HC Energie Karlovy Vary

Dohrávka v Hradci Energii body nepřinesla

Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
V pondělí čekala Energii dohrávka dvanáctého kola na ledě Mountfieldu Hradec Králové. Pro Energii to byl druhý zápas pod koučem Oremusem, ve kterém mohla po smolné prohře s Litvínovem sebrat konečně první body. Opět ji ale svírala velmi špatná koncovka, která ji nedovolila využít hned několika gólových příležitostí, a tak se do vedení dostali Východočeši. Ve druhé třetině sice sebevědomí vrátil energetikům Petr Koblasa, který vyrovnal, ale hned vzápětí, opět velkou šanci promarnil Haščák a soupeř se z protiútoku dostal opět do vedení, na což už mu Energie odpovědět nedokázala. V závěru Hradec zpečetil svou výhru třetím gólem a všechny body si ponechal doma.
Tipsport extraliga, 12. kolo, po 19.10.2015
Mountfield HK
Karlovy Vary
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 14. Kudrna (Dietz, Šimánek), 40. Dej (Kukumberg, Bednář), 55. Červený (Courchaine) – 39. Koblasa (Vachovec). Rozhodčí: Hribik, Hrubý – Hynek, Kis. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4326. Střely na branku: 29:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Mountfield HK: Kacetl – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Jank, Hronek – Kudrna, Knotek, Šimánek "C" – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Vantuch, Kopta
Karlovy Vary: Závorka – J. Tomeček, Bičánek "C", Dvořák, Sičák, Harant, Rodney, Weinhold – Koblasa, Zadražil, Vachovec – Duda, Haščák, T. Rachůnek – V. Tomeček, Bulík, I. Rachůnek – Gorčík, Kverka, Rohan – Osmík

Komentář k utkání

Utkání na ledě FORTUNA arény začalo pěkně zostra. Již v první minutě mohli hosté otevřít skóre zásluhou Vachovce, Ondřej Kacetl byl však včas na svém místě. A jen o pár sekund později Karlovarští zahrozili znovu, Rachůnek ale na hradeckého gólmana taktéž nevyzrál. Hosté měli v prvních minutách viditelně navrch a domácímu týmu dělali velké problémy.

Po pomalejším rozjezdu Hradeckých zahrozil před Závorkou Dietz, jehož dělovku od modré čáry gólman hostí vykopl levým betonem. Zajímavou šanci vytvořila dvojice Dej – Kukumberg, Závorka ale změnu skóre nepřipustil. V další akci už byl Mountfield úspěšný. Dietzova rána od modré prošla Závorkovi mezi betony, nejlépe se zorientoval Jaroslav Kudrna a kutálející se kotouč dopravil do prázdné branky – 1:0.

Na druhé straně se nebezpečným střeleckým pokusem prezentoval Harant, avšak jeho střela skončila jen v Kacetlově lapačce. V závěru úvodní části ještě vybojoval černou pryž exkarlovarský Dej, z první nabil Kukumbergovi, kterému však nahrávka nesedla, a Závorka si tak s jeho střelou poradil.

Oproti první dvacetiminutovce vstoupili do té druhé aktivněji domácí, Kudrnova teč minula Závorkovu branku jen o centimetry. Naopak na druhé straně kluziště zahrozil před brankářem Kacetlem Marcel Haščák, hradecký strážce svatyně ale i po jeho střele držel čisté konto.

Se střelou Zadražila už měl Kacetl o poznání více práce, tečovanou střelu s přispěním štěstí vytěsnil mimo dosah brány. O pár minut později si vytvořili slibně vypadající šanci Köhler s Červeným, prvně jmenovaný ale střelou z úhlu nenašel volnou skulinku v Závorkově výstroji. Záhy se karlovarského gólmana pokusil překvapit Karel Pilař, i s jeho ranou si ale Závorka poradil.

V devětatřicáté minutě vyslal Vachovec přesný pas na Petra Koblasu, jenž nádhernou střelou nedal Ondřeji Kacetlovi šanci a bylo vyrovnáno – 1:1. Hned vzápětí se ale skóre měnilo znovu a opět po krásné hokejové akci. Kukumberg těsně před Závorkovou brankou vyzval ke skórování Rastislava Deje a hradecký útočník s jeho nabídkou naložil nejlépe, jak mohl – 2:1.

Hned na začátku třetí pasáže sehrál celek Karlových Varů dvouminutovou přesilovou hru. Hokejisté Karlových Varů sice na dlouhou dobu uzamkli Mountfield v pásmu, žádná z vyslaných střel však přes hradeckého muže v masce neprošla. V závěru dostali stejnou šanci i Hradečtí, a hned dvojnásobnou. Jenže stejně jako Karlovarští, tak ani Hradečtí nedokázali přesilovou hru přetavit v gól.

Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit Červený, jenž se proháčkoval mezi karlovarskými obránci a vyslal jedovatou střelu na Tomáše Závorku. Brankář hostí ale jeho šanci vystavil nekompromisní stopku. Vcelku ospalé tempo však v pětapadesáté minutě narušil právě Rudolf Červený. Spolu s Adamem Courchainem totiž předvedli parádní ťukec, kterým hradecký útočník zvýšil na dvougólové vedení.

Necelé čtyři minuty před koncem třetí části mohli Karlovarští snížit stav utkání v přesilové hře. Nebezpečnou jedovku vyslal od modré čáry Sičák, těsně před Kacetlem ji však zblokoval do bezpečí Pilař. Třicet sekund před koncem se do samostatného úniku dostal znovu Červený, podruhé v utkání už ale na Závorku nevyzrál, a skóre se tak zastavilo na čísle 3:1.

Ohlasy trenérů

Peter Draisaitl (Mountfield HK): Na začátku měly Vary dva tři velmi nepříjemné puky. Hra pět na pět se potom jakž takž stabilizovala, přesilovek jsme měli spoustu, ale všichni viděli, že byly úplně o ničem. Upřímně řečeno jsem ani žádný jiný zápas neočekával. Bylo mi jasné, že nám tady Vary nedají nic zadarmo. Musím říct, že hrály šedesát minut v lajnách a pro nás bylo těžké se prosadit.

Peter Oremus (HC Energie Karlovy Vary): Zápas jsme začali dobře, vytvořili jsme si několik šancí. Co ale mrzí, to je jejich realizace. Dát v Hradci jeden gól je strašně málo, pokud chceme být úspěšní. Na to jsme doplatili, proto je výsledek ve prospěch domácích.

Související články