HC Energie Karlovy Vary

Stoprocentní výlet po horách, junioři díky skvělému závěru přehráli Litvínov

Dvoudenní trip do severní části Krušných hor završují energitici druhou výhrou a mohou se těšit z bezchybného výletu. Tentokrát uspěli na ledě Litvínova, ačkoliv až do třetí třetiny se skóre drželo velmi vyrovnané. Ve 47. minutě však odstartoval parádní karlovarskou kanonádu Patrik Šťastný a hosté do konce zápasu přidali ještě další dvě branky, celkově tedy Vervu porazili 4:1.
Turnaj O Pohár DHL, 25. kolo, so 7.12.2019
Litvínov
Karlovy Vary
1:4
1:1, 0:0, 0:3
Branky a nahrávky: 17. Bartoš (Bártek, Kysela) – 8. Holub (Černý, Záruba), 47. Šťastný (Záruba), 53. Černý (TS), 59. Konášek (Seidler, Šťastný).
Rozhodčí: Hucl – Brejcha, Sedláček
vyloučení5:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku27:40
diváci93
Litvínov: Zajíček – Bártek, Hocelík, Kadár, Baláž, Háva, Miškovič – Skuhrovec, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Slavík, Jouza, Šarlinger, Fišer
Karlovy Vary: Horák – Stejskal, Kořán, Mikulec, Pohanka, Benda, Cestr – Seidler, Záruba, Šťastný, Bačo, Konášek, Novotný, Holub, Korčmaroš, Černý, Adámek

Komentář k utkání

Od souboje černožlutých juniorů s lídrem se dala očekávat tvrdá bitva, jak už to při derby bývá zvykem. Hosté začali úspěšně a od 8. minuty vedli po zásahu Davida Holuba, pro kterého to byla už sedmá branka v této sezoně. Energie si následně zahrála první přesilovou hru, ta však zůstala nevyužita a Severočeši ji za to potrestali. V 17. minutě se totiž prosadil Dan Bartoš, litvínovský útočník se vrátil do sestavy po měsíční absenci. Jednadvacet vteřin po vyrovnání byl vyloučen Miškovič, domácí ale oslabení zvládli a do kabin se šlo za smírného stavu.

Prostřední perioda se nesla především v duchu vyloučení. Nejprve na trestnou lavici odjel Bačo, jenž si vysloužil čtyřminutový trest za vražení nahrazení. Později se role prohodily a bránit se museli chemici. Svoje tresty si odpykávali Stehlík a Zajíček. Právě brankář Litvínova si ve druhém dějství připsal několik důležitých zákroků a držel tým ve hře o bodový zisk.

V 47. minutě však podruhé kapituloval. Střelcem byl v tomto případě Patrik Šťastný, asistoval mu Záruba. Dvanáct minut před koncem si dvouminutový trest vysloužil Baláž, domácí však oslabení ubránili a dál živili naděje na body. V čase 52:09 ale v úniku zahákoval karlovarského hráče Hocelík a nařízené trestné střílení spolehlivě proměnil Daniel Černý. Dvoubrankové manko už svěřenci trenéra Mrázka smazat nedokázali, naopak v předposlední minutě ještě inkasovali z hole Marka Konáška.