HC Energie Karlovy Vary

Z hlavního města se junioři vracejí bez bodů

Karlovarští junioři si vysloužili debakl. Po prohře na Slavii se o den později postavili druhému celku z Prahy, ani tentokráte však body Západočeši nevyválčili. Energetikům se vůbec nevydařila prostřední dvacetiminutovka, c níž inkasovali hned čtyřikrát.
Turnaj O Pohár DHL, 29. kolo, čt 19.12.2019
Sparta
Karlovy Vary
6:2
1:0, 4:1, 1:1
Branky a nahrávky: 16. Konečný, 21. Havlín (Klimo, Vaňous), 32. Vaňous (Tomek), 35. Gajdoš (Arnošt, Havlín), 40. Slavíček (Konečný, Gajdoš), 41. Klimo (Vaňous) – 26. Korčmaroš (Záruba, Rozhon), 49. Adámek (Záruba).
Rozhodčí: Hucl – Svoboda, Hnát
vyloučení3:3
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku43:37
diváci53
Sparta: Cichoň – Fiala, Guryevskiy, Havlín, Prchal (C), Klodner, Tomek, Gajdoš – Kulhánek, Klimo, Krchňák, Vaňous, Slavíček (A), Rubeš, Routa, Konečný, Vágner, Arnošt (A), Gluzma
Karlovy Vary: Horák (41. Vít) – Stejskal, Kořán (A), Mikulec, Bulka, Pohanka, Benda – Seidler, Záruba (A), Bačo, Rozhon, Botoš, Konášek, Holub, März, Korčmaroš, Černý (C), Adámek

Komentář k utkání

Den po střetnutí s Plzní přivítali junioři v Malé sportovní hale Karlovy Vary, Energie naopak vyzvala Spartu po duelu se Slavií. Oproti duelu s indiány se domácím podařilo v úvodních dvaceti minutách skórovat – přesně v čase 16:00 otevřel skóre zakončením k levé tyči Jakub Konečný. Další kotouč už za sebe ale Horák nepustil a jelikož hosté Cichoně také nepropálili, svítil v první přestávce na světelné tabuli stav 1:0.

Prostřední dvacetiminutovka nabídla branek podstatně více. Pouhých osmadvacet sekund po jejím startu skóroval z modré čáry Ondřej Havlín, na jehož zásah o pět minut později odpověděl Jan Korčmaroš. Karlovarský útočník tak na chvilku duel zdramatizoval, jenže druhá polovina třetiny byla pro Energii tragická – na 3:1 v čase 31:10 upravil Pavel Vaňous, chvilku na to se prosadil František Gajdoš a studenou sprchu pro Západočechy završil gólem v přesilovce sedmnáct sekund před koncem Josef Slavíček. Po čtyřiceti minutách tak v Holešovicích platilo skóre 5:1.

Domácí vstoupili aktivně i do závěrečné dvacetiminutovky a hned z toho byl gól, když se na střeleckou listinu zapsal Michal Klimo. Sparťané pak vysoké vedení poměrně zodpovědně bránili až do konce základní hrací doby, ač se občas nechali unést a ve snaze ještě zvýšit svůj náskok zachybovali. Právě jednoho takového zaváhání využil Lukáš Adámek, jenž v polovině části snížil na 2:6. Další branku ale už Holešovičtí svému soupeři nepovolili, a tři body tak po závěrečné siréně zůstaly v Praze.