HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka vrátila SKA prohru v nájezdech a bere dva body

HC Energie Karlovy Vary - SKA-1946 2:1 po nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Vlčí smečka se ve střed v podvečer postavila k druhému domácímu utkání proti Petrohradu a byla to velice vyrovnaná bitva. Po vedoucí brance Osmíka srovnal ve druhé třetině Několenko a zápas dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých ukázal svůj um Matěj Zadražil a rozhodl o dvou bodech pro energetiky.
MHL, 32. kolo, st 26.11.2014, KV Arena
Karlovy Vary
SKA-1946
2:1sn
1:0, 0:1, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 10. Osmík (Orság, Dvořák), rozh. náj. Zadražil – 27. Několenko (Nikolajev). Rozhodčí: Nosov – Gerát, Hynek. Vyloučení: 7:8 Využití: 0:1 Diváci: 450. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1
Karlovy Vary: Fučík – Šimek, Michálek, Dvořák, Běhal, Šafář, Rulík, Röthlishberger – Harkabus, Zadražil, Gríger – Beránek, Táborský, Gorčík – Orság, Osmík, Hroch – Molnár, Rubeš
SKA-1946: Korobov – Děmidov, Čurkin, Kostygov, Sultějev, Gavrilov, Valencov, Něstěrov – Několenko, Šepiťko, Laričev – Orlovič-Grudkov, Nikolajev, Volodin – Krutikov, Lelin, Černov – Peťkov, Ščjolokov

Komentář k utkání

První třetina začala v divokém tempu. Na obou stranách se střídala jedna šance za druhou. První přesilovou hru měli možnost hrát hosté, když se nechal zbytečně vyloučit Harkabus. SKA však přesilovou hrou naprosto pohrdlo a nedařilo se mu ani usadit v útočném pásmu. V desáté minutě se dostala karlovarská třetí pětka do velkého tlaku a dokázala z toho vytěžit maximum. Celá formace domácích si párkrát vyměnila kotouč a po Orságově nahození před branku dorazil touš do branky Martin Osmík. O tři minuty později měl možnost na navýšení skóre Hroch, ale jeho tvrdá střela pouze rozezvonila tyč za ruským brankářem. Domácí měli možnost dalších dvou přesilových her, ale ani oni nedokázali žádnou z nich využít. Hosté se jen těžce dostávali do zakončení a energetici je jasně přehrávali, takže jasným vysvobozením Petrohradu byla siréna, která zazněla po úvodní dvacetiminutovce, a tak se šlo do šaten za stavu 1:0 pro Vlčí smečku.

Druhá třetina začala opět aktivně ze strany domácích, kteří si dokázali rychle vynutit další přesilovou hru, která se jim ovšem vůbec nepovedla a Petrohrad se znovu dokázal ubránit. Poté si to oba týmy vyměnily a bránit ve čtyřech musela v sedmé minutě druhé třetiny Energie. Hosté nezaváhali a možnost na vyrovnání dokázali využít. Archip Několenko napřáhl od modré čáry a tvrdou střelou propálil Fučíka. Další možnost jít do vedení dostali hosté, když fauloval Harkabus, ale jelikož musel být ošetřen, tak jeho trest odseděl Molnár. Jenže Energie dokázala přesilovou hru SKA ubránit a pokračovalo se tedy stále za stavu 1:1. Do konce třetiny bylo ještě k vidění několik přesilových her, ale nic zajímavého se v nic neudálo.

Třetí třetina začala opatrně. Oba týmy si byly vědomy toho, že může rozhodnout jakákoliv maličkost a snažily se spíše bránit. V páté minutě třetí části měl velkou příležitost David Gríger. Ten byl sám před brankou Korobova, ale rozhodl se namísto zakončení navázat brankáře na sebe a puk nechat dojíždějícímu Harkabusovi za sebou, ten s tím však už nepočítal a nestihl kotouč trefit. Dále se toho příliš nedělo a vše nasvědčovalo tomu, že se i druhý střet dostane minimálně do prodloužení. V závěru měli domácí ještě možnost rozhodnou v přesilové hře, ale tu SKA dokázalo se štěstím ubránit. Po šedesáti minutách byl tedy stav nerozhodný a šlo se do prodloužení.

V prodloužení byli energetici aktivnější a měli několik šancí na rozhodnutí, ale žádná z nich se nesešla s úspěchem. Největším vzrušením byla tedy asi menší potyčka mezi Gorčíkem a Gavrilovem, kterou rozhodčí ocenil dvouminutovým trestem na obou stranách. V nájezdech byl jediným úspěšným střelcem Matěj Zadražil, na jehož nájezd se jel hlavní rozhodčí ještě podívat na video, jestli se karlovarský forward s pukem nevrátil, ale vše proběhlo dle pravidel, a tak si z tohoto zápasu odnesla Vlčí smečka cenné dva body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme rádi, že se nám dnes podařilo zlepšit výkon. Myslím, že oproti včerejšku jsme si to vítězství dneska zasloužili a získali jsme jeden bod navíc, který jsme včera ztratili. Myslím, že v tomto dvoj-utkání je dělba bodů 3:3 spravedlivá. Dnes jsme podali lepší týmový výkon, šli jsme si za body a vyhráli jsme.

Fotogalerie