HC Energie Karlovy Vary

Dorost je stále stoprocentní. Ve vypjatém utkání porazil Litvínov

Ačkoliv to na začátku vypadalo pro Energii špatně, nevzdali se, zabojovali a to se jim vyplatilo. Ze skóre 0:2 otočili výsledek na 4:3. Dva góly a asistenci zaznamenal Samuel Šmajda.
ELIOD Extraliga dorostu, 2. kolo, so 14.9.2019
Karlovy Vary
Litvínov
4:3
0:1, 0:1, 4:1
Branky a nahrávky: 44. März (Šmajda, Kupčo), 46. Remeš, 57. Šmajda (Rymon), 58. Šmajda (Remeš) – 10. Vopat (Martínek, Dej), 38. Krocker (Slavík, Kadár), 58. Krocker (Slavík, Brouček).
Rozhodčí: Němec – Pešek, Sýkora
vyloučení6:7
využití2:2
oslabení1:0
střely na branku36:22
zblokované střely0:0
diváci103
Karlovy Vary: Kubát – (Maleček) – Bulka, Dorot, Zolnaj, Hohl, Vogel, Houdek – Šmajda, Rymon, Remeš, Kupčo, Botoš, Príhoda, Matas, Sapoušek, März, Černý
Litvínov: Čermák – (Ešler) – Hocelík, Kuchař, Kadár, Martínek, Hora, Werner, Minařík – Adámek, Slavík, Krocker, Dej, Vopat, Brouček, Kočárek, Postl, Beran, Špaček, Hauptvogel

Komentář k utkání

Do úvodní třetiny se oba týmy vrhly plnou parou. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale více na puku se držel domácí tým. Při prvním vyloučení na straně Energie, Litvínov nezaváhal a dostal se do vedení díky Davidu Martínkovi. Vyloučení padlo i na straně soupeře, ovšem obrana byla silnější. Do konce třetiny se Energie usadila v útočném pásu, a tak Litvínov neměl skoro šanci se dostat přes hrací plochu.

Ve 2. dvacetiminutovce začali energetici tam, kde skončili. Litvínovskou obranu nenechávali v klidu. Bohužel se jim nepodařilo využít dvě přesilové hry, naopak Marek Krocker chytil příležitost v jejich přesilové hře a posunul Litvínov o gól výše. Karlovarští se ale do posledních minut nevzdávali.

V poslední třetině se Energie dočkala nejen gólu, ale nakonec i výhry. Jako první se gólu ujal Lukáš März, který se během přesilové hry ocitl v pravý čas na pravém místě, kdy litvínovský gólman přehlédl puk před brankovou čárou. Ve vlastním oslabení poté o chvilku později srovnal skóre Alexandr Remeš. Litvínovský gólman David Čermák to nadále neměl jednoduché. Další přesilovou hru využil Samuel Šmajda a otočil skóre na 3:2. S touto brankou začala divoká přestřelka, kdy skóre dorovnal litvínovský Marek Krocker. Necelé tři minuty před koncem reagoval svým druhým gólem Samuel Šmajda, který byl pro Energii tím vítězným.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (HC Energie Karlovy Vary) „Měli jsme dobrý pohyb, vlítli jsme na soupeře a měli jsme nějaké šance a pár přesilovek. Našimi chyby v oslabení jsme inkasovali dva góly v 1. a 2. třetině, ale pořád jsme věřili, že budeme mít dobrý pohyb i v té 3. třetině a Litvínov porazíme. V poslední třetině jsme konečně dělali to, co chceme a bylo nám to vráceno vítězstvím 4:3. Samozřejmě bych chtěl pochválit i soupeře, bylo to utkání na vysoké úrovni.”

Martin Tvrzník (HC Verva Litvínov) „Nehodnotí se mi to moc dobře. Vedli jsme 2:0 po dvou třetinách, 4:3 prohráli. Nevezeme ani bod, takže pro nás škoda. Ale byl to dobrý zápas, byl hodně rychlý. Vary výborně hrály a bruslily, s tím jsme měli od začátku problém. Dostali jsme se z přesilovek do vedení, ale ve 3. třetině jsme chtěli zkusit bruslit, podržet puky, což se nám nepovedlo. Vary daly rychle gól, vrátili se do zápasu a potom to už bylo kdo z koho. Za stavu 3:3 jsme udělali nesmyslnou chybu a prohráli jsme.”