HC Energie Karlovy Vary

Konkurovat Bruslařům v závěrečném dějství junioři nezvládli

JUN: BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 1:1, 0:2)
Energetikům se po páteční prohře v Liberci nepodařilo překonat mladoboleslavské Bruslaře a znovu padli. První dvě třetiny tohoto utkání skončily nerozhodně. Skóre otevřeli domácí, avšak karlovarským juniorům se jejich jednobrankový náskok podařilo vždy dohnat. Až na závěrečné dějství, kde si Boleslav vytvořila dvoubrankové vedení, které udržela až do konce.
DHL extraliga juniorů, 30. kolo, so 6.1.2018
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
4:2
1:1, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 3. Jindra (Křížek), 21. Flynn (Krejčík), 49. Maršoun (Uřidil), 51. Flynn (Linhart, Uřidil) – 16. Hotěk (Prošek, Janata), 26. Klejna (Hotěk, Janata). Rozhodčí: Nepomucký – Hynek, Kettner. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Ml.Boleslav: Krofta – Linhart, Uřidil, Chujac, Jirásek, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Hrachovec, Straka, Grim, Šípek, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun
Karlovy Vary: Grančarov – Přibyl, Pajk, Brabec, Vápeník, Kala, Klejna, Vodička – Horký, Tlačil, Salnikov, Šik, Pastyřík, Bečka, Petrov, Halberštát, Janata, Hotěk, Prošek

Komentář k utkání

Hned na začátku hráli Bruslaři přesilovou hru, kterou sice nevyužili, avšak vzápětí ve 3. minutě skóroval Jan Jindra, jenž nalevo zasáhl v nepřehledné situaci před bránou kotouč, který propadl k protější tyči. Vylučovalo se i nadále, jenže hra postrádala vyložené šance a na obou stranách, útočníci snadno přicházeli o puk, protiútoky však obvykle končily už ve středním pásmu. Situaci změnila až karlovarská přesilovka, kterou v 16. minutě zkrátil svou přesnou trefou Michal Hotěk poté, kdy hosté vyhráli souboj o puk u mantinelu. Bruslaři šli pak znovu do čtyř, kdy se hra začala zrychlovat a hráči obou celků přitvrdili. Akce pak měly jiný spád a před koncem třetiny se oba celky ještě snažily vsítit gól do šatny. Jak Flynn, tak Janata však neuspěli.

Bruslařům vrátil vedení hned ve 21. minutě Oscar Flynn, jenž z mezikruží nachytal gólmana Grančarova, kterému puk proklouzl do sítě. Energetici na tuto trefu reagovali aktivitou, kdy se tlačili vpřed, jen jim chyběla myšlenka, neboť příliš snadno přicházeli o kotouče. Nakonec se jim přece podařilo znovu srovnat stav, když z protiútoku úspěšně překonal brankáře Kroftu na konci 26. minuty František Klejna. Vyrovnalo se nejen skóre, ale i hra, kdy nikdo nedokázal vážněji ohrozit brankáře, a když už, tak si s tím gólmani poradili. Takovýto stav trval až do konce třetiny, jejíž druhou půli ovlivnilo pětiminutové vyloučení hostí za faul u mantinelu. Takovouto přesilovku domácí nedokázali využít a nevypracovali si ani mnoho šancí. Navíc si ji hned na začátku sami zkrátili na tři minuty zbytečným faulem. Do šaten se tedy odcházelo opět za vyrovnaného stavu.

Začátek posledního dějství přinesl několik pokusů o nachytání Grančarova a boje o puk. Ve 48. minutě skončily kvůli vyloučení hostů, jež se jim vymstilo. O víc než minutu a půl později totiž na kruhu napřáhl Petr Maršoun a našel mezírku mezi pravou tyčí a gólmanovým betonem. O dvě minuty později domácí definitivně strhli utkání na svou stranu, když si Karlovarští nepohlídali Oscara Flynna, jehož šanci předcházely situace, které nesly známky soupeřovy hry vabank. Karlovy Vary dostaly šanci se zápasem něco udělat pět minut před koncem, kdy se při přesilovce těsně netrefil osamocený Šik, jehož rána lízla horní tyčku Kroftovy brány. Hosté dvě minuty před koncem zkusili na chvíli hru bez brankáře, kterou mohli vylepšit na hru šesti proti čtyřem díky přesilovce, kterou jim daroval Maršoun svým faulem, ovšem Bruslaři soupeři nedovolili po vhazování znovu odvolat brankáře, který v kleci zůstal po celou dobu přesilovky. Pak po uplynutí přesilovky na konci mohli hosté inkasovat popáté, znovu ve hře bez brankáře, avšak domácí netrefili bránu a zápas tak skončil 4:2.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Z naší strany to byl dobře odbojovaný zápas a i když se nám zranili dva hráči, kteří z utkání odstoupili, a dávali znovu lajny dohromady, tak si kluci zaslouží velkou pochvalu, protože jak v zápase s Kladnem, tak v tomto dobře bojovali odzadu a bylo v tom vidět srdíčko, že chtěli, a to rozhodlo.

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Dlouho se hrála vyrovnaná partie, až do poloviny poslední třetiny, kdy rozhodnl trochu šťastný gól soupeře o tom, že tři body získají oni. My měli dost šancí na to, abychom zápas zvrátili na svou stranu, bohužel se nám to nepodařilo, takže domácí byli úspěšnější.