HC Energie Karlovy Vary

Na úvod ligy si dorost smlsl na Hvězdě Praha

V rámci úvodního duelu ELIOD Extraligy dorostu si Karlovarští s přehledem poradili s dorostem Hvězdy Praha. Hattrickem a jednou asistencí se blýskl Lubomír Kupčo a čistým kontem přispěl brankář Matěj Kubát.
ELIOD Extraliga dorostu, 1. kolo, čt 12.9.2019
Karlovy Vary
Hvězda Praha
8:0
2:0, 2:0, 4:0
Branky a nahrávky:3. Kupčo (Sapoušek, Šmajda), 11. Kupčo (Príhoda), 27. Rymon (Remeš), 32. Kupčo (Botoš), 45. Botoš (Kupko), 49. Matas (Dorot), 56. Rymon (Černý, Šlechta), 60. Sapoušek (Remeš, Šmajda) .
Rozhodčí: Glanc – Baxa, Juránek
vyloučení4:3
využití1:0
oslabení3:0
střely na branku47:14
diváci84
Karlovy Vary: Kubát – Zolnaj, Dorot, Houdek, Bulka, Hohl, Vogel – Remeš, Kupčo, Šlechta, Černý, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botom, Sapoušek, März
Hvězda Praha: Sluka (49. Grmela) – Šercl, Adam, Sýkora, Vojta, Hron, Kubas – Helikar, Zajíc, Pírs, Jurak, Borodenko, Srb, Jelínek, Náhončík, Štefko, Kulich

Komentář k utkání

Do utkání lépe vstoupila druhá nejstarší mládežnická kategorie Karlových Varů a sice dorost. Energetici vyhráli jako první buly, vstřelili jako první branku, využili jako první přesilovou hru a ovládli celou první třetinu. O úvodní branku se postaral v početní výhodě Lubomír Kupčo. Kupčo ještě jednou skóroval, kdy využil šanci po přihrávce Príhody.

Druhá třetina přinesla dvě vyloučení Karlových Varů a v obou oslabeních se jim povedlo vstřelit branku. Kupčo zkompletoval hattrick a jednu trefu přidal juniorský reprezentant Dominik Rymon. Hvězda Praha se sice velmi snažila, ale bylo vidět, že Energie je v lepší kondici a jejich hráči převažují technické dovednosti svého soupeře.

Třetí třetina přinesla celkem čtyři vstřelené branky Energie udeřila zase v oslabení a jako první ve třetí třetině udeřil Botoš. Čtyři minuty po něm poprvé v zápase v rovnovážném stavu skóroval Matas a zbylé dvě branky si připsal Rymon a Sapoušek

Matěj Kubát se blýskl čistým kontem a svým výkonem se i uvedl brankář Sluka, který sice obdžel šest branek, nicméně i tak lapil mnoho šancí.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrýs (HC Energie Karlovy Vary):V dnešním utkání jsme odehráli trošku nervózní první dvě třetiny a pak jsme se z toho dostali a zaslouženým pohybem si myslím, že jsme doma nechali všechny tři body.

Josef Reigl (HC Hvězda Praha):Já myslím, že soupeř Karlovy Vary ukázali, že jsou kvalitní tým. My jsme bohužel nechytli začátek, který jsme chtěli. Dostali jsme poté hned jednu branku v oslabení a pak teda tristně jsme dostali tři góly při našich přesilovkách. A myslím si, že kdybychom tyhle góly neinkasovali a zvládli hrát s nulou, tak bychom byli asi rovnocennější soupeř. Bohužel jsme to nezvládli a hráči už třetí třetinu nehráli na 100%.