HC Energie Karlovy Vary

Dramatické derby starších dorostenců vyhráli indiáni


SDO: HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Poslední utkání roku 2017 mají za sebou již také starší dorostenci, kteří se představili na ledě vedoucí Plzně. Utkání již od začátku plnilo očekávání kvalitního hokeje, i přes vyrovnané výkony obou celků ale energetici museli dotahovat gólovou ztrátu. Ve druhé periodě se pak vývoj zápasu přiklonil na stranu domácích, indiáni přidali další dvě branky a vypadalo to na jejich jasné vítězství. Třetí třetinu však jasně ovládla Energie, krátce před koncem snížila na rozdíl jediné branky, nicméně vyrovnání se už nedočkala a tři body tak zůstávají v Plzni.
Extraliga staršího dorostu, II. 9, so 30.12.2017
Plzeň
Karlovy Vary
3:2
1:0, 2:0, 0:2
Branky a nahrávky: 17. Hajšman (Rohla, Novák), 23. Krýner (Princl), 26. Kolda (Rohla) – 47. Maydl (Šťastný, Jiskra), 57. Prošek (Šik, Záruba). Rozhodčí: Čáp – Vavruška, Sedláček. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 28:46. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Plzeň: Altrichter (Pilc) – Houdek (A), Kaňák, Novák, Kovářík, Šilhán, Šiller, Staněk, Kremláček – Hajžman, Adamec, Čech, Kolda (C), Krýner, Princl, Rohla, Hajšman (A), Procházka, Malát, Hasman, Šeba
Karlovy Vary: Kašpar (od 26. Bednář) – Cankov, Zavřel (C), Kořáň, Klejna, Tureček, Záruba, Novák (A) – Novotný, Černý, Šťastný, Maydl, Berčík, Hudečka, Prošek, Šik, Jiskra

Komentář k utkání

Západočeské derby odšpuntoval Šťastný z mezikruží, avšak Altrichter předvedl pěkný zákrok. Domácí gólman se činil i vzápětí, když se všem na ledě trhl Novotný a zkoušel svižnou střelu na lapačku. Poté pálil několikrát Klejna od modré v přesilové hře, jednou dokonce rozezvučel pravou tyč. Za indiány odpověděl Hajžman, který zablokoval střelu a pláchl do sóla, kličkou do forhendu si na Kašpara nepřišel. Následně se již skóre měnilo. Kamil Hajšman se napřáhl na levé straně a i s tečí na brankovišti hostujících obránců otevřel dnešní střelecký výčet. Více se toho již do úvodní třetiny nevešlo, do kabin tak za fotbalového stavu odcházeli spokojenější modrobílí.

Do prostřední části vlétli domácí jako velká voda a po přibližně půlminutce využili přesilovou hru. Vykombinovali pozici mezi kruhy pro Princla, jehož ránu u levé tyče dorazil Jaroslav Krýner. O rychlou odpověď se pokusil od modré Cankov, Altrichter zakročil lapačkou. A tak udeřilo opět na druhé straně. Kolda posunul černý nesmysl od levého mantinelu mezi kruhy na Kamila Hajšmana, jenž z první vyhnal Kašpara z brány. Na druhé straně vypálil mocně od modré Klejna, muž s maskou indiánů povolal do zbraně lapačku. V ještě lepší palebné pozici se ocitl Šik, z mezikruží jej však Altrichter vychytal ukázkovým semaforem. Když poté vlétl do pásma Novák a přestřelil, odcházelo se již do kabin za neměnného stavu.

Poslední dvacetiminutovku načal pokusem ihned po buly z pravého kruhu Adamec, těsně minul vzdálenější tyč. To Energie z první vážnější šance udeřila, když se touš odrazil po zakončení Šťastného přímo na hůl Michala Maydla, který dal svým barvám naději. S rychlou odpovědí mohl přispěchat Rohla, z mezikruží jej ovšem vychytal Bednář. Z první zakončil také Krýner u levé tyče, muž s maskou Energie se přesunul včas. Na druhé straně zase zachytil domácí rozehrávku Jiskra, z otočky ale ani on skórem nepohnul. To se podařilo až Radku Proškovi, který dorazil ihned po buly ránu Šika. Více toho však již hosté i přes hru bez brankáře nestihli a úřadující mistr z Plzně tak do nového roku 2018 vstoupí v roli lídra soutěže.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): Opakoval se zápas s Pardubicemi. Vedli jsme 3:0, dnes po dvou třetinách, tam po první. Pak jsme přestali hrát. Přišla ztráta koncentrace a díky gólmanovi jsme to zachránili. Úvodní dvě části jsme hráli celkem slušně a nevidím důvod, proč jsme poté opět přestali hrát. Zápas nevypadá, jak by měl.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Nám nezbývá, než pogratulovat Plzni k zisku tří bodů. My jsme dvě třetiny vypadali jako partička kluků bavící se hokejem. Možná jsme dobře začali, třeba prvních deset minut a mohli jsme se dostat do vedení, to se však nepodařilo a domácí udeřili v podstatě z jedné šance. Za jednu třetinu si mužstvo zisk bodů nezasloužilo.