HC Energie Karlovy Vary

Další úspěšný výjezd pro juniory, Jihlavu porazili 6:1

Po výhře v Brně si juniorka vyšlápla i na Jihlavu, ta měla s karlovarskými mládežníky velký problém a zmohla se jen na jednu branku, dalších šest jich však inkasovala. Tříbodový podíl na vítěztví mají Adam Křehlík a Róbert Bačo. Po osmi kolech je tak stále Energie v čele tabulky.
Turnaj O Pohár DHL, 8. kolo, so 28.9.2019, Horácký zimní stadion
Jihlava
Karlovy Vary
1:6
0:3, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 32. Pětník (Doležal) – 12. Křemen (Jiskra, Křehlík), 13. Křehlík (Křemen, Bačo), 19. Adámek (Bačo), 22. Rozhon (Kořán), 47. Holub, 53. Černý (Bačo).
Rozhodčí: Lacina – Rampír, Roupec
vyloučení4:3
využití1:2
oslabení0:0
střely na branku19:41
diváci42
Jihlava: Krejčí – Rašín, Piskač, Nikolič, Trávník, Křišťa, Smolko – Pětník, Juda, Brož – Doležal, Čermák, Gergel – Grauer, Krajíček, Kardoš
Karlovy Vary: Horák (53. Vít) – Záruba, Patzelt, Kořán, Mikulec, Benda, Cestr – Křehlík, Jiskra, Křemen – Adámek, Černý, Bačo – Holub, Rozhon, Konášek – Stejskal, Seidler

Komentář k utkání

Prvních deset minut čekali diváci na gól marně, ale poté se roztrhla branková smršť. Vše začalo melou před jihlavskou brankou. Po ní přišlo vyhrané buly Křeíhlíka, Jiskra dále posunul kotouč na Adama Křemena a jeho rána se zastavila až v síti. O minutu a půl později si oba dva role vyměnili, jen s tím rozdílem, že Křemen přihrál do zakončení Tomáši Křehlíkovi a ten využil bezezbytku přesilovou hru. Vedoucí tým tabulky udeřil ještě v čase 18:29. Lukáš Adámek si po Bačově přesné nahrávce najel z pravé strany před branku a nedal Krejčímu šanci na úspěšné zákrok - 0:3.

Ani vstup do druhého dějství Dukle nevyšel. Energie trestala každičkou chybu, stejně jako v případě Petra Rozhona, jenž dostal přihrávku do jízdy a střelou na bližší tyč byl úspěšný. Za Duklu mohl snížit Čermák, když obdržel mezi kruhy ideální přihrávku, ale našel jen lapačku Horáka. V polovině zápasu se po dvou vyloučeních Jihlava také dočkala. Richard Pětník využil trošku zakrytého výhledu gólmana a po Doležalově přihrávce z buly se trefil přesně - 1:4. Hra se rázem trošku otevřela a šance byly na obou stranách. Tu největší nevyužil Bačo, jenž po Mikulcově rychlé akci a přihrávce netrefil volnou část branky.

Vstup do třetí třetiny byl pořádně horký! Tomáš Křehlík jel sám na Krejčího a při faulu bylo nařízeno trestné střílení, které ale sám faulovaný nevyužil – Krejčí mu vypíchl puk hokejkou. Nedlouho poté předvedli kombinační parádu Křemen s Cestrem. Druhý jmenovaný neúspěšně zakončoval, první jmenovaný pak u levé tyčky sám dorážel, ale ani on se neradoval. Ale vzešla z toho alespoň přesilová hra, při které David Holub vystřelil zpoza obránce a jeho rána zajela přesně do šibenice.

Dukle pak nevyšla přesilová hra, po které měl šanci Doležal, jehož střela zacinkala na tyčku. V čase 52:10 padla poslední branka utkání, když Bačo další úspěšnou asistencí našel před brankou Daniela Černého a ten se zblízka nemýlil. Karlovarští poté nasadili do branky Lukáše Víta, odchovance Žďáru nad Sázavou a bývalého hráče Mezinárodní česko-finské hokejové školy, a dotáhly zápas v poklidu k výhře 1:6.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zápas byl pro nás vystřízlivěním po včerejší výhře. Nemůžeme říct, že bychom odehráli špatný zápas, co se bojovnosti týče. Kluci makali, ale na výsledku se podepsalo i to, že nám oproti předešlému dni chyběli nějací hráči. Včera jsme porazili Plzeň, která byla v momentální formě lepší než dnes Karlovy Vary. Ale bohužel zase první třetina napověděla tomu, jak zápas bude vypadat. Pak jsme se sice dostali přesilovkou do zápasu, ale nebyli jsme schopní z našich vytvořených šancí zkorigovat zápas ještě více nebo dokonce vyrovnat. Naopak soupeř zase využil šance po našich chybách a bohužel se skóre vyšplhalo na výsledek, jaký je. S výsledkem jsme nespokojení, ale nemůžeme klukům vyčíst, že by se na to vykašlali.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Očekávali jsme zarputilého, bojovného soupeře a to se potvrdilo. Samozřejmě nám nahrála do karet první třetina, kdy se nám podařilo získat tříbrankový náskok v situacích, kdy jsme správně zakončovali a i v předfinálních fázích nám šel kotouč přes osu hřiště. Z toho jsme získali rozhodující rozdíl. Pak se ve druhé třetině hra trošku vyrovnala a soupeř měl náznaky, kdy by se mohl do zápasu dotáhnout. To se ale nestalo a třetí třetinu jsme si již pohlídali.