HC Energie Karlovy Vary

Dorost nadělil Litvínovu pět gólů a dominuje tabulce

Šest. Přesně tolik zápasů zatím dokázali karlovarští dorostenci vyhrát v řadě. Litvínovu energetici nasázeli pět branek, zatímco jejich soupeř se zmohl jen na jednu. Na pětigólové výhře se výrazně podíleli i Dominik Rymon (2+1) s Robinem Sapouškem (2+0). Dorost tak stále vévodí tabulce s celkovým ziskem třiceti bodů.
ELIOD Extraliga dorostu, 11. kolo, čt 17.10.2019, Zimní stadion Ivana Hlinky
Litvínov
Karlovy Vary
1:5
0:1, 1:3, 0:1
Branky a nahrávky: 40. Adámek (Kočárek, Filip) – 17. Sapoušek (Rymon), 21. Rymon (Kupčo), 29. Rymon (Šmajda, Kupčo), 36. März (Matas), 60. Sapoušek (Vogel, Černý).
Rozhodčí: Vojtěchovský – Holada, Kába
vyloučení5:5
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku24:42
diváci89
Litvínov: Čermák – Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Kadár, Hora, Martínek – Špaček, Skuhrovec, Šprynar, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Vopat, Dej, Brouček
Karlovy Vary: Maleček – Zolnaj, Dorot, Bulka, Hohl, Prošek, Vogel – Kupčo, Šlechta, Černý, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botoš, Sapoušek, März

Komentář k utkání

Do utkání lépe vstoupili hráči Litvínova. Do šance se po vyloučení Botoše za hákování dostal Hocelík. Jeho rána skončila za zády Malečka, avšak ne za bránícím hráčem. Zbytek přesilovky domácím nevyšel a dále se hrálo bez branek. Druhým vyloučeným se stal Černý. I během jeho trestu se Litvínov dostal do gólových šancí. Skuhrovec svižnou přihrávkou vybídl Horu ke skórování. Obránce domácích přihrávku pouze tečoval. Malečka však tato teč překvapila a reagoval stěží. Stačila chvilka a z mezikruží pálil Brouček do tyče.

Po dvou ubráněných oslabeních si Energie zahrála přesilovku, když Dej podrazil soupeře. Energii stačilo k jejímu využití pouze deset vteřin. Čermákovi nevyšel zákrok proti Rymonovi, kotouč tedy pouze vyrazil směrem k Robinu Sapouškovi. Tomu pomohla hlavně chyba domácích obránců, kteří si do branky puk dotlačili skoro sami. Litvínov mohl buď využít přesilovku ve zbytku první třetiny nebo si její část přenést do té druhé.

Chemici si početní výhodu nakonec přenesli do druhé části. To se ukázalo jako velká chyba. Odpočinutý Dominik Rymon obdržel od Kupča skvělou přihrávku, když zcela osamocen opouštěl trestnou lavici. Na modré čáře nabral rychlost a pohybem rameny znejistil Čermáka. Celou akci pak dokončil snadnou střelou mezi nohy brankáře. Jednu z největších šancí hostů vytvořil překvapivě litvínovský obránce Filip. Prošek nahodil kotouč od modré čáry a Filip snažící se puku zabránit v cestě k brance, ho akorát tečoval do břevna.

Již třetí přesilovou hru nabídl domácím Príhoda. Ten k dvouminutovému trestu za vražení na hrazení vyfasoval ještě osobní desetiminutový. A ani tentokrát se domácí střelci nedokázali prosadit. O pár minut později diváci skutečně branku viděli. Nedůrazný přístup obránců před vlastní brankou skončil tím nejhorším možným scénářem. Dominik Rymon se dostal do výhodné pozice a lehkou střelou po ledě překonal brankáře.

Následovala pasáž hrůzy pro domácí. Nejprve pelášil sám na Čermáka Šmajda. S jeho bekhendovým pokusem si litvínovský brankář věděl rady. Dále fauloval Kočárek, ke kterému po necelých dvou minutách přisedl Dej. Litvínov hrál krátce ve čtyřech, když Šmajda rozvlnil boční síť a Werner seknul soupeře. Před minutu a jedenáct vteřin trvající přesilovku 5 na 3 si hosté vzali oddechový čas. Ani ten jim ke skórování nepomohl, protože Skuhrovcova trojce doplněná skvělým Čermákem chytila nebo zablokovala vše, co vyšlo z karlovarských hokejek.

Zeď před domácí brankou nakonec padla. Dvě vteřiny před koncem Wernerova trestu mířil Lukáš März se skrumáže před brankou přesně a Čermák musel lovit puk ze sítě. Půl minuty před druhou sirénou se k obdobné brance dostali domácí. Filip ihned vypálil po vyhraném vhazování. Kočárek střílel neúspěšně, a tak přišla řada na dorážejícího Martina Adámka.

Úvod třetí periody zahájil Šmajdův faul kolenem a nevyužitá početní výhoda domácích. Následoval Kadárův faul kolenem, tlak Karlových Varů a následný Kadárův návrat na ledovou plochu. Od této chvíle byl hlavním dirigentem utkání tým ze severozápadu Čech. Ten na závěr přidal pátou branku. Robin Sapoušek natáhl a stiskl spoušť na vrchu levého kruhu. Nekompromisní rána skončila v Čermákově svatyni a bylo po utkání.