HC Energie Karlovy Vary

Junioři přehráli Chomutov a dál vedou, Bednář asistoval

Karlovarští junioři i nadále vedou tabulky skupiny o 13. - 24. místo. Ve středečním utkání totiž přehráli Chomutov 4:2 a na pátou nepostupovou pozici mají náskok už pěti bodů. Dvěma góly se blýskl útočník Michal Hotěk, bod za nahrávku zapsal i brankář Jan Bednář. Alespoň bod zařídil hostům v nadstavbových nájezdech Svoboda.
DHL extraliga juniorů, 16. kolo, st 30.1.2019, KV Arena
Karlovy Vary
Chomutov
4:2
1:1, 2:0, 1:1 - N 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 13. Hotěk (Novák, Holub), 22. Záruba (Bednář), 32. Zavřel (Holub, Hotěk), 44. Hotěk (Prošek, Bernáth) – 3. Vrhel (M. Svoboda, Štefančík), 46. Seemann (Ouřada, Chlán), rozh. náj. M. Svoboda.
Rozhodčí: Šindel – Adamec, Juránek
vyloučení5:4
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku23:36
diváci98
Karlovy Vary: Bednář – Bernáth, Přibyl, Kořán, Pohanka, Tureček, Novák, Zavřel – Záruba, Novotný, Berčík, Prošek, Rozhon, Hotěk, Křehlík, Holub, Černý, Křemen, Remeš
Chomutov: Šatný (60. Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Mikulec, Beneš, Vaněk – Vrhel, Chlán, M. Svoboda, Prokop, T. Svoboda, Mežnar, Koláček, Štefančík, Lobodowski, Pech, Ouřada

Komentář k utkání

Po prvních dvaceti minutách bylo skóre vyrovnané, oběma celkům se podařilo během prvního dějství skórovat. Chomutovští se tlačili před Bednáře od úvodního buly, jejich snažení jim vyneslo branku hned ve třetí minutě, kdy Stanislav Vrhel obdržel přihrávku k levé tyči, odkud propálil Bednáře pod ruku. Domácí se snažili o vyrovnání, Piráti však měli herně navrch. Energie se dočkala ve 13. minutě, kdy se Michalu Hoťkovi podařilo puk dorazit za Šatného a vyrovnat. Ve zbytku první dvacetiminutovky se hrálo hlavně ve středním pásmu a před Bednářem. Energetici měli hned dvě přesilové hry, ani v početní výhodě se jim ale nepodařilo kombinovat před Šatným a vstřelit druhou branku.

Ve druhém dějství se stav měnil hned dvakrát, dvakrát na straně domácích. Energetici vstoupili do druhé třetiny mnohem aktivněji a dařilo se jim Chomutov přehrávat. Ve dvaadvacáté minutě poslal Energii do vedení Richard Záruba, který nadvakrát propálil Šatného. Na jeho branku nahrával karlovarský gólman Jan Bednář, který tak během čtyř dní zapsal už druhou nahrávku poté, co v neděli asistoval u branky Tomáše Mikúše v zápase A-týmu proti Plzni. Karlovarští se i nadále tlačili do útočné třetiny, hostům se však podařilo hned několikrát ohrozit Bednáře z brejku. Domácí zvýšili na 3:1 ve 32. minutě poté, co Daniel Zavřel obdržel přihrávku do levého kruhu a puk poslal přesně k levé tyči.

Tři body si nakonec Energie ubránila. V poslední třetině byla hra vyrovnaná a oba týmy se dostávaly do šancí, jen jednu na každé straně se jim ale podařilo proměnit. Čtyřiačtyřicátá minuta dostala domácí do tříbrankového vedení díky Michalově Hoťkově bekhendovém zakončení. Na tento gól dokázali chomutovští hráči reagovat už po dvou minutách, když Vít Seemann v přesilové hře poslal puk mezi Bednářovy betony. Dále se pak již skóre neměnilo.

V nadstavbovém prodloužení byl na puku spíše Chomutov, který také více kombinoval, nevyužil ale ani jednu z příležitostí, ačkoliv měl k dispozici přesilovou hru pěti proti třem. Nadstavba nakonec po nájezdech skončila vítězně pro hosty, těm vystřelil alespoň bod Matyáš Svoboda.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Musím naše mužstvo za dnešní utkání pochválit. Čelili jsme velké ofenzivní síle soupeře, obzvlášť prvnímu útoku. Hráči se snažili držet koncept hry a když jsme někde propadli, dohnali jsme to velkou bojovností. Jsme rádi, že jsme získali tři body.

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): Měli jsme dobrý vstup do zápasu, vstřelili jsme ve třetí minutě gól. Poté ale soupeř přitvrdil hru, dal dvě branky. My jsme se snažili, měli jsme šance, které jsme ale neproměnili a to rozhodlo zápas. Bylo to ale vyrovnané utkání, v nadstavbě jsme získali alespoň bod.