HC Energie Karlovy Vary

Junioři berou poprvé v letošní sezóně tři body

JUN: HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Karlovarská Vlčí smečka udolala první tři body v letošní sezóně při utkání s Mladou Boleslaví. Energetici předvedli skvělý výkon jak v obraně, tak i v útoku a jejich dvoubrankový náskok z první třetiny dohnat Bruslaři nestačili. Svou první a zároveň rozhodující branku v dresu Karlových Varů si připsal obránce Tomáš Brabec.
DHL extraliga juniorů, 12. kolo, so 21.10.2017, KV Aréna
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
3:2
2:0, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 2. Pastyřík, 16. Janata (Hotěk, Klejna), 53. Brabec (Hotěk, Bečka) – 27. Nepokoj (Chujac), 58. Tóth (Pawliczek, Maršoun). Rozhodčí: Valenta – Jelínek, Gerát. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2 .
Karlovy Vary: Grančarov – Vodička "A", Hrůša, Pajk, Klejna, Vápeník, Přibyl, Kala, Brabec – Hotěk, Janata "C", Bečka, Petrov, Procházka "A", Pastyřík, Tlačil, Chodounský, Horký, Kocík, Halberštát, Salnikov
Ml.Boleslav: Krofta – Uřidil, Nepokoj, Horský, Linhart, Chujac, Jirásek, Mlčoch "A", Klikorka – Jindra, Krejčík "C", Flynn, Maršoun, Pawliczek, Tóth, Dvořák, Foerster, Grim, Kerda

Komentář k utkání

Do utkání nastoupily oba týmy velmi aktivně, ovšem Karlovarští měli po většinu času první periody kotouč na svých holích. Nasazení energetiků se projevilo již ve druhé minutě v podobě první branky Marka Pastyříka, jenž jenž si skvěle vybruslil před hostujícího gólmana Kroftu, a bez větších obtíží poslal kotouč nahozením za jeho záda. Karlovarští stále pokračovali ve vysokém tempu, a hostům tak nedovolili příliš mnoho příležitostí k vyrovnání. 11. minuta přinesla první vyloučení a to na straně Mladé Boleslavi. Bruslaři hru v oslabení zvládli bez újmy. V šestnácté minutě pak hráči lázeňského města navýšili jednobrankový rozdíl po rychlém přesunu, kdy se po přesné přihrávce Hoťka prosadil pohotovou střelou kapitán Jiří Janata. Závěř první třetiny navíc hostům znepříjemnilo další vyloučení.

Druhá třetina se zdála být již vyrovnanější. Energetici v jejím počátku dohrávali přesilovou hru, z níž další branku nevytěžili. Hrálo se neustále ve vysokém tempu. Krátká a rychlá kombinace hostů v útočném pásmu zbavila ve 27. minutě Grančarova čistého konta. Chujac přihrál Martinu Nepokoji na modrou, a ten ráznou přesnou střelou rozvlnil síť karlovarské svatyně. První vstřelená branka Mladou Boleslav povzbudila a nadále napadala Vlčí smečku. Přibližně ve 33. minutě se hra opět velmi vyrovnala a hrál se hokej nahoru dolů. Hodně byl viditelný střelec prvního gólu Pastyřík, který nadvakrát prověřil pozornost hostujícího gólmana z pravého kruhu v oslabení. Poslední minuty se atmosféra mezi hráči začala vyostřovat a diváci mohli zhlédnout pár strkanic.

Závěrečné dějství bylo v posledních chvílích velmi napínavé. Bruslaři do něj naskočili zhurta a zakládali jeden útok za druhým. Ve 42. minutě navíc došlo k vyloučení na straně Karlových Varů a Boleslavští v rychlém nasazení pokračovali. Obranné řady na obou stranách měli spoustu práce, avšak se stavem utkání se nic nedělo. V 56. minutě zaplavila radost energetiků celou halu. Po dlouhém boji o kotouč se ho zmocnili domácí, kteří rychle zajeli do útoku. Po pěkné kombinaci s Bečkou a Hoťkem se šikovně poprvé v dresu Energie prosadil obránce Tomáš Brabec. Konečné chvíle základní hrací doby byly velmi hektické. Dvě minuty před koncem se po několika neúspěšných pokusech v tomto utkání konečně dočkal Matěj Tóth a nad Grančarovem vyzrál svou přesnou střelou po kombinaci s Pawliczkem a Maršounem. Hosté zkoušeli hru v šesti, která byla do poslední vteřiny velmi napínavá, avšak dorovnat stav utkání již nedokázali. Domů tak Bruslaři odjeli s prázdnou a na ledě KV Areny zůstaly celé tři body.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): „Dnes ten zápas byl pro nás určitě důležitý, protože si myslím, že už včera jsme měli vyhrát, ale nakonec se nepovedlo. Dnes to odhodlání bylo podobné jako včera, vstřelili jsme z toho tři branky a na to už se dá vyhrát. Povedlo se to protože kluci byli koncentrovaní, makali. Doufejme, že se to povede víckrát."

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): „Z mého pohledu rozhodla třetí třetina, při níž jsme nechali soupeře odskočit na 2:0. Hra z naší strany nebyla nejlepší, protože náš včerejší zápas na Kladně byl z naší strany hodně špatnej. Ta první třetina se tomu přiblížila, teprve od druhé třetiny bylo vidět zlepšení a podobalo se to zápasům, které jsme hráli předtím. Bojovali jsme o to abychom bodovali.Bohužel možná rozhodla ta individuální chyba a dostali jsme gól na 3:1. Druhý gól z naší strany přišel hodně pozdě. Jsem zklamaný, že jsme nezískali žádný bod, na druhou stranu vidím po včerejším utkání a první třetině dnešního určité zlepšení. Budeme chtít na tu poslední třetinu navázat v dalším zápase."