HC Energie Karlovy Vary

Dorost otočil duel s Chomutovem a veze domů všechny body

Dorostenci slaví zisk dalších tří bodů. Po úvodní třetině nepadl ani jeden gól, v tom druhém se ale dostali energetici do jednobrankového skluzu. Chomutovským však v poslední dvacetiminutovce nasázeli karlovarští mladíci hned tři branky, díky čemuž si vezou domů plný počet bodů. Na třígólovém převratu měl největší zásluhu Dominik Rymon, který se sám postaral hned o dva zásahy a navíc na jeden přihrával.
ELIOD Extraliga dorostu, 7. kolo, čt 3.10.2019, Rocknet aréna
Chomutov
Karlovy Vary
1:3
0:0, 1:0, 0:3
Branky a nahrávky: 35. Döring (Čech, Kulich) – 41. Rymon (Bulka, Príhoda), 50. Rymon (Remeš), 53. Remeš (Rymon).
Rozhodčí: Pastier – Dyršmíd, Herles
vyloučení8:6
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku14:36
diváci64
Chomutov: Bajgar – Poch, Perný, Rusín, Kovár, Pöschl, Rykl, Döring – Spudich, Koblížek, Šugár, Šilar, Kulich, Svoboda, Čech, Vostiňák, Rindoš
Karlovy Vary: Maleček – Dorot, Houdek, Bulka, Hohl, Vogel – Remeš, Kupčo, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botoš, Sapoušek, März

Komentář k utkání

Úvodní dějství se neslo ve znamení přesilovek Energetiků, nicméně tři výhody jednoho hráče v poli jim gól nepřinesly. Několik vyložených šancí však ano. Už v páté minutě zakončoval z pravého kruhu do odkryté klece Alexandr Remeš. Jeho zakončení z voleje však zamířilo do betonu Bajgara. V jedenácté minutě pak unikal sám na gólmana Ondřej Matas. Snažil se jej překonat střelou nad vyrážečku, ale strážce pirátské branky byl pozorný.

O čtyři minuty později mohl otevřít skóre Ondřej Príhoda, když se mu k levé tyči odrazila od zadního mantinelu rána z pravé strany. Jeho zakončení do odkryté klece však senzačně zastavil Matyáš Bajgar. Další velká šance přišla dvě minuty před koncem prvního dějství, kdy z mezikruží vypálil bez přípravy Ondřej Matas jen do betonů připraveného brankáře.

Piráti měli na začátku druhé dvacetiminutové sekce výhodu přesilové hry. V ní mohl poslat domácí do vedení Tadeáš Svoboda, ale z bezprostřední blízkosti Malečka bekhendem ještě nepřekonal. Blízko brance byli hosté v třiatřicáté minutě, kdy se kotouč po sražení střely pomalu klouzal za brankovou čáru. Bajgar však i přes ataky Remeše udržel čistý štít.

O minutu později se už diváci dočkali první branky. V přesilové hře se rána Ondřeje Čecha z pravé strany odrazila na hokejku Filipa Döringa, a na toho už zívala odkrytá branka. A Piráti byli při chuti. O necelou minutu později zakončoval v úniku neúspěšně forsbergovou kličkou Ondřej Čech. Dále pak nastřelil z pravé strany břevno Jan Vostiňák a v souboji tváří v tvář brankáři neuspěl bekhendem Filip Döring.

Západočeši začali třetí dějství přesilovou hrou. Nejprve zakončoval nepřesně do odkryté klece Ondřej Príhoda. Poté však už hosté slavili první branku, když po dlouhém míření propálil z pravé strany Bajgara Dominik Rymon. Druhý zářez si připsal Dominik Rymon v padesáté minutě, kdy zachytil odražený kotouč a z mezikruží od levé tyče jej procedil do sítě.

Další rána pro Piráty přišla zhruba po dvou minutách. Dominik Rymon tentokrát našel mezi kruhy Alexandra Remeše, a ten střelou k tyči poslal hosty do dvou brankového vedení. A když se v závěru nepodařilo završit hattrick Dominiku Rymonovi střelou z pravého kruhu, tak konečné skóre tohoto utkání bylo 1:3 z pohledu Chomutova.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „První třetina ukázala směr utkání. Přistoupili jsme k ní velmi laxně. Stále nabádáme hráče, že mají bruslit a dohrávat hráče. Bohužel se to v první třetině skoro vůbec neobjevilo. Nedostali jsme se skoro za půlku. Hráči si musí uvědomit, že v dorostenecké lize už nemůže hrát každý na sebe. Musí se trochu snažit plnit pokyny. Nemyslím si, že bychom je nějak svazovali. V druhé třetině se nám trochu povedlo srovnat hru. Dali jsme i branku. Bohužel poté nám potrestali hloupý faul. Potom nám vypadl bek z toho, co jsme hráli. A body jsou tam, kde jsou. Soupeři mohu pogratulovat, protože za tu první třetinu si to zasloužil.“

Vojtěch Šik (HC Energie Karlovy Vary): „Po první třetině jsme dominovali, měli jsme absolutní pohyb, ale bohužel jsme se nemohli střelecky prosadit. Druhé třetiny máme tradičně slabší. Soupeř se dostal zpátky do hry, dal gól na 1:0. Ale třetí třetiny vždycky bojujeme a prolomili jsme to brankou z přesilové hry. Poté jsme se tlačili neustále do brány a otočili zápas. Jsem rád za tři body, protože to bylo těžké utkání.“