HC Energie Karlovy Vary

Juniorka v Plzni na dobrý úvod sezóny nenavázala

JUN: HC Plzeň 1929 - HC Energie 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)
Poté, co Vlčí smečka úspěšně vkročila do nové sezóny výhrou nad Litvínovem, ji hned ve druhém kole čekalo derby další, západočeské. Lépe začali domácí, kteří už brzy vedli o dvě branky, ale Energie poté zabrala a dokázala ještě do konce první třetiny vyrovnat. Rozhodující bylo až poslední dějství, ve kterém se už hosté s tempem soupeře neudrželi. Plzeň tak obrala Vlčí smečku po jejím návratu do české soutěže o body jako první.
DHL extraliga juniorů, 3. kolo, čt 10.9.2015
Plzeň
Karlovy Vary
4:2
2:2, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 2. Krliš (Kokoška, Kaňák), 5. Vlček (Stráský), 50. Stráský (Krystl, Vlček), 60. Kokoška (Suchý) – 7. Osmík (Michálek, Zikmund), 20. Vrána (Osmík). Rozhodčí: Svoboda – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 123. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
Plzeň: Štekr – Walter "A", Kvasnička, Kaňák, Polívka – Rakaj, Krystl, Petráš, Beneš "C", Švarc, Suchý, Kokoška, Krliš "A", Stráský, Vlček, Kučera, Opava, Jakubec, Hajšman.
Karlovy Vary: Frček – Michálek "C", Rulík "A", Dudek, Weinhold, Beer, Vodička- Zikmund, Osmík, Vrána, Čejka, Janata, Davídek, Nguyen, Procházka, Svoboda, Hendrych, Babka, Tamáš.

Komentář k utkání

Vzájemný duel po třech letech odšpuntoval již po šestasedmdesáti vteřinách hry Václav Krliš, který se na brankovišti prosadil dorážkou rány Kokošky - 1:0! Za hosty se pokusil rychle odpovědět Rulík, ovšem jeho pokus z levé strany Štekrovi příliš starostí nenadělal. Indiáni byli nadále aktivnější a vysloužili si tak i druhý brankový zářez. Po pravé straně se trhl Lukáš Vlček a uspěl ranou na vyrážečku - 2:0! Karlovým Varům se však vzápětí podařilo vrátit do hry. Martin Omsík se z první opřel do střely z pravého kruhu a trefil přesně na vzdálenější tyč - 2:1! Pohodlné vedení mohl svým barvám vrátit Opava, ale z mezikruží jen těsně minul. Za nedlouho poté se hostům naskytla první přesilová hra střetnutí, ovšem nesehráli jí vůbec dobře. V největší šanci pak paradoxně domácí situaci dva na jednoho překombinovali. Až v samotném závěru první části Energie vyloučení potrestala. A to hned za dvaatřicet vteřin. Jakub Vrána natáhl ke střele na pravém kruhu a s přispěním teče obránce udal přestávkový stav - 2:2!

Na začátku prostřední části mohl dokonat obrat v duelu Janata, který dorážel na brankovišti, proti jeho pokusu ovšem vytasil bleskurychle beton Štekr. Za domácí odpověděl Petráš ranou z levé strany, ovšem přestřelil. V polovině zápasu zkoušel Beneš od modré polostřelu-polopřihrávku na teč, Frček nakonec našel touš ve výstroji. Domácím se následně dostalo přibližně půlminutové dvojnásobné přesilové hry, ale v největší šanci Beneše pálícího z první z levého kruhu po křižné přihrávce vychytal maskou Frček. Když pak v závěru třetiny Petrášova tečovaná střela prolétla jen těsně mimo pravé tyče a pokusy Polívky i Krystla z levé strany byly zblokovány, měla o všem rozhodnout poslední dvacetiminutovka.

Třetí branku své týmu měl na holi Kaňák, který pálil z mezikruží z první, ovšem Frček skvěle zasáhl ramenem. Další zákrok si musel hostující gólman připsat vzápětí po ráně Hajšmana od modré. Následně pálil Švarc z pravého kruhu, našel však pouze lapačku Frčka. V polovině třetiny rozuzlení již přišlo. Jiří Stráský dostal příhru na brankoviště, kde udělal bleskurychlou kličku do bekhendu a zavěsil pod břevno - 3:2! V rychlém sledu se oběma týmům dostalo přesilové hry, ovšem ani jeden celek si výraznější příležitost nevypracoval. Energie tak sáhla již dvě minuty před třetí sirénou ke hře bez brankáře, ve které dvakrát neuspěl ranami od modré Michálek. Následně domácí uzmuli puk a do opuštěné kelce jej dopravil Filip Kokoška – 4:2!

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): My jsme do zápasu výborně vstoupili, hned jsme šli do vedení, kontrolovali jsme hru a měli velký tlak. Bohužel jsme následně vytvořili dvě chyby a z obou jsme dostali gól. Je pravda, že branky byly po chybách, ovšem zároveň také velmi laciné a myslím si, že se daly chytat. Ve druhé části byly Vary lepší a měly tři velké šance. Tam nám to Štekr vychytal a udržel nás zase ve hře on. Ve třetí části jsme opět byli lepší, ale máme problémy s tím, že si vytváříme šance, máme tlak, ale máme hrozně málo střel na bránu a hodně věcí jsme překombinovávali. Samozřejmě ovšem díky Bohu za tři body.

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): Náš vstup do zápasu byl hodně špatný. Pak jsme z minima vytěžili maximum na dva dva. Ovšem spokojenost z naší strany nebyla. Ve druhé části jsme se zlepšili, měli jsme nějaké šance i ustáli oslabení. V poslední třetině jsme chtěli být trpělivý, bohužel jsme udělali hrubku v obranném pásmu a Plzeň dala vítězný gól. Ještě jsme zkusili něco vymyslet v power-play, byla tam i jedna nadějná střela, ale již se nám to nepovedlo. Rozhodl důraz domácích před naší i vlastní bránou.