HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka nevyzrála na Berany a odjíždí s prázdnou

JUN: Aukro Berani Zlín - HC Energie 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Moravský dvojboj zahájila karlovarská juniorka ve Zlíně, kde se postavila v domácích utkáních trápícím se Beranům. Střetnutí začalo zostra, první branku vsítili domácí již v sedmé minutě, energetici však zanedlouho vyrovnali. Přesto šli do šaten díky dalšímu gólů šťastněji Valaši a dobrou vlnu si přenesli i do druhé periody, která sice změnu skóre nepřinesla, zato si diváci užili dosti agresivní hokej. Tato vyhrocená atmosféra přetrvala i do posledního dějství. To více vyhovovalo Zlínu, který si díky kvalitnímu ofenzivnímu snažení vedení bez komplikací uhlídal a zvítězil s přehledem 4:1.
DHL extraliga juniorů, 31. kolo, pá 19.1.2018
Zlín
Karlovy Vary
4:1
2:1, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 7. Dlabaja (Kočica, Pröschl), 18. Mikulec (Dluhoš, Gazda), 47. Dlabaja (Kočica), 60. Dvořáček (Dobiáš) – 11. Bečka (Prošek, Tlačil). Rozhodčí: Obadal – Blaha, Goňa. Vyloučení: 7:8, navíc Pajk, Pastyřík, Vodička (všichni KVA) 10 min. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 129. Střely na branku: 39:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Zlín: Huf (Šimonů) – Marek, Ševčík, Augustín, Dluhoš, Budil, Jenáček, Gazda – Kenša, Dvořáček, Peška, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Sedláček, Pröschl, Hefka, Dobiáš, Dlabaja
Karlovy Vary: Kašpar (Grančarov) – Přibyl, Pajk, Vápeník, Bernáth, Kala, Klejna, Vodička – Horký, Tlačil, Salnikov, Šik, Slabý, Pastyřík, Bečka, Halberštát, Hotěk, Habr, Prošek

Komentář k utkání

Dvě velké šance utkání přišly ve 4. minutě hry. Nejprve se při vlastním oslabení dostal za obranu Karlových Varů Dobiáš, který se řítil sám na Kašpara, ale proti hostujícímu brankáři neuspěl. Na druhé straně pak mohli ševce ihned Vary ztrestat. Po povedené kombinaci zakončovaly z bezprostřední blízkosti, ale Huf v bráně Zlína se stihl přemístit a svým betonem zabránil gólu. Branka tedy padla až o dvě minuty později a na svědomí ji měli domácí. Daniel Dlabaja na poprvé neuspěl, ale když měl druhou možnost, tak se nemýlil. Kočica mu poslal přihrávka na kruh, odkud se zlínský útočník trefil přesně a poslal svůj tým do vedení.

Vary však chtěly hned vyrovnat a Bečka svým pokusem z mezikruží trefil břevno zlínské klece. Akce ale pokračovala. Hosté získali puk zpět, Prošek ho z kruhu hodil před branku, kde byl připraven Jan Bečka a jemnou tečí ho poslal za záda Hufa. Bylo vyrovnáno a Západočeši mohli jít i do vedení. To by ale musel svůj únik gólově zakončit Prošek. Nestalo se tak a Zlín trestal. Nahození od modré neudržel Kašpar ve výstroji, puku si jako první všiml zlínský Jan Mikulec a poslal ho do sítě. Zlín tak odcházel do kabin s vedením 2:1.

Druhá třetina už tolik hokejové krásy nenabídla, zato se ale hodně přitvrdilo. Došlo i na menší bitku, když se do sebe z ničeho nic pustili Pastyřík a Dluhoš. Šance ale počítal spíš Zlín. Kotouč se několikrát klouzal kolem tyčky karlovarské branky, ale do sítě nezamířil. Další příležitosti zlikvidoval Kašpar a tak i po druhé třetině trval stav 2:1 pro Berany. Ve třetí třetině pak ševci převážili zápas na svou stranu. Ve 46. minutě dostal na kruhu spoustu času i místa Daniel Dlabaja. Mohl se tak podívat, kde je místo a zamířil přesně mezi betony brankáře Kašpara a navýšil vedení Beranů na dva góly.

Vary mohly snížit v 52. minutě, když se za obranu dostal Horký, ale tváří v tvář Hufovi uspět nedokázal. Pak měl dvě velké příležitosti Tlačil. Poprvé z boku vyrazil jeho pokus zlínský gólman držadlem hokejky. Pak zneškodnil pokus stejného hráče rychlým přemístěním k druhé tyči, kde zamezil projít puku do sítě svým betonem. Minutu a půl před koncem ještě Západočeši odvolali gólmana, ale to přineslo jen branku Zlína. Puk do prázdné sítě dopravil Kryštof Dvořáček. Ševci tak odešli z utkání s výhrou 4:1.

Ohlasy trenérů

Leon Wesley (Aukro Berani Zlín): Hráli jsme s tím, že musíme vyhrát, takže tlak na kluky byl veliký. Z předcházejících zápasů jsme věděli, že to bude zase vyrovnaný zápas, což se potvrdilo. Šli jsme si ale za tím. Kluci podali výborný výkon, proměnili jsme víc šancí než soupeř a to rozhodlo.