HC Energie Karlovy Vary

Junioři zvládli i druhé utkání DHL Superpoháru, doma porazili Litvínov

Karlovarští junioři dokázali vyhrát první domácí utkání DHL Superpoháru. Na domácím ledě vyzráli na Litvínov, k tříbodovému skalpu chemiků výrazně přispěl i Otakar Šik, jenž zaznamenal gól a dvě asistence.
DHL Superpohár, 2. kolo, so 1.2.2020
Karlovy Vary
Litvínov
4:2
1:1, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 13. Šik (Křehlík), 22. Křemen (Záruba), 27. Křemen (Šik), 47. Novotný (Šik, Rozhon) – 18. Háva (Stehlík, Berka), 58. Kadár (Berka, Jindra).
Rozhodčí: Kostourek – Gerát, Juránek
vyloučení6:5
využití1:2
oslabení0:0
střely na branku33:24
diváci110
Karlovy Vary: Hamrla – Záruba, Benda, Kořán, Tureček, Stejskal, Cestr – Křehlík, Jiskra (C), Křemen, Adámek, Černý, Bačo, Šik, Novotný, Rozhon, Remeš, Konášek, Seidler
Litvínov: Zajíček – Bártek, Kroupa, Háva, Jonák, Kadár – Berka, Jindra, Stehlík, Bartoš, Limanovský, Dufek (C), Skuhrovec, Vopat, Kysela, Šarlinger, Jouza

Komentář k utkání

Aktivněji vstoupili do utkání domácí, již v čase 01:21 se kolem hostujících zadáků prosmýkl Petr Rozhon, jenž se dostal až před Zajíčka, nicméně svůj drzý průnik gólem nezakončil. Byl to nicméně litvínovský strážce branky, kdo kapituloval jako první. Na přihrávku Tomáše Křehlíka si sjel Otakar Šik, který zúročil své zkušenosti z dospělého hokeje a poslal kotouč za Zajíčkova záda. Pak ale nabídl Stejskal soupeři přesilovou hru a z tlaku v útočném pásmu Litvínov těžil. Patrik Hamrla v domácí kleci dlouho odolával, na střelu Jiřího Hávy však nestačil. Do konce první periody vydržel stav vyrovnaný.

Energetici opět začali aktivněji, což se po jedné minutě a jedné vteřině navíc promítlo i do skóre zápasu. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Adam Křemen, který vrátil Západočechům vedení. Stejný muž se prosadil také v čase 26:16. Opět byl u všeho Otakar Šik, který našel volného Adama Křemena a muž s šestašedesátkou na zádech si forhendovým blafákem položil Zajíčka a nekompromisně zavěsil. Západočeši i nadále bušili na dveře litvínovské svatyně, další trefu však 110 diváků v KV Areně nevidělo.

Začátky třetin Litvínovu nevycházely. Přes obranu se opět dostal Adam Křemen, který ale tváří v tvář Zajíčkovi hattrick nezkompletoval. Svěřenci Václava Eismanna se ale přeci jen čtvrtého zásahu dočkali. Z přihrávky od Otakara Šika tentokráte těžil David Novotný. Forvard se sedmadvacítkou na zádech na nic neváhal a z první přidal čtvrtý hřebík do litvínovské rakve. Necelé tři minuty před koncem utkání ještě přidal kosmetickou úpravu výsledku hostující Jakub Kadár, jehož nahození od modré zapadlo až za Hamrlova záda.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie): Jsme rádi, že jsme získali tři body. Myslím si, že jsme po většinu zápasu byli aktivnějšíma lepším týmem, ale bohužel se nám nepodařilo získat vyšší náskok kvůli naší nekvalitě v koncovce. Pak jsme soupeře dostali do zápasu tím, že jsme udělali zbytečné fauly a soupeř nás trestal ve svých přesilovkách. Z celkového pohledu je naše vítězství zasloužené.

Fotogalerie