HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci Litvínova uspěli v KV Areně

St. dorost: HC Energie - HC Litvínov 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) Po sobotní porážce s Plzní neuspěli starší dorostenci Energii ani v dalším regionálním derby. Aktivnější Litvínov je v KV Areně přestřílel, v každé třetině vsítil jednu branku, zatímco energetici vyšli střelecky naprázdno.
Extraliga staršího dorostu, 8. kolo, st 25.9.2013
Karlovy Vary
Litvínov
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 1. Pospíšil, 34. Pospíšil (Kučera, Šíp), 60. Kučera (Střibrný, Pospíšil). Rozhodčí: Kostourek - Havelec, Fiala. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 79. Střely na branku: 15:26. Průběh utkání: 0:3.
Karlovy Vary: Frček – Adam, Vodička, Rulík, Binias, Prachař – Soudský, Čejka, Osmík, Krliš, Rubeš, Dimitrov, Trapl, Čupa, Pastyřík, Hauzr
Litvínov: Sklíba – Jonák, Šíp, Najman, Moravec, Vostárek – Brzek, Stříbrný, Pospíšil, Kučera, Sládek, Dunko, Bárdoš, Chmelař, Jícha, Poljanský

Komentář k utkání

Utkání ovlivnila kuriózní situace z první minuty,Vlastimil Pospíšil vystřelil, a jeho pokus si do sítě nešťastně srazil Martin Osmík. Možná i pod vlivem této události byli Litvínovští aktivnější. Měli vyšší nasazení, přesněji si nahrávali a energetiky přestříleli.

Druhá část byla podobná té první. Litvínov opět diktoval tempo hry, a navíc ve druhé polovině vstřelil branku. To právě na trestné lavici seděl Marek Dimitrov a hosté jeho faul potrestali. Trefil se opět Vlastimil Pospíšil - domácímu brankáři propadl kotouč až za brankovou čáru. V prostřední periodě bylo nařízeno za sevření puku trestné střílení ve prospěch Energie, Martin Osmík ale brankáře Sklíbu nepřekonal.

Třetí třetina na výsledku nic nezměnila, hosté si pečlivě hlídali své vedení v čase 59:06 navíc využili zaváhání domácího brankáře a zasadili třetí úder. Vlastimil Pospíšil tentokrát přihrával, a jeho nabídku zužitkoval kapitán Litvínova Tomáš Kučera.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Musím přiznat, že soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, měl pohybově vyšší kvalitu. Z toho pramenilo, že jsme všude byli pozdě, tím pádem naše hra postrádala intenzitu. Musím také dodat, že někteří hráči si neváží místa v sestavě, které jim víceméně spadlo do klína. Z různých důvodů nás totiž moc není. Očekával bych lepší přístup mužstva, v tomto ohledu jsem velice zklamán.

Fotogalerie