HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci proti Kometě zlomili smolnou sérii a míří do elitní trojky

Karlovarský dorost dostál očekáváním, když si v jediném nedělním duelu své extraligy bez větších problémů přehrál trápící se brněnskou Kometu 6:3. Po dvou vysokých porážkách se Slavií a Zlínem tak mohou opět slavit tři body, které je navíc posouvají na třetí místo skupiny o umístění v play off.
ELIOD Extraliga dorostu, 7. kolo, ne 15.12.2019
Kometa Brno
Karlovy Vary
3:6
1:2, 1:2, 1:2
Branky a nahrávky: 14. Pigl (Šalé, Sedláček), 30. Sever (Harmim), 49. Sedláček (Řehák, Šalé) – 18. Matas (Hohl), 19. Sapoušek (Príhoda, Šlechta), 33. Matas (Príhoda), 35. Šmajda (Bubanec), 44. Bubanec (Zich), 50. Botoš (Šmajda, Šlechta).
Rozhodčí: Vepřek – Bernard, Smetková
vyloučení6:3
využití1:2
oslabení0:0
Kometa Brno: Bizoň – Svoboda, Řehák, Fajmon, Ulbricht, Eich, Němec – Nesvadba, Nekvapil, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan
Karlovy Vary: Jiskra – Havlík, Dorot, Bubeliny, Hohl, Vogel – Šlechta, Šmajda, Príhoda, Bubanec, Matas, Botoš, Sapoušek, Zich, Varvařovský

Komentář k utkání

Do utkání vstoupila lépe domácí Kometa, jejíž hráči se po přesné trefě Martina Pigla ze závěru 14. minuty ujali vedení. Hosté ale stačili ještě do konce první třetiny skóre dokonale otočit. V čase 17:48 vyrovnal Ondřej Matas, o minutu později pak poslal energetiky do vedení Robin Sapoušek.

Domácí se dočkali vyrovnání krátce před polovinou utkání. V čase 29:08 prostřelil Jiskru brněnský Alex Sever a za stavu 2:2 se tak začínalo de facto od začátku. Vyrovnaný stav ale netrval příliš dlouho a notně k tomu přispěla nedisciplinovanost domácí lavičky. Ta nejprve obdržela menší trest za nesportovní chování, přičemž početní výhodu využil v čase 32:11 Ondřej Matas. Aby toho nebylo málo, přesně v tu chvíli domácí špatně střídali, a tak museli pykat znovu. Následnou početní výhodu sice hosté nevyužili, jen deset vteřin po jejím skončení ale zvýšil na rozdíl dvou branek Samuel Šmajda.

Energetici definitivně rozhodli na konci 44. minuty, kdy se premiérově v sezoně prosadil Matěj Bubanec. Kometa sice v čase 48:09 snížila zásluhou Ivo Sedláčka v přesilové hře, jenže o minutu později při stejné herní situaci vrátil hostům vedení o tři góly Jan Botoš.