HC Energie Karlovy Vary

Pětigólovým obratem si dorost zajistil sedmou výhru v řadě

Karlovarští dorostenci vyrazili k utkání do Třemošné, do něj však nevstoupili vůbec dobře, když po dvou třetinách prohrávali 1:3. V poslední dvacetiminutovce ale dokázali nejen vyrovnat, ale pěti góly si vytvořit dostatečné vedení do konce utkání. Hattrick si připsal Robin Sapoušek, který svou třetí branku vstřelil dvě sekundy před závěrečnou sirénou. Dorostenci tak potvrzují svou formu a po sedmi výhrách v řadě se stále drží na první příčce.
ELIOD Extraliga dorostu, 13. kolo, st 23.10.2019, Sport Aréna Třemošná
Třemošná
Karlovy Vary
3:6
1:0, 2:1, 0:5
Branky a nahrávky: 10. Beníšek, 27. Kaiser (Bláha), 39. Bláha (Dvořák) – 29. Rymon (Bulka), 41. Dorot (Kupčo), 46. Sapoušek (Bulka), 53. Šmajda (Rymon), 56. Sapoušek (Šlechta), 60. Sapoušek (Šmajda, Kupčo).
Rozhodčí: Růžičková – Pešek, Tvrdík
vyloučení2:2
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku15:36
diváci54
Třemošná: Ženíšek – Čarda, Dolhý, Šipla, Plecitý, Malkovský, Bláha, Albrecht – Beníšek, Šmíd, Sieger, Dvořák, Fiala, Krasanovský, Schindler, Pešek, Reiser, Kaiser, Beránek
Karlovy Vary: Kubát (Maleček) – Dorot, Houdek, Bulka, Hohl, Vogel, Sýkora – Kupčo, Šlechta, Černý, Šmajda, Príhoda, Bubanec, Matas, Rymon, Botoš, Sapoušek, März, Varvařovský

Komentář k utkání

Cestu za třetí venkovní výhrou v řadě a vůbec sedmou celkově zkomplikoval energetikům už v úvodní třetině Jiří Beníšek, který v čase 09:53 poslal Třemošnou do vedení.

Když v čase 26:20 navýšil výhodu domácích již na dva góly Daniel Kaiser, na hostující dorostence by v tu chvíli asi vsadil málokdo. Jenže energetici se dokázali do zápasu vcelku rychle vrátit, když neceé dvě minuty od druhého gólu Třemošné snížil v přesilové hře Lubomír Kupčo. Domácí však do šaten přeci jen odcházeli s dvougólovým náskokem, když se na konci 39. minuty a vůbec poprvé v sezoně trefil Jan Bláha.

Třetí třetina však nabídla velkolepý obrat Západočechů. Hned po šestnácti sekundách posledního dějství snížil na rozdíl jediné branky Ondřej Dorot, pro kterého to byla druhá branka v probíhajícím extraligovém ročníku. Vyrovnání se energetici dočkali v čase 45:29, kdy Ženíška překonal Robin Sapoušek. Definitivní obrat ve skóre si pak energetici schovali na poslední desetiminutovku. Poprvé do vedení se dostali na konci 53. minuty, kdy se prosadil Samuel Šmajda. O tři minuty později pak dodal klid na hokejky svých spoluhráčů svým druhým gólem v utkání Robin Sapoušek, stejný hráč pak dvě vteřiny před koncem zkoompletoval hattrick a rozhodl o výhře hostů 6:3.