HC Energie Karlovy Vary

Juniorka nevyhrála ani poslední zápas sezony

JUN: HC Energie - HC Litvínov 4:6 (0:2, 1:3, 3:1) Ve čtvrtek si zahrála Vlčí smečka svůj poslední zápas letošního ročníku, ani v něm se ji ale i přes čtyři branky nepodařilo vyhrát. Tři body tak míří do Litvínova a energetici nepovedenou sezonu zakončili na posledním místě tabulky.
DHL extraliga juniorů, II. 9, čt 15.3.2018, KV Arena
Karlovy Vary
Litvínov
4:6
0:2, 1:3, 3:1
Branky a nahrávky: 23. Vodička (Brabec, Bečka), 57. Hotěk (Brabec), 58. Bečka (Karbulka), 60. Karbulka (Fečo) – 8. Dufek (Urbánek), 20. Dufek (Havlík D., Franc), 31. Krsek (Bartoš), 36. Urbánek (Pecka, Dufek), 39. Bárdoš (Drašar), 43. Bárdoš (Havlík D., Bečvář). Rozhodčí: Sýkora – Šimán, Malý. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 49. Střely na branku: 32:59. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 1:4, 1:5, 1:6, 2:6, 3:6, 4:6.
Karlovy Vary: Bednář (Grančarov) – Přibyl, Pajk, Brabec, Stejskal, Kala, Vodička – Salnikov, Bečka, Karbulka, Halberštát, Janata, Hotěk, Habr, Procházka, Fečo
Litvínov: Kožnar – Urbánek, Franc, Havlík D., Havlík M., Starý – Drašar, Bečvář, Vopat, Bárdoš, Pecka, Helt, Bartoš, Krsek, Dufek

Komentář k utkání

V první třetině padly dvě branky a to pouze na straně Litvínova. Jako první se podařilo vsítit puk v 8. minutě Janu Dufkovi, ten měl před sebou volný prostor, a tak z mezikruží vypálil a přesně prostřelil Bednáře. Takzvaně do kabiny vstřelil branku ve 20. minutě také Jan Dufek, tentokrát ale po přihrávce a samostatném úniku přesně zakončil a podruhé v dnešním utkání překonal Bednáře. První dvacetiminutovka skončila za stavu 0:2.

Druhá perioda byla gólově hojnější, padly čtyři branky, jedna na straně domácích a ostatní tři na straně Litvínova. První ve druhé třetině se ve 23. minutě trefil Petr Vodička, kterému se podařilo vystřelit puk vysokou rychlostí, ten pak přeskočil Kožnarův beton a pomalu se doploužil za brankovou čáru. Ve 31. minutě skóroval Filip Krsek střelou pod Bednářovu ruku. Šestatřicátá minuta znamenala gól pro Štěpána Urbánka, v přesilovce 5 na 3 doslova dotlačil puk za Bednáře. Střelcem poslední branky v této periodě byl Jan Bárdoš, který přebruslil skoro celé hřiště a pak i sám svým blafákem poslal kotouč přesně mezi Bednářovy betony. Po dvou odehraných třetinách byl stav 1:5.

Poslední třetina patřila jednoznačně domácím. Celé utkání se trápili se zakončením a pak náhle v posledních třech minutách vsítili hned tři branky. V 57. minutě se prosadil Michal Hotěk, zdálo se, že Vodička puk ještě tečoval, ale jako střelec je oficiálně stále veden Hotěk, ten se naskytl ve správný čas na správném místě a po přihrávce prohodil Kožnara. V 58. minutě se trefil Jan Bečka, ten byl vysunut přihrávkou od modré za litvínovskou obranu a přesně trefil Kožnarovu vzdálenější tyč. Posledním domácím střelcem byl dvacet sekund před koncem Jan Karbulka. Ten po přihrávce přesně zavěsil pod horní tyč. Jediným hráčem Litvínova, který se prosadil v poslední dvacetiminutovce byl dvě minuty po začátku třetiny Jan Bárdoš, ten se prosadil v přesilovce zboku a trefil odkrytou část sítě za Bednářem.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Bohužel se nám nepovedlo vyhrát alespoň ten poslední domácí zápas. Góly jsme začali dávat pozdě, až za rozhodnutého stavu. Je to škoda, protože poslední zápas v této neúspěšné sezóně jsme chtěli vyhrát.

Radek Mrázek (HC Litvínov): Myslím si, že zápas odpovídal tomu, že je konec sezony pro obě mužstva. Bylo to takové nemastné neslané s vítězstvím na naší straně.