HC Energie Karlovy Vary

10 výher v řadě, juniorka vyhrála doma nad Hradcem

Karlovarští junioři natáhli vítěznou sérii už na deset zápasů! S Hradcem Králové se ale svěřenci Václava Eismanna pořádně nadřeli až do konce, zápas musely rozhodnout až nájezdy, ve kterých rozhodl v páté sérii Filip Bernáth.
DHL extraliga juniorů, 9. kolo, so 5.1.2019, KV Arena
Karlovy Vary
Mountfield HK
2:1
1:0, 0:1, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 11. Holub (Černý), rozh. náj. Bernáth – 35. Kynčl (Marha, Do.).
Rozhodčí: Glanc – Gerát, Hřebík
vyloučení3:5
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku25:28
Karlovy Vary: Kašpar (Bednář) – Bernáth, Přibyl, Kořán, Pohanka, Benda, Tureček, Novák, Zavřel – Záruba, Novotný, Prošek, Rozhon, Jiskra, Hotěk, Křehlík, Holub, Černý, Křemen
Mountfield HK: Dvořák (Vacek) – Muška, Voňka, Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík, Kynčl – Šedivý Do., Pinkas, Hrabčák, Kašpar, Síla, Jušta, Lang, Janda, Šedivý Da., Marha, Poppel

Komentář k utkání

Prvních dvacet minut přineslo radost jen jednou, a to domácímu celku. V jedenácté minutě se trefil David Holub, který obdržel přihrávku zpoza brány a z předbrankového prostoru propálil Dvořáka. Janda ohrozil Kašparovu nulu, když si najel podél mantinelu a vystřelil z pravého kruhu, karlovarský gólman ale tento pokus zastavil lapačkou. Jaroslav Kašpar v patnácté minutě ohrozil karlovarskou klec, poté, co zachytil přihrávku domácích v obranném pásmu a sám se s pukem vydal na zteč, svou střelou však minul.

Po čtyřiceti minutách se podařilo hostům vyrovnat. V pětatřicáté minutě se prosadil Jakub Kynčl, který obdržel přihrávku od pravého mantinelu k levé tyči a trefil odkrytou část Kašparovi klece. Síla se vydal v oslabení do útočného pásma, se spoluhráči ale na domácího gólmana nevyzráli. Marha si našel pozici v pravém kruhu odkud i vystřelil, karlovarský brankář se ale nenechal zastrašit a vytáhl svou mrštnou lapačku.

Šedesát minut základní hrací doby nerozhodlo o vítězi dnešního duelu. V posledním dějství se nepodařilo ani jednomu z týmů vstřelit branku, ačkoliv zde bylo několik možností. Rozhon to zkoušel sám, jeho střelu z otočky ale zastavil Dvořák betonem. Poté přišla dvojitá přesilovka pro domácí, ti drželi Hradec ve vlastním pásmu a kombinovali, i ve třech se ale hosté ubránili a poslali utkání do prodloužení.

Ani prodloužení nerozhodlo o vítězi. Dominik Šedivý měl obrovskou šanci, když si najel z úhlu k bráně a vystřelil, Kašpar ale neskutečně zasáhl betony a ubránil prodloužení. Filip Bernáth nakonec rozhodl nájezdy a zařídil svému týmu desátou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Bylo to vydřené vítězství ,ve kterém se nám herně nedařilo. Potřebujeme více soubojovosti a kvalitu řešení na kotouči. Přesto si desáté výhry v řadě vážíme. Klíčem k tomu byl výkon Kuby Kašpara v brankovisti.