HC Energie Karlovy Vary

Energie v předčasném finále ztratila vedení, Vemex Cup vyhraje Petrohrad

HC Vítkovice Steel – Piráti Chomutov 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary – SKA-1946 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Ze čtvrtého ročníku Vemex Cupu ještě zbývá odehrát poslední den, celkový vítěz však už je znám. Odpolední prohra Chomutova s Vítkovicemi určila, že následné střetnutí Energie se SKA-1946 bude předčasným finále. V něm Vlčí smečka prohospodařila rychlé dvoubrankové vedení a Petrohrad po velkém obratu získal již třetí prvenství na karlovarském turnaji.
Příprava juniorů na sezonu, Vemex Cup, čt 7.8.2014
Karlovy Vary
SKA-1946
2:3
2:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 7. Gríger (Šimek), 10. Csamangó (Vrána) – 13. Lelin, 37. Černov (Kirill), 56. Kostygov (Lelin, Šepitko). Rozhodčí: Grech – Čerevenka, Belko. Vyloučení: 10:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Karlovy Vary: Fečo – Rothlisberger, Běhal, Šafář, Rulík, Šimek, Bahounek, Kečkeš, Blaha – Harkabus (C), Zadražil (A), Hroch, Rubeš, Osmík, Gríger, Molnár, Vrána, Csamangó, Táborský, Beránek, Orság
SKA-1946: Volkov (10. Balajev) – Děmidov, Vašenko (C), Sultějev, Mojsejev, Kostygov, Moskalev, Valencov (A) – Černov, Děrgačev, Petkov, Volodin, Čurkin, Šerokov (A), Šepitko, Lelin, Laričev, Kevlin, Kukštel, Nikolajev, Několenko

Komentář k utkání

Energetici skvěle využili svého herního volna z předchozího dne, ale hosté se překvapit nenechali a domácím zdatně sekundovali, ale nápor na Volkovovu branku nemohl bez branky dlouho vydržet a v sedmé minutě se domácí dostali do vedení, když svou nádhernou individuální akci zakončil skvěle pod víko David Gríger. Ihned po tomto gólu si už v první periodě petrohradský kouč vyčerpal možnost oddechového času, avšak zanedlouho náramně podobnou gólovou akci vymyslel Štěpán Csamangó. Rázem byli během chvilky domácí v dvoubrankovém vedení, které se zdálo velmi nadějné a hosté, což přimělo ruského trenéra vystřídat gólmany a tak se namísto Volkova, postavil do branky Balajev.

Hosté to rozhodně vzdát ještě nehodlali. Netrvalo dlouho a do hry je vrátila obrovská smůla domácích, když brankář Fečo vyhazoval puk z mimobrankového prostoru a ten se do nešťastnou náhodou odrazil od projíždějícího Jegora Lelina do branky. Hosté se poté znovu dostali do velké šance, ale skvělým zákrokem svou předcházející chybu odčinil David Fečo. Poté už se nic mimořádného nestalo, hosté vůbec nepůsobili přesvědčivým dojmem a domácí dohráli zbytek třetiny v klidu.

Výkon hostů se přenesl ve stejném duchu i do druhé třetiny. Ta k vidění moc nenabídla. Až těsně před jejím koncem padl její jediný gól. Parádní přesilovou akci dokázal skvěle zakončit Artěm Černov. A tak se stav utkání před třetí třetinou opět vyrovnal.

V závěrečné části utkání se ruský celek dal dohromady a Fečovu branku permanentně ohrožoval. A pár minut před koncem to konečně přineslo své ovoce. Po závaru se k puku dostal Boris Kostygov a poprvé v utkání dostal hosty do vedení. Obrat byl dokonán a energetici se z něj už nedokázali vzpamatovat. Petrohradským už celkové prvenství v pátečních utkáních nikdo vzít nemůže, a navazují tak na svá prvenství z let 2011 a 2012. Energii nezbývá, než aby se v pátek proti Pirátům pokusila uhájit alespoň stříbrnou příčku.

Odpolední utkání

HC Vítkovice Steel – Piráti Chomutov 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Demel, 36. Jáchym (Charvát M., Gřeš), 54. Beneš – 22. Šťovíček (Bednář, Macháček P.) Vyloučení: 2:3

Tabulka po čtvrtém dni

                     Z  Skóre  B
1. SKA-1946          4   9:7   8
2. Karlovy Vary      3   8:4   5
3. Salzburg          3   7:6   5
4. Vítkovice         3   5:8   3
5. Chomutov          3   3:7   3

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dnešní utkání se mi nehodnotí vůbec lehce. Ztratili jsme dvoubrankové vedení a zároveň jsme přišli o celkové vítězství v turnaji. Myslím, že toto utkání pro nás bylo velmi poučné, pro většinu našich hráčů to bylo první takhle těžké utkání. Ale zároveň jsme rádi, že takto těžká utkání můžeme hrát tady doma v přípravě a nebudeme se s nimi potkávat až v soutěži. Naši hráči si musí uvědomit, že se musí držet organizace hry a musí hrát celých šedesát minut. My jsme hráli výborně první třetinu, ve druhé jsme trochu polevili a nehráli jsme to, co jsme chtěli. Třikrát jsme nevyužili přesilovku proti třem a to rozhodlo celý zápas.

Fotogalerie