HC Energie Karlovy Vary

Junioři v derby rozdrtili Plzeň osmi brankami!

JUN: HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 8:1 (2:0, 4:1, 2:0)
Sobotní odpoledne patřilo jen a jen karlovarským juniorů, která doma přivítali v rámci západočeského derby Plzeň. Energetici do utkání vlétli velmi dobře, soupeři rychle odskočili do dvoubrankového vedení. I přes jedno snížení udrželi domácí velmi dobrý výkon a nakonec soupeři nadělili hned osm branek. Velmi dobrým výkonem se na vítězství podíleli brankář Frček a pětibodový Ondřej Beránek (3+2).
DHL extraliga juniorů, 8. kolo, so 26.9.2015
Karlovy Vary
Plzeň
8:1
2:0, 4:1, 2:0
Branky a nahrávky: 4. Dudek (Zikmund, Janata), 11. Beránek (Vrána), 31. Beránek (Weinhhold, Vrána), 32. Vrána (Beránek), 35. Svoboda (Pajk), 38. Osmík (Beránek, Weinhold), 49. Zikmund (Čejka), 56. Beránek – 28. Suchý (Krliš, Kaňák). Rozhodčí: Kostourek – Fiala, Havelec. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 8:1.
Karlovy Vary: Frček – Weinhold, Rulík "C", Dudek, Vodička, Pajk, Beer – Beránek "A", Osmík "A", Vrána – Čejka, Janata, Zikmund – Hauzr, Babka, Svoboda – Hendrych, Procházka, Tamáš
Plzeň: Štekr (od 35. Zeman) – Walter, Rajal, Kaňák, Polívka, Krystl, Kvasnička – Petráš, Beneš "C", Švarc – Suchý, Vavřička, Krliš – Stráský, Kokoška, Vracovský – Vlček, Kučera, Hajšman

Komentář k utkání

Oba celky nastoupily do zápasu velmi tvrdě, kdy dohrávaly souboje a hra byla pro diváky velmi atraktivní. Po úvodních minutách hry byly šance na obou stranách ledové plochy. První gólová akce připadla Energii. V levém kruhu se dostal k puku Jakub Dudek, který si trefou mezi ruku a tělo připsal první gól pro domácí. Energie se stala ještě aktivnějším celkem na ledě. Hosté si také vypracovali dobré šance. Projevilo se to v osmé minutě zápasu, kdy přišlo vyloučení domácích. To domácí nakonec ustáli. Vzpruhou pro domácí bylo, když Ondřej Beránek dostal přihrávku od Vrány a úspěšně poslal puk mezi betony. Během dalších minut byla Energie vyloučená za krosček. Domácí zvládli i druhé oslabení bez větších problémů. Hosté se přes velkou snahu probojovat se do třetiny domácích nedokázali prosadit. Za to domácí předváděli slušnou hru. Plzeň si za první třetinu vytvořila dost šancí, ale nedokázala žádnou zacílit za záda brankáře Frčka.

Hned ze začátku třetiny se hrálo velmi aktivně na obou stranách. Plzeňští se tvrdě tlačili do útočné třetiny a energetici dělali chyby. Nato přišlo další oslabení domácích a v něm gól Filipa Suchého, který tvrdou střelou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Domácí přitvrdili a vybojovali si přesilovou hru. V ní se Vlčí smečce podařilo navýšit vedení, když Ondřej Beránek poslal střelu skoro z nulového úhlu a překonal Štekra. Velmi nabuzení domácí dokázali opět skórovat během 98 vteřin. Jakub Vrána ve 32. minutě oklamal obranu hostů a zakončil do prázdné brány. Pro Plzeň přišla další rána, když dostala pátý gól střelou Svobody od modré, která propadla brankáři mezi betony. Pro druhého brankáře hostů Zemana to byl implus k nástupu na led. Gólově jej velmi brzy uvítal domácí Martin Osmík. Pro energetiky to byla velmi povedená třetina. Karlovarští dali čtyři góly a s Plzní to nevypadalo vůbec dobře.

Hned ze začátku třetí třetiny se hosté rozhodli zatlačit na domácího brankáře a usadili se v útočném pásmu. Domácí zaváhali a byl vyloučen Jakub Dudek za hrubost. Plzeňští předváděli kvalitní hru a vytvářeli si velké šance, které však nedokázali proměnit. Plzeň bojovala a tvrdou hrou dávala najevo, že s výsledkem chce něco udělat. Vzpruha pro Energii přišla, když Ladislav Zikmund z kraje brány překonal brankáře Zemana. Hostům se přestalo dařit a přicházely chyby. V 56. minutě při oslabení Energie byl aktivní Ondřej Beránek mezi betony vstřelil osmý gól svého týmu. Před koncem zápasu i přes nepříznivý výsledek byla Plzeň aktivní. Vítězství však padlo na stranu domácích, kteří předváděli skvělý hokej a svého soupeře přehráli.

Fotogalerie