HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci v derby hladce přejeli Plzeň

ESD: HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Starší dorostenci v pátek odpoledne nastoupili k západočeskému derby na ledě malé plzeňské haly, dařilo se jim tam velmi dobře. Hned po sedmasedmdesáti vteřinách se podařilo energetikům skórovat, z čehož poté těžili během dalších částí. Do konce zápasu přidali ještě další dvě branky a ačkoliv jednou inkasovali, domů si po zásluze odvezli tři body. Bodově úspěšný zápas zastihl Jana Bečku, který ke vstřelené brance přidal dvě asistence.
Extraliga staršího dorostu, 13. kolo, pá 16.10.2015
Plzeň
Karlovy Vary
1:3
0:2, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 37. Chalupa (Čechura) – 2. Bečka (Prošek, Pajk), 18. Pajk (Bečka), 34. Prošek (Bernáth, Bečka). Rozhodčí: Sýkora - Malý, Tvrdík. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 87. Střely na branku: 19:19. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
Plzeň: Krasanovský – Kačena, Staněk, Váchal, Čada, Čechura, Sedláček – Váňa, Hajžman, Kolda, Pour, Chalupa, M. Červenka, Eret, D. Roubal, Kovařík, Penc, Hanzlík, J. Roubal.
Karlovy Vary: Beran – Bernáth, Klejna, Vápeník, Hrůša, Přibyl, Pajk,Pátek – Habr, Šála, Bečka, Slabý, Pastyřík, Prošek, Horký, Hotěk, Kaňkovský, Kurfürst.

Komentář k utkání

Obě mužstva vstoupila do utkání aktivně a po celou první část se střídala v útočných akcích. Energii nastartovala do duelu rychlá branka, kterou po minutě hry vstřelil z rychlé akce svého týmu Jan Bečka. Indiáni se poté snažili vynulovat soupeřovo vedení, ale jejich aktivita nebyla přetavena ve střelecké pokusy, které by pořádně zaměstnaly gólmana Berana. Hosté naopak vyčkávali na své šance. Kaňkovského střelu z těsné blízkosti ještě Červenka zlikvidoval, ale při následné přesilové hře již musel lovit puk ze své sítě. Po nabídce Bečky propálil vše, co mu stálo v cestě, karlovarský Ondřej Pajk.

Domácí tým se i po změně stran jen marně tlačil do zakončení. Karlovarští naopak vyčkávali na svoji šanci, jež přišla v přesilové hře. Při ní se Energie dlouhou dobu nemohla usadit v pásmu, ale přesto nakonec gólově udeřila. Tvrdou ranou z voleje se trefil Ondřej Pajk. Indiáni dostali následně rovněž možnost početní výhody, z níž se dočkali první vstřelené branky. Bomba Matěje Chalupy od modré čáry zapadla přesně k tyči karlovarské svatyně.

Tlak Západočechů po vstřeleném gólu ještě vzrostl a přinesl několik závarů, které Karlovarští s vypětím všech sil dokázali zažehnat. Ve třetí periodě již Energetici dokázali udržet domácí tým zcela na uzdě a po zásluze si proto odvezli z města piva všechny body.