HC Energie Karlovy Vary

Dorost po výhře nad Třemošnou nadále drží vítěznou šňůru

Hráči dorostu Energie navlékli další korálek na vítěznou šňůru. Ve 4. kole porazili hráče Meteoru z Třemošné výsledkem 5:1. Dvěma body se prosadil Dominik Rymon.
ELIOD Extraliga dorostu, 4. kolo, so 21.9.2019
Karlovy Vary
Třemošná
5:1
1:0, 2:1, 2:0
Branky a nahrávky:14. Šmajda (Rymon, Remeš), 26. Rymon (Dorot, Bulka), 27. Príhoda (Kupčo), 50. März (Sapoušek, Matas), 55. Botoš (Kupčo, Bulka) – 38. Krasanovský (Schindler, Pešek) .
Rozhodčí: Kostourek - Matys, Žižka
vyloučení2:2
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku44:18
zblokované střely0:0
diváci72
Karlovy Vary: Maleček (Kubát) – Bulka, Dorot, Zolnaj, Hohl, Vogel, Houdek (C) – Kupčo, Botoš (A), Príhoda, Sapoušek, Matas, März (A), Šmajda, Rymon, Remeš, Šlechta
Třemošná: Ženíšek (Vondráš) – Plecitý (A), Albrecht, Dolhý, Bláha, Malkovský, Čarda, Balák – Beníšek, Dvořák, Beránek (C), Fiala, Krasanovský, Pešek, Sieger, Šmíd, Schindler

Komentář k utkání

Úvodní třetina byla velmi energická. Oba týmy si na začátku vyzkoušely vystřelit na branku. Více se to ale zalíbilo hráčům Meteoru, kteří do půlky třetiny zkoušeli štěstí častěji. To jim ale pod hokejku nepřišlo, a tak si vzala slovo Energie. Ve 14. minutě se prosadil Samuel Šmajda, kterému se vyplatilo čekat před brankovištěm, díky rychlé přihrávce od mantinelu neměl hostující brankář šanci puk vychytat. Do konce třetiny se snažil celek z Třemošné usadit v útočném pásmu, to jim ale karlovarská obrana neumožnila.

Ve druhé dvacetiminutovce se Třemošná nechtěla vzdát a na pár minut se jí podařilo usadit v útočné třetině, znovu však bez úspěchu. Naopak druhý gól domácích zajistil Dominik Rymon střelou za záda gólmana Ženíška. Netrvalo ani půl minuty a Energie se radovala z další střely. Ondřej Príhoda vypálil kotouč přesně do levého rohu branky. Hráči z Třemošné dostali poté jen pár šancí, které se jim nepodařilo proměnit kvůli rázné obraně energetiků. Meteor se nakonec branky přeci jen dočkal. Šest vteřin před skončením jejich přesilové hry překvapil domácího brankáře Matyáš Krasanovský střelou, která nešla chytit.

Poslední třetina probíhala stejně, jako ty předcházející. Meteor měl opět jen pár pokusů na bránu, protože na puku se více držely Karlovy Vary. Jednu takovou velkou šanci si přichystal hostující Ondřej Pešek, kterému se po chybě energetiků podařilo uniknout a vystřelit. Střela ale jen proklouzla kolem branky. Deset minut před koncem utkání si připsal gól Lukáš März, který čistě propálil Filipa Ženíška. Meteor měl nakonec ještě jednu přesilovou hru, ta se jim ale nepodařila využít. Za to Energie si jako tečku na závěr užila pátý gól. Z mezikruží vypálil dělovou střelu Jan Botoš, kterému v cestě nic nepřekáželo.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): „Jsme rádi, že jsme nechali všechny tři body doma. Za stavu 3:0 byl náš výkon docela dobrý, po něm už to nebylo úplně optimální. V každém případě 3. třetinu jsme měli pod kontrolou a jak říkám znovu, jsme rádi že všechny body jsou doma.”

Adam Sýkora (HC Meteor Třemošná): „Musíme sportovně uznat, že soupeř byl lepší ve všech aspektech hry. Nás třičtvrtě zápasu ještě držel brankář. Myslím si ale, že v závěrečné třetině ta kvalita na straně Karlových Varů rozhodla. Nám se ani nepovedli přesilovky, takže zaslouženě domácí vyhráli a gratuluji. “