HC Energie Karlovy Vary

Mladí energetici podlehli Pirátům po nájezdech


SD: HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 2:3 sn (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Páteční večer patřil v KV Areně starším dorostencům, kteří přivítali Piráty z Chomutova. Do utkání vstupovali jako mírný favorit, což se jim nakonec nepodařilo potvrdit. Utkání, které bylo vyrovnané a plné emocí dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých měli více štěstí Piráti. Ti si nakonec odvážejí do Chomutova dva body.
Extraliga staršího dorostu, 15. kolo, pá 24.10.2014
Karlovy Vary
Chomutov
2:3sn
0:0, 2:1, 2:1
Branky a nahrávky: 28. Bernáth (Prachař, Vodička), 36. Weinhold – 21. Lyszczarczyk (Polák, Novák), 48. Jan Svoboda (Matyáš Svoboda), rozh. náj. Lyszczarczyk. Rozhodčí: Kostourek – Havelec, Fiala. Vyloučení: 3:5. Využití: Bez využití. Diváci: 48. Střely na branku: 30:19. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 2:3.
Karlovy Vary: Kuchař – Vodička "A", Bernáth, Pajk, Weinhold, Beer, Vápeník, Prachař – Čejka "C", Janata "A", Trapl – Horký, Davídek, Hauzr – Pastyřík, Svoboda, Kurfürst – Prošek
Chomutov: Zvědělík – Novák, Lidák "A", Gröger, Hajič, Hlaváček, Novák, Běhula, Bukač – Svoboda M., Rindoš, Svoboda J., Jindra, Kulich, Toman, Adámek "C", Polák, Lyszczarczyk, Dejmek, Šilař, Palička

Komentář k utkání

Úvod utkání patřil jednoznačně domácím hokejistům, kteří se od prvních vteřinek na svého soupeře vrhli po hlavě. Energetici si vytvářeli chvílemi velmi silný tlak, hodně času strávili v osobních soubojích před bránou, ale nedokázali toho využít. K dispozici měli i přesilovou hru, ale stejně tak dobře, jako bránili v oslabení oni, tak se bránili i hosté z blízkého Chomutova. Když už se domácím podařilo dostat se do zakončení, cestu za úspěchem v podobě vstřelení branky zastavil výborný Zvědělík. Avšak nutno zmínit i některé šance hostujícího celku. Ti měli po celou dobu problémy s udržením se v útočném pásmu, ale několik střel také vyslali. Kuchař byl v těchto situacích ale také pozorný.

Druhá perioda se nesla v úplně jiném gardu. Začátek se vydařil hostujícímu celku, když se po šestatřiceti vteřinách dostali do vedení po přesné dorážce Alana Lyszczarczyka. Energetiky tato branka spíše nabudila a po pár minutách bylo vyrovnáno. Piráti sice ubránili oslabení, opět díky skvělým zákrokům Zvědělíka, avšak poté již inkasovali. Díky teči Filipa Bernátha propadlo nahození Davida Prachaře až do brány. Utkání se hrálo dál ve velmi vysokém tempu, k vidění byly velmi tvrdé souboje, hru to ale nepoznamenalo. Vyhovovalo to ale asi spíše karlovarským hokejistům, kteří pět minut před koncem druhé periody přidali druhou branku. Po tlaku na chomutovskou branku se svižnou střelou prosadil Martin Weinhold.

Třetí třetina byla mezi oběma celky velmi vypjatá. Hráči vstupovali do všech soubojů s velikým odhodláním a málokterý vypustili. Více štěstí měli hokejisté Chomutova, kteří přetavili svůj um ve vyrovnávací branku. Konkrétně to byl Jan Svoboda, který unikl obraně a trefil se přesně k tyči. Utkání nebylo vyostřené jen mezi hráči, ale také mezi trenéry a rozhodčím. Přesněji tedy mezi hostujícím koučem a rozhodčím Kostourkem. Ten si po vyloučení jeho svěřence rozhodčímu hlasitě a nevybíravě stěžoval, Kostourek si nenechal nic líbit a udělil hostům dvě minuty za nesportovní chování. Následovalo další vyloučení, a domácí tak měli k dispozici téměř nekončící přesilovku pěti proti třem, avšak hosté ji snad bez kapičky potu ubránili a to je nakoplo. K vidění bylo do konce třetí části nepřeberné množství šancí, avšak ani jeden tým je nedokázal využít. Velikou zásluhu na tom měli opět brankáři, kteří na ledě kralovali.

Utkání tedy dospělo do prodloužení, ve kterém si Piráti zahráli přesilovou hru. Energetici i přes cenu vlastního zdraví bránili, branku nakonec neinkasovali, a rozhodnout tak museli samostatné nájezdy. V těch měli více štěstí chomutovští hokejisté, jediným úspěšným střelcem byl Alan Lyszczarczyk. Na sever Čech si tak odvezli dva body.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři k zisku dvou bodů. Myslím si, že jsme dnes nezvládli určité maličkosti a detaily. Byla to od nás směrem kupředu komplikovaná hra, v příležitostech, které jsme si vypracovali, jsme patřičně nezmobilizovali energii. Přesto, že jsme se dostali do vedení, tak nás soupeř potrestal ze dvou brejků. Nepochybně klíčovým momentem byla naše přesilovka pěti proti třem, kterou jsme trestuhodně nedokázali využít.

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): Bylo to pro nás těžké utkání, jelikož se potácíme dole a musíme bodovat. Rozhodujícím momentem utkání byla nepochybně dlouhá přesilová hra soupeře, kterou nedokázal zužitkovat, to nás nakoplo. Dotáhli jsme utkání na remízu, následně jsme měli více v nájezdech.

Fotogalerie