HC Energie Karlovy Vary

Divoká třetí třetina sebrala juniorům body

JUN: HC Energie - Aukro Berani Zlín 3:6 (0:0, 1:1, 2:5)
Karlovarští junioři odehráli ve čtvrtek velmi vypjaté utkání. Se zlínskými Berany hráli dvě třetiny vyrovnanou hru, v té třetí však prohráli 2:5 a v KV Areně nezůstává ani bod.
DHL extraliga juniorů, 14. kolo, čt 2.11.2017, KV Arena
Karlovy Vary
Zlín
3:6
0:0, 1:1, 2:5
Branky a nahrávky: 39. Šik, 46. Bečka (Klejna), 59. Horký (Bečka, Procházka) – 40. Dobiáš, 41. Dlabaja (Mikulec, Dluhoš), 49. Dobiáš (Hefka), 56. Dvořáček (Gazda), 59. Dvořáček (Dluhoš), 60. Dobiáš (Kočica, Gazda). Rozhodčí: Grech – Gerát, Belko. Vyloučení: 4:6, navíc Mikulec (ZLN) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 67. Střely na branku: 35:47.
Karlovy Vary: Grančarov – Vodička, Hrůša, Pajk, Klejna, Vápeník, Bernáth, Kala, Brabec – Hotěk, Janata, Pastyřík, Bečka, Procházka, Horký, Tlačil, Šik, Prošek, Halberštát, Chodounský, Petrov
Zlín: Šimonů – Padrnos, Dluhoš, Gazda, Gába, Augustín, Martínek – Dlabaja, Mikulec, Dvořáček, Dobiáš, Hefka, Kočica, Kenša, Marek, Gharibyar, Kollár, Knápek, Čechmánek

Komentář k utkání

Aktivněji do utkání vstoupili hosté ze Zlína, k první střele se dostal Hefka, ovšem brzké překvapení se nekonalo. Chvíli na to měli Berani dokonce výhodu přesilové hry, kterou dokázali domácí ubránit i díky jistému Grančarovovi v karlovarské kleci. Na začátku sedmé minuty se do nebezpečného úniku dostal Jiří Halberštát, Šimonů však jeho ostrou střelu dokázal zastavit. V 11. minutě se před domácí klecí objevil Jonáš Kočica, Grančarov jeho úmysly přečetl a dále držel bezbrankové skóre. Stav se neměnil ani po šanci Dluhoše s Dvořáčkem.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu, jako ta předchozí, minimálně úvod. Do další dobré příležitosti se dostal Čechmánek. Filip Grančarov v karlovarské brance patřil k hlavním důvodům skóre, nepřekonal ho ani Dluhoš. Nesmíme opomenout ani zlínského Daniela Šimonů, jenž stejně tak úspěšně čelil střeleckým pokusům hráčů Vlčí smečky. První gól ale přijít musel, byl to právě Šimonů, jenž kapituloval jako první. Otakar Šik se ve středním pásmu ujal kotouče a přes houf hráčů v modro-žlutých dresech otevřel brankové konto utkání. Na odpověď se ale nečekalo dlouho, o necelou minutu později se Vojtěch Dobiáš trefil z mezikruží a puk doskákal až za Grančarova.

Třetí perioda začala v rychlém sledu, Beranům se podařilo již po 37 sekundách odskočit do vedení, na konci hostující kombinace byl Daniel Dlabaja. Na ledě i mezi střídačkami to jiskřilo, přibývaly tresty na obou stranách a tvrdé osobní souboje. V čase 46:00 se domácím podařilo srovnat krok se Zlínskými. Klejna přihrával Janu Bečkovi, jenž prostřelil Šimonů. Neuběhly ani další tři minuty a červené světlo se rozsvítilo za domácí brankou. V oslabení se podařilo vybruslit dvěma hostujícím hráčům a přihrávkou od modré od Hefky se z pravého kruhu prosadil Vojtěch Dobiáš. A hladoví ševci neměli dost. V čase 55:16 se dokázal v početní nevýhodě prosadit po Gazdově pasu Kryštof Dvořáček. Michal Horký a jeho spoluhráči ale rozhodně nechtěli dát hostům nic zadarmo, v 59. minutě snížili. Dvě rychlé branky Zlínských ale zápas definitivně ukončily, podruhé se trefil Dvořáček a hattrick zkompletoval Vojtěch Dobiáš.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Do utkání jsme nevstoupili tak koncentrovaně jak jsme si představovali. Výsledek nám nahrával, šli jsme do vedení. Bohužel jsme nezvládli závěr druhé třetiny. V poslední části hry jsme absolutně nezvládli druhou polovinu třetiny, kdy jsme svojí lehkovážností dostali laciné branky. Tento fakt rozhodl utkání a stál nás cenné body. Příště musím být více připraveni aby jsme zvítězili.

Pavel Blažek (Aukro Berani Zlín): Byl to velmi vyrovnaný zápas. Měli jsme větší touhu po vítězství a šli jsme si za tím. I přes to, že jsme měli hodně vyloučených, což nás stálo mnoho sil. Naším týmovým výkonem jsme nakonec porazili soupeře.