HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci vezou z Kladna tři body, PZ porazili 6:0

Karlovarští dorostenci zůstávají po třech odehraných kolech stále stoprocentní. Mladé energetiky nedokázalo zastavit ani PZ Kladno, dorost měl navíc duel na ledě soupeře plně pod kontrolou, o čemž hovořil i rozdíl ve střeleckých pokusech. Výkon týmu potvrdil čistým kontem brankář Štěpán Maleček.
ELIOD Extraliga dorostu, 3. kolo, čt 19.9.2019
PZ Kladno
Karlovy Vary
0:6
0:2, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 6. März (Sapoušek), 11. Houdek (Príhoda, Kupčo), 21. Rymon (Remeš, Bulka), 39. Príhoda (Kupčo, Bulka), 45. Príhoda (Kupčo), 53. Sapoušek (Matas, März).
Rozhodčí: Matoušek – Bláha, Pěkný
vyloučení2:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku13:49
diváci60
PZ Kladno: Hykel – Melichna, Rubáček, Stich, Deniger, Horn, Šmejkal – Rynda, Zukriegel, Pospíšil, Cihelka, Hanousek, Jechumtál, Hrkal, Typolt, Šilhavý, Vosyka
Karlovy Vary: Maleček – Zolnaj, Dorot, Houdek, Bulka, Hohl, Vogel – Remeš, Kupčo, Šlechta, Černý, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botoš, Sapoušek, März

Komentář k utkání

Cestu za stoprocentním bodovým ziskem načali energetici již v úvodní třetině, na konci 6. minuty se poprvé v ročníku trefil Lukáš März. Vedení hostů pak ještě navýšil v čase 10:28 Dominik Rymon, Západočeši tak odešli do kabin s pohodlným dvoubrankovým náskokem.

O jeho navýšení se postaral již po 26 sekundách druhé části znovu Dominik Rymon. Oba týmy pak nevyužily početní výhody, a tak se skóre znovu měnilo až s příchodem 39. minuty, když se premiérově v sezoně prosadil Ondřej Príhoda, nová akvizice Energie.

Standard dvou vstřelených branek si hosté udrželi i v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve se v čase 44:35 podruhé v utkání trefil Ondřej Príhoda, definitivní tečku pak za zápasem napsal Robin Sapoušek v 53. minutě, který uzavřel skóre na konečných 6:0 pro Energii.