HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost převálcoval Chomutov a bere tři body

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
V pondělí odehrál karlovarský starší dorost druhé extraligové utkání a zvládl ho na výbornou. I přes to, že po první třetině vedl o jednu branku, tak musel nakonec otáčet stav zápasu až na konečných 5:2.
Extraliga staršího dorostu, 1. kolo, po 8.9.2014, KV Arena
Karlovy Vary
Chomutov
5:2
1:0, 2:2, 2:0
Branky a nahrávky: 20. Pajk (Davídek, Svoboda), 33. Davídek (Hauzr), 37. Svoboda (Vodička), 57. Trapl, 59. Čejka (Trapl, Janata) – 21. Adámek (Lyszczarczyk), 22. Polák (Tůma). Rozhodčí: Svoboda – Černý, Malý. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 60. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.
Karlovy Vary: Kuchař – Prachař, Pajk, Vodička, Vápeník, Beer, Havlík – Kurfürst, Janata, Trapl, Čejka (C), Davídek, Svoboda, Slabý, Pastyřík, Hauzr
Chomutov: Strejc – Běhula, Hajič, Novák, Muchka, Novák, Lidák, Hlaváček, Dvořák – Adámek (C), Lyszczarczyk, Rohla, Palička, Polák, Tůma, Dejmek, Kulich, Toman, Jindra, Šilař

Komentář k utkání

První třetina zápasu ve velice vlažném tempu. Oba týmy se spíše oťukávaly a gólových šancí diváci příliš neviděli. Dalo by se říci, že vlastně vůbec žádnou. Hra se dost kouskovala a první vážnou šancí byla v devatenácté minutě tyč, která zazvonila za zády Kuchaře. O minutu později však udeřili domácí, když Ondřej Pajk dostal kotouč až na modrou čáru a díky dobrému stínění svých spoluhráčů před bránou dokázal prostřelit Strejce. To bylo z první části vše.

Do druhé třetiny vletěli hosté v obrovském tempu a odměnou jim bylo rychlé vyrovnání, které obstaral Tomáš Adámek, jenž doklepl puk do odkryté brány po velkém tlaku Chomutova. Aby toho nebylo málo, tak hned po půl minutě skóroval Tom Polák. V tuto chvíli vypadali domácí hráči dost opařeně. Jenže to by na střídačce nesměl být Václav Eismann, který dokáže někdy s týmem až nemožné. Ve třicáté třetí minutě se o srovnání postaral po pěkné akci Milan Davídek. O čtyři minuty později už šli domácí znovu do vedení, když se do úniku dostal Kamil Svoboda a překonal Strejce střelou mezi betony.

V úvodu třetí třetiny měli možnost hosté na srovnání, ale Adámek si z bezprostřední blízkosti na Kuchaře nepřišel. Dlouho to vypadalo, že zápas bude dramatický až do posledních vteřin, ale tomu udělal přítrž Martin Trapl, který protlačil kotouč až za záda bezmocného Strejce. Definitivní tečku za utkáním udělal Michael Čejka, který dostal výbornou přihrávku před bránu a bekhendovým blafákem překonal chomutovského gólmana.

Fotogalerie