HC Energie Karlovy Vary

Dorost převálcoval Kobru a připsal si třetí vítězství v řadě

Začátek utkání s Kobrou byl vyrovnaný, karlovarští dorostenci ale dokázali soupeře přehrát a již po prvních dvacti minutách vedli 2:0. Krizi ve druhém dějství přestáli a následně dotáhli zápas do vítězného konce čtyřmi brankami. K vítězství pomohli hned tři hráči dvěma góly, Robin Sapoušek hned na úvod, Alexandr Remeš a Lubomír Kupčo ve zbytku utkání.
ELIOD Extraliga dorostu, 8. kolo, so 5.10.2019, KV Arena
Karlovy Vary
Kobra
7:1
2:0, 1:1, 4:0
Branky a nahrávky: 5. Sapoušek (Bulka, Rymon), 5. Sapoušek (Matas, Houdek), 40. Remeš (Šmajda), 45. Remeš (Dorot, Šmajda), 47. Kupčo (Bulka, Vogel), 47. Matas, 58. Kupčo – 27. Král (Sekula, Bauer).
Rozhodčí: Plachý – Bláha, Pěkný
vyloučení4:5
využití1:0
oslabení1:0
střely na branku43:24
diváci75
Karlovy Vary: Kubát – Bulka, Dorot, Petretič, Hohl, Vogel, Houdek – Šmajda, Rymon, Remeš, Kupčo, Botoš, Príhoda, Matas, Sapoušek, März, Šlechta
Kobra: Peyerl – Jiráček, Bartoň, Mašek, Nápravník A., Frydrich, Kalajev – Čečetka, Strnad, Procházka, Půlpán, Svoboda, Nápravník O., Rejna, Bauer, Sekula, Král, Halfar, Krásný

Komentář k utkání

První dějství bylo divácky velmi zajímavé. Hosté z hlavního města naskočili do utkání energicky a ze začátku karlovarské dorostence přehrávali, dvě vyloučení během čtyř minut se však na týmu projevila a přišel první gól domácích. Ten si v páté minutě připsal Robin Sapoušek, který po obdržení přihrávky propálil Peyerla pod jeho pravou ruku. Neuběhlo ani dvacet sekund a energetici se dostali do dvoubrankového vedení, Ondřej Matas svou přihrávkou skvěle našel rozjetého Robina Sapouška, který si s kotoučem sjel až před bránu, odkud bekhendově poslal puk pod víko a připsal si druhou branku v tomto utkání.

Do druhé periody naskočila Kobra jako znovuzrozená a ze začátku přehrávala Energii. Domácí ztráceli kotouče a i díky tomu se Pražanům dařilo držet pásmo, v sedmadvacáté minutě pak přišlo tížené snížení. Daniel Král obdržel přihrávku do pohybu a přebruslil zelenobílé hráče, následně z předbrankového prostoru rozezněl tyč, od které se puk odrazil do sítě. Hráči z hlavního města měli následně další možnost při přesilovce, Kubáta se jim však podruhé překonat nepodařilo. Poté se zase taktovky ujali energetici a hra se přesunula před Peyerla, pětadvacet sekund před sirénou parádní stahovačkou překvapil Alexandr Remeš hostujícího gólmana a znovu poslal Energii do dvoubrankového vedení.

Poslední dvacetiminutovka jasně rozhodla o dnešním vítězi, domácí energetici jasně Kobru přehráli, aktivně napadali a to nejspíše rozhodlo. V pětačtyřicáté minutě si druhý gól v zápase připsal Alexandr Remeš, který se trefil k pravé tyči, po vstřelení gólu ale smolně uklouzl a narazil v rychlosti do mantinelu, na střídačku odjel za pomoci spoluhráčů, po ošetření ale znovu naskočil do hry. Po dvou minutách skóroval Lubomír Kupčo, který z mezikruží tvrdou ránou propálil Peyerla, deset sekund na to se z gólu radoval i Ondřej Matas, jeho nahození skončilo možná i s nechtěnou pomocí hráčů Kobry v síti. Pražané se pak trápili a nedokázali si vytvářet šance před bránou. Necelé tři minuty před koncem Přidal ještě svou druhou branku Lubomír Kupčo, který tentokrát Peyerla propálil mezi betony. Zápas tak skončil za stavu 7:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andys (HC Energie Karlovy Vary): Do zápasu jsme přistoupili zbytečně akčně. Nicméně se nám povedlo dát dva góly v první třetině, druhá třetina se nám dlouhodobě nedaří. Třetí třetiny máme ale výborné, hrajeme na plno a většinou přehráváme soupeře, dnes jsme to zase potvrdili, vyhráli jsme 4:0. Jsme rádi za tři body.

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): Bohužel jsme soupeři nabídli gól v přesilovce v první třetině. A následně branku z brejku, který jsme si mohli pohlídat. Druhou periodu jsme se trochu zvedli, zlomový gól byl pro nás ten na 1:3 krátce před koncem druhé dvacetiminutovky. Před tou třetí jsme si řekli, že bychom to ještě chtěli zkusit. Domácí ale rychle odskočili o dva góly a vlastně bylo po zápase.