HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci nedali v Litvínově jedinou branku

SD: HC Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Svěřenci trenéra Václava Eismanna nezvládli utkání 15. kola RAKO extraligy staršího dorostu, a podlehli v něm Litvínovu. Vervu podržel střelec Tomáš Kučera, a také gólman Spěšný, který zneškodnil všech 27 střel energetiků. Karlovy Vary jsou aktuálně v tabulce Západ na třetí příčce. V příštím utkání je čeká třetí venkovní soupeř v řadě - Letňany.
Extraliga staršího dorostu, 15. kolo, so 12.10.2013
Litvínov
Karlovy Vary
3:0
1:0, 2:0, 0:0
Branky a nahrávky: 15. Chmelař (Sládek, Brzek), 28. Kučera (Stříbrný), 40. Kučera (Jonák, Pospíšil). Rozhodčí: Krob - Rozlílek, Folk. Vyloučení: 5:6, navíc Osmík 5 + 25 min. Využití: 1:0. Diváci: 123. Střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 3:0.
Litvínov: Spěšný – Šíp, Jonák, Brzek, Vostárek, Moravec, Najman – Kučera, Pospíšil, Stříbrný, Bárdoš, Sládek, Chmelař, Poljanský, Jícha, Sklenička
Karlovy Vary: Harakal – Bahounek, Binias, Rulík, Soudský, Adam, Truhlář – Svoboda, Osmík, Krliš, Rubeš, Janata, Trapl, Nguyen, Dimitrov, Hubáček, Čupa, Hauzr

Komentář k utkání

Domácí vstoupili do utkání výtečně. Chemici hýřili pohybem a především svou bojovností dostávali své soky často pod velký tlak. Paradoxně první gólovou příležitost si vytvořili hosté, když Rubeš ujel sám na Spěšného, ale ten jeho úmysl přečetl a šanci zlikvidoval.

V desáté minutě uháněl po křídle směr Harakalova branka, ale hostující obrana mu včas vypíchla puk. Litvínovský forvard nakonec svou aktivitu zužitkoval. V 15. minutě vypálil Jan Chmelař z kruhu a jeho střela skončila až za zády karlovarského brankaře. O dvě minuty později se ke slovu dostaly také Karlovy Vary, když se Osmík prokličkoval až před Spěšného. Domácí obrana, ale karlovarského útočníka včas zastavila.

Do druhého dějství vstoupili domácí poněkud rozpačitě, Energie přebrala iniciativu a v prvních pěti minutách druhé periody domácí značně přehrávala. Přibližně v polovině utkání se k odražené střele dostal Tomáš Kučera a uklidil puk za Harakalova záda. Po této brance domácí opět ožili a hra se srovnala.

Hosté byli v utkání často nedisciplinovaní a Litvínov si v přesilových hrách vytvářel řadu šancí. Energetici ale hrozili z nebezpečných protiútoků a několikrát se musel vyznamenat litvínovský brankář Spěšný. V závěru třetiny měli domácí výhodu přesilové hry a využili ji ukázkově. Jonák vyslal křižnou přihrávku přes brankoviště na Tomáše Kučeru, který prakticky z brankové čáry vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Ve třetí periodě se už domácí nikam nehnali a zodpovědně bránili své tříbrankové vedení. Karlovy Vary přidaly na pohybu, ale litvínovská obrana v čele s brankařem Spěšným fungovala na výtečnou. V závěrečné třetině si ani jeden z týmů nevytvořil větší gólovou příležitost, a tak domácí v poklidu ubránili své vedení a připsali si tak další cenné body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Litvínov): Naše mužstvo vstoupilo do utkání bojovně, což se odrazilo hlavně v první třetině, kde jsme se dostali do vedení. Celou první třetinu jsme měli daleko víc ze hry. Do druhé třetiny jsme vstoupili, jako kdyby už bylo hotovo za stavu 1:0. Minimálně prvních deset minut jsme se hledali. Poté jsme využili šanci a odskočili na rozdíl dvou branek, zase nás to postavilo na nohy. Zbytek utkání jsme už odehráli s přehledem a soupeře do ničeho nepustili.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Do utkání jsme vstoupili špatně a lehkovážně. Hráli jsme složitě a nehráli jsme jednoduše, jak jsme chtěli. Soupeř se dostal do vedení, což bylo pro něj důležité. Ve druhé třetině jsme měli určitou převahu a neproměnili jsme brankové příležitosti. Byli jsme také často vylučovaní a tím jsme se nemohli dostat do hry . Z tohoto pohledu vyhrál soupeř zaslouženě.