HC Energie Karlovy Vary

Skvělý obrat, junioři brali čtyři body s Chomutovem

Karlovarští junioři ještě drží naději na třetí příčku po základní části. V popředehřáté předehrávce 17. Kola sice prohrávali po první třetině o dvě branky, skvělým obratem ale vybojovali výhru 5:2 v základní části, a po zvládnutých nájezdech brali i bonusový bod. Na třetí Plzeň tak ztrácí pět bodů.
DHL extraliga juniorů, 17. kolo, st 14.11.2018
Karlovy Vary
Chomutov
5:2
0:2, 3:0, 2:0 - N 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 27. Záruba (Tureček, Jiskra), 34. Prošek (Hotěk, Bernáth), 37. Prošek (Hotěk, Jiskra), 44. Křehlík (Zavřel), 54. Křehlík, rozh. náj. Křehlík – 3. Chlán (Vrhel, Koblížek), 6. Chlán (Koblížek, Vrhel). Rozhodčí: Zubzanda – Gerát, Hřebík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2, 5:2.
Karlovy Vary: Bednář (6. Kašpar) – Bernáth, Klejna, Kořán, Pohanka, Tureček, Novák, Zavřel – Záruba, Šťastný, Maydl, Prošek, Hotěk, Rozhon, Jiskra, Petrov, Křehlík, Holub, Černý
Chomutov: Běhula (27. Svoboda) – Váchal, Šuráň, Zeman, Beneš, Kleiner, Vaněk, Štochl – Bajer, Vrhel, Chlán, Prokop, Jaroš, Koláček, Lobodowski, Koblížek, Pech, Ouřada, Gut

Komentář k utkání

První třetinu včetně úvodu měli pod svou kontrolou hosté z Chomutova. Už od začátku byli aktivnější, více na puku a měli více ze hry. Ve třetí minutě se po úspěšném vhazování dostal ke kotouči Stanislav Vrhel, který ho vyslal před branku a tam nekompromisně zavěsil svou střelou Petr Chlán. Domácí chtěli srovnat, bezchybného Běhulu však nepropálili. Na druhé straně tři minuty po prvním gólu se dostal po přihrávce Tomáše Koblížka znovu ke kotouči Petr Chlán a ten svou střelou od modré vymetl pravý roh Bednářovy svatyně. Tím si také přispěl do tabulky střelců, momentálně je druhý v celé soutěži. Tento gól vedl k vystřídání gólmanů, za Bednáře naskočil Kašpar.

Do druhé části jakoby naskočily jiné týmy. Domácí v utkání kompletně převzali iniciativu. Byli najednou mnohem hbitější, rychlejší a všude byli dříve. Tomu po necelých čtyřech minutách pomohlo vyloučení Petera Lobodowskiho. Přesilovku sice energetici nevyužili, ale těsně po jejím konci nahodil kotouč před Běhulu Jiskra a ve zmatku skóroval Richard Záruba. Ve zmatku před brankou si Běhula poranil pravou nohu a nemohl dochytat zbytek zápasu. Vystřídal ho tedy Dominik Svoboda. Ten inkasoval po šesti minutách. Radek Prošek trefil přesný prostor mezi vyrážečkou a betonem Svobody. Prošek skóroval po necelých čtyřech minutách ještě jednou a obrátil stav. Ve zbytku se už nic většího nedělo.

V závěrečném dějství se vedlo znovu mnohem lépe domácím. Ve čtvrté minutě se svým bekhendovým blafákem prosadil Tomáš Křehlík. Poté se hra zklidnila a nikdo se moc neprosazoval v útoku. Až po deseti minutách přišlo vyloučení na straně Pirátů a tím pádem se naskytla nová příležitost pro energetiky. Ti se své šance chopili a zásluhou druhého gólu Tomáše Křehlíka se mohli radovat z páté branky. Hosté se sice snažili korigovat skóre, ale výtečného Kašpara nepropálili.

V nadstavbovém prodloužení se nepovedlo dát gól nikomu. Muselo se pokračovat tedy na nájezdy. V těch byli lepší energetici a bonusový bod si připsali zásluhou Tomáše Křehlíka.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Vstup do utkání se nám vůbec nepovedl. Inkasovali jsme vlastně hned z prvních dvou střel. Do zápasu jsme se vrátili až o druhé třtině, kdy jsme podle mě byli lepším týmem, převzali jsme aktivitu. Samozřejmě nám i trochu pomohlo zranění brankáře Běhuly. Naši hráči pak šli obětavě, tvrdě a důsledně za vítězstvím. Nemalou měrou se našem vítězství podílel brankář Kašpar.

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): Velmi se nám vydařil vstup do zápasu, dali jsme dva rychlé góly. Do duelu podle mě zasáhlo zranění Běhuly, ale to nás neopravňuje k tomu, abychom měli něco vypouštět. Musíme makat, musí šlapat tým. Poté jsme se soustředili na to, abychom uhráli alespoň bod, což se nám také nepodařilo. Musí se nám vrátit týmový duch a musíme hlavně makat až do konce, nejen první třetinu.