HC Energie Karlovy Vary

Junioři v podkrušnohorském derby nestačili na Litvínov

JUN: HC Energie - HC Litvínov 3:4 (0:1, 2:1, 1:2)
Vlčí smečka musela v napínavém duelu s Litvínovem dotahovat dvoubrankové manko. Svěřenci kouče Arnošta to sice dokázali, přesto však z domácího utkání neberou ani bod. Hattrickem se blýskl hostující Dufek, vítěznou branku vsítil v čase 50:43.
DHL extraliga juniorů, 6. kolo, čt 28.9.2017, KV Arena
Karlovy Vary
Litvínov
3:4
0:1, 2:1, 1:2
Branky a nahrávky: 35. Horký (Klejna), 38. Procházka (Horký, Pastyřík), 43. Tlačil (Brabec) – 2. Drašar (Kučera, Dufek), 26. Dufek, 47. Dufek, 51. Dufek (Urbánek). Rozhodčí: Valenta – Pešek, Malý. Vyloučení: 1:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 118. Střely na branku: 27:34.
Karlovy Vary: Špírek (Grančarov) – Vodička, Vápeník, Pajk, Klejna, Kala, Brabec – Chodounský, Slabý, Janata, Bečka, Pastyřík, Procházka, Horký, Petrov, Halberštát, Tlačil, Salnikov, Šála, Kocík
Litvínov: Havlík (Orct) – Urbánek, Macháč, Franc, Havlík, Dvořák, Starý – Kučera, Leitner, Kordule, Drašar, Vopat, Bardoš, Pecka, Ineman, Krsek, Dufek

Komentář k utkání

Na úvodní branku podkrušnohorského derby se příliš dlouho nečekalo. Časomíra nestihla napočítat ani dvě minuty, když se po kombinaci v obranném pásmu Energie prosadil David Drašar. Velkou příležitost navýšit skóre měl v sedmé minutě litvínovský Kučera, ovšem Špírek měl dobře postavenou branku a puk skončil na tyči. Vyrovnat mohl Lukáš Procházka, Havlík si z jeho střelou poradil a držel vedení hostů. Stav se neměnil ani po střele Petrova v polovině patnácté minuty. V poslední minutě se ještě musel činit Špírek, Francovu střelu zneškodnit dokázal.

První trefa druhé dvacetiminutovky přišla z litvínovských hokejek. V čase 25:18 se uvolnil ze sevření domácích Jan Dufek a svůj únik na Špírka proměnil střelou zpoza kruhu. O pět minut později se Dufek tlačil za dalším gólem, do cesty mezi tyčí a odkrytou klecí se rychle stihl přesunout Špírek a pokus zastavil. Energetici začali cestu za vyrovnáním začátkem 35. minuty. Michal Horký dorážel odražený puk po nástřelu Klejny, kotouč se odrazil a doskákal za záda Havlíka. Srovnat se domácím borcům podařilo v čase 37:11. Předchozí střelec Horký tentokráte v roli nahravače naservíroval v situaci dva na jednoho touš Lukáši Procházkovi, jenž situaci vyřešil nejlépe, jak mohl. Do třetí části tak oba celky šly za nerozhodného stavu.

Karlovy Vary se dokonce po dvou minutách a pěti vteřinách třetí periody ujaly vedení. Brabec našel před odkrytou klecí nikým nehlídaného Jana Tlačila. Na druhé straně byl velmi při chuti Jan Dufek, který mimo několika střel přidal v polovině čtyřicáté sedmé minuty i druhý zásah v utkání, opět tak vyrovnal stav velmi vypjatého souboje. Svým hattrickem se o čtyři minuty později sám postaral o strhnutí vedení na stranu černožlutých. Na tento moment již Energie odpověď nenašla a tři body si tak z KV Areny odvážejí chemici.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Jsme zklamaní, zápas kde jsme prohrávali 0:2, jsme obrátili do vítězné pozice na 3:2, bohužel soupeř to otočil. Protivníci měli dobrou individualitu a to asi rozhodlo tento zápas. Musíme se do příštího zápasu zkorigovat a dát do toho více nasazení.

Radek Mrázek (HC Litvínov): Já si myslím že půlku zápasu jsme byli lepší, hráli jsme to co jsme si řekli a dostali jsme se zaslouženě do vedení 2:0. V průběu jsme od toho na chvilku ustoupili a zbytečně jsme dali domácím možnost dostat se přesilovkami do tlaku. Přišlo vyrovnání, pak ten závěr už byl takový hektický, zbytečně nervozní. Jsem ale rád jsme dnes ty tři body uhráli, protože za tu bojovnost jsme si to zasloužili.