HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci v malém derby proti Plzni neuspěli

SDO: HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Před velkým západočeským derby nastoupili k jednomu menšímu, ale o nic méně důležitějšímu také starší dorostenci. Ti hráli v malé plzeňské hale již brzy po obědě, utkání se jim ale nepodařilo. Nezachytili nástup domácího celku, korigovat skóre ještě stihli, utkání ale již nevyrovnali.
Extraliga staršího dorostu, 27. kolo, pá 11.12.2015, Home Monitoring Aréna
Plzeň
Karlovy Vary
6:3
1:0, 3:2, 2:1
Branky a nahrávky: 11. D. Roubal (Rubner, Matiášek), 31. D. Roubal (Rubner, Sysel), 32. Hanzlík (Sedláček), 37. Eret (Sysel), 46. Čechura (Rubner, Penc), 58. Sysel (Rubner) – 35. Kurfürst (Klejna, Pastyřík), 39. Prošek (Slabý, Vápeník), 47. Kurfürst (Šála, Klejna). Rozhodčí: Filip Malota – J. Černý, Ondřej Malý. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:2. Střely na branku: 36:20. Průběh utkání: 1:0, 4:2, 6:3.
Plzeň: Krasanovský – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura, Sedláček – Váňa, Matiášek, Kolda, Rubner "A", Pour, M. Červenka, Eret, D. Roubal "C", Kovařík, Penc, Hanzlík "A", J. Roubal
Karlovy Vary: Beran – Hrůša, Klejna, Bernáth, Vápeník "A", Kunc, Štaif, Kala – Horký, Pastyřík "C", Kurfürst, Slabý, Bečka "A", Prošek, Habr, Šála, Tlačil, Hotěk

Komentář k utkání

V západočeské malé hale se v páteční odpoledne rozběhlo první ze západočeských derby. Před podvečerním utkáním mužů se do sebe pustili i starší dorostenci. Od úvodu byl tento mač hodně nepřesný, oba týmy se snažily, ale srážely je nevynucené chyby. Aktivnější byli sice domácí indiáni, ale hostující brankář Adam Beran byl velmi pozorný.

Až když hráli domácí borci přesilovou hru, tak se začalo na ledě něco dít. Nejdříve se David Roubal s Rubnerem snažili došťourat kotouč za záda karlovarského brankáře, ale to se jim ještě nepodařilo, skvěle a obětavě zapracovala i obrana Energie. Za moment už však domácí vedli. Opět u toho byla zmíněná dvojice, Rubnerovu ránu Beran pouze vyrazil před sebe a kapitán indiánů David Roubal touš v pohodě dorazil do odkryté sítě. Do konce první periody už se nic vážného na ledě nestalo.

První třetina možná trochu nudila, zato od poloviny zápasu se toho na ledě začalo dít opravdu mraky. Běžela třicátá první minuta, když se mezi kruhy objevil znovu David Roubal, obdržel pas od Rubnera a zamířil přesně. Ze necelou minutu už to bylo 3:0 pro domácí. Sedláček perfektní přihrávkou oslovil Štěpána Hanzlíka, jenž se v úniku nemýlil a zamířil přesně k tyči karlovarské branky.

Poté se prosadili i hostující borci. Matěj Kurfürst si v přesilové hře vyjel do ideální pozice, Krasanovský měl úplně zablokovaný výhled, takže nahození útočníka Energie propadlo až do sítě. Hosté sice snížili, ale domácí si vzali vedení o tři branky hned zpět. Sysel vypálil od modré čáry, puk se odrazil k volnému Petru Eretovi, který se prosadil pohotovou ranou mezi betony. Poslední slovo však měli opět Karlovarští. Radek Prošek ukázal svůj důraz a dorazil za Krasanovského Slabého pokus. Po čtyřiceti minutách tak svítal na tabuli stav 4:2.

Ve třetí části padly ještě další tři branky. Na 5:2 upravoval přesnou ranou obránce Michael Čechura, který zamířil přesně mezi Beranovy betony. Za malý moment se velice podobně trefil i Matěj Kurfürst, jenž tak zaznamenal druhou trefu v utkání. Skóre duelu uzavřel pohotovou dorážkou Jakub Sysel. Utkání tedy skončilo 6:3 pro Plzeň.

Ohlasy trenérů

Milan Čejka (HC Energie Karlovy Vary): Plzeň vyhrála zaslouženě, byli lepším týmem po většinu utkání. Byli důraznější v osobních soubojích a i produktivnější v koncovce. Po zásluze vyhráli a my jim můžeme jen pogratulovat.

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): Výhra 6:3 je sice dobrá, ale z naší strany tam bylo moc chyb, dost jsme si to komplikovali. Dělali jsme individuální chyby, ale nebyla tam ta důslednost, kterou jsme si představovali.