vyžádal oddechový čas. Ten přinesl ovoce v podobě gólu Davida Bahounka, a Karlovarští tak snížili na rozdíl tří branek. Netrvalo dlouho a hosté opět snížili. Martin Osmík obdržel od chomutovských obránců nahrávku, rozjel se na brankáře a únik využil.

Vedení o dvě branky zůstalo Pirátům i na počátku třetí třetiny. V té se od začátku domácí prezentovali v dobrém světle a jejich snaha udržet dobré skóre byla více než znát. Wágner se ocitl sám před gólmanem a trefil jeho připravenou hruď. Na druhé straně se v několika pokusech objevil Osmík, který nadělal dobře chytajícímu Štefkovi hodně starostí. Definitivní tečku za zápasem udělal Michal Kašpar, který se z otočky trefil do dolního rohu branky. Zápas byl poté v klidu dohrán. Piráti zaslouženě brali tři body.