HC Energie Karlovy Vary

Desátá výhra v řadě. Dorost převálcoval Kometu 7:2!

Večerní dvacáté první kolo přineslo v karlovarské aréně souboj energetiků s Brnem. Kometa si z lázeňského města odvezla debakl 2:7, Energie tak slavila již desátou výhru v řadě.
ELIOD Extraliga dorostu, 21. kolo, čt 27.2.2020
Karlovy Vary
Kometa Brno
7:2
2:0, 3:1, 2:1
Branky a nahrávky:8. Príhoda (Houdek, Kupčo), 17. Sapoušek (Bulka, Kupčo), 25. Šmajda, 32. Bulka (März), 33. Kupčo, 45. März (Botoš), 47. Dorot (Kupčo, Botoš) – 34. Pigl (Fajmon), 44. Pigl (Němec, Sever).
Rozhodčí: Gabriela Malá – Josef Zimmermann, Pavel Sedláček
vyloučení2:6
využití1:0
oslabení0:1
střely na branku45:16
zblokované střely0:0
diváci93
Karlovy Vary: Hamrla – Bulka, Dorot, Hohl, Vogel, Anton, Houdek (A) – Šmajda, Sapoušek (A), Zeman, Príhoda, Šlechta, Kupčo, Matas, Botoš (C), März
Kometa Brno: Bizoň (33. Schnattinger) – Běhůnek (A), Fajmon, Svoboda, Němec, Řehák, Ulbricht – Pigl, Sedláček, Horký (C), Boltvan, Harmim, Sever (A), Rakus, Nekvapil, Nesvadba

Komentář k utkání

Hned po vhození úvodního buly se kotouče zmocnila Energie, která se ho jen tak zadarmo nehodlala vzdát. O první střelu se pokusil Jakub Anton, jenže ta letěla jen kolem brankoviště. Ve třetí minutě se nakonec Kometě podařilo stáhnout si puk a hned vyzkoušet štěstí. Z mezikruží vypálil Martin Pigl, rána ale skončila v lapačce karlovarského Patrika Hamrly. V další minutě se poprvé otevřely dveře trestné lavice, na kterou šel brněnský Alex Severa. Hosté si řádně oslabení ohlídali. V sedmé minutě již otevřel skóre Ondřej Príhoda, ke kterému se dostal kotouč zpoza branky a propálil tak gólmana Komety. Hra se poté přesouvala ze strany na stranu. V patnácté minutě měl velkou šanci Samuel Šmajda, ale jeho střela pouze zazvonila o levou tyčku branky. O minutu byl brněnský tým opět v oslabení. Toho už dokázal využít Robin Sapoušek, který z pravého kruhu poslal čistou střelu do sítě hostů. Do konce třetiny šla Kometa ještě jednou za dveře trestné lavice.

Druhá dvacetiminutovka byla velice pestrá. Ve dvacáté páté minutě došlo před brankovištěm Komety k zmatku, kterého skvěle využil Samuel Šmajda. Tomu se díky tomu povedlo dostat kotouč jednoduše za záda gólmana. Po této brance se hosté na delší dobu ujali puku a napilno měl tak i domácí brankář Patrik Hamrla. Kryštof Bulka dostal ve třicáté první minutě přihrávku od Lukáše Märze a z levého kruhu tak zvýšil stav zápasu. O další minutu později padla pátá branka, a to při hře čtyři na čtyři, kdy dělovou střelu vyslal Lubomír Kupčo. Po tomto gólu došlo na straně hostů k výměně brankářů. Nakonec po další minutě se z branky radovala Kometa. Martinu Piglovi se podařilo rozhodit karlovarského gólmana a skóroval.

V poslední třetině se puk střídal mezi týmy. Druhou tyčku brány rozezněl dvě minuty po začátku Ondřej Matas. Čtyřicátá čtvrtá minuta přinesla druhý gól týmu Brna. Mezi betony dostal kotouč opět Martin Pigl. Za minutu odpověděl Lukáš März, který černou gumu poslal z levého kruhu za záda hostujícího brankáře. Ta se dostala pod beton a pomalu se doklouzala přes brankovou čáru. Poslední branku vstřelil ve čtyřicáté sedmé minutě Ondřej Dorot, který se trefil přesnou střelou do levého rohu brankového prostoru.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): “Začátek utkání byl pro nás trochu pomalejší. Postupně jsme se dostávali do tempa, kde jsme využili několik šancí, kterých jsme měli. Řekl bych, že od druhé poloviny utkání jsme si zápas pohlídali. Byl to těžký zápas, ale povedlo se nám ho vyhrát a jsme rádi za tři body. Teď nás čeká finální, extrémně těžký trip, kde jedeme na tři zápasy ve třech dnech a budeme se snažit na ně připravit.”

Marek Moskal (HC Kometa Brno): “Minulé dva zápasy byly od nás slušné, dnes jsme ale nastoupili ustrašeně. Kluci si nevěřili na puku. Domácí hráli aktivně, s čímž jsme se nevypořádali. Co si vybavuju, tak v prvních čtyřech brankách jsme udělali tři hrubé chyby, kdy jsme v podstatě dali soupeři gól. Domácí potom byli jednoznačně lepší. Dneska jsme byli bohužel složeni, takže gratuluji domácím k vítězství.”

Fotogalerie