HC Energie Karlovy Vary

Zkrat v závěru utkání stál Energii výhru proti Olomouci

Skvěle rozehrané utkání s hororovým koncem. Karlovarští už od 1. minuty proti Hanákům vedli a náskok si drželi téměř celý zápas. Necelé dvě minuty před koncem ale energetiky potkal fatální výpadek, během něhož se Olomouci podařilo stáhnout dvoubrankové manko a poslat zápas do prodloužení. V něm dokonal domácí obrat Petr Strapáč.
Tipsport extraliga, 49. kolo, ne 28.2.2021
Olomouc
Karlovy Vary
4:3p
0:1, 1:1, 2:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 29. Dujsík (J. Káňa, Nahodil), 59. Nahodil (Olesz), 60. Olesz (Ostřížek, Nahodil), 61. Strapáč – 1. Flek (T. Mikúš, O. Beránek), 23. Kohout (Koblasa), 45. Kohout (Flek, Šenkeřík).
Rozhodčí: Mrkva, Veselý - Lučaan, Kis
vyloučení6:5
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku44:28
zblokované střely12:7
hity8:2
vhazování34:33
Olomouc: Konrád – Ondrušek (A), A. Rutar, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), Dujsík – J. Káňa, Nahodil, Kunc – Strapáč, Kolouch, Olesz – Ostřížek, J. Knotek (A), Navrátil – Burian, Handl, Bambula – Gřeš.
Karlovy Vary: Novotný – Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Zábranský, Pulpán (A), Kowalczyk – O. Beránek, T. Mikúš, Flek – Osmík, Vildumetz, Kulich – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček (A).

Komentář k utkání

Ideální vstup do utkání. Energii stačilo pouhých sedmatřicet vteřin na to, aby se dostala do vedení. Ondřej Beránek vybojoval v útočném pásmu kotouč, za brankou se ho zmocnil Tomáš Mikúš a před brankou postávající Jakub Flek zužitkoval pas svého slovenského kolegy. Olomouc mohla v 7. minutě srovnat, jenže Burian nepřekonal Novotného. Karlovarský fantom musel řešit nepříjemný závar před svou svatyní, po kterém kotouč poskakoval kolem brankoviště a mít Hanáci více štěstí, mohlo být srovnáno. Necelou minutu na to naopak mohli udeřit Karlovarští, proti Černochovi se však z bezprostřední blízkosti vytáhl Branislav Konrád. Více gólových akcí už první perioda nenabídla.

Začátek vyšel Karlovým Varům i ve druhém dějství. V čase 22:16 se u levé Konrádovy tyčky objevil Jiří Černoch, který jen posunul puk na Martina Kohouta. Ve výborné formě hrající útočník si šikovně v nabídnuté situaci poradil a kolem domácího gólmana dostal kus černé gumy mezi tři tyče. Odpověď přichystala Mora ve 29. minutě. Ex-karlovarský Tomáš Dujsík vyslal nenápadný střelecký pokus, který zastavila až síť v brance. Domácí si ještě v prostřední třetině vypracovali pár zajímavých šanci, nicméně pokaždé byl proti výborný Filip Novotný.

Také ve třetí dvacetiminutovce se jako první prosadila družina Martina Pešouta. Tentokrát na to energetici potřebovali čtyři minuty a čtyřicet vteřin. Celek z lázeňského města se konečně dočkal využité početní výhody. Na modré čáře napřáhl Petr Šenkeřík, jehož střelu před Konrádem úspěšně tečoval Martin Kohout, pro něhož to byl druhý zásah večera. Definitivně mohl rozhodnout necelých pět minut do konce Tomáš Vondráček, jenž prchnul domácí obraně, ale pod tlakem dojíždějících zadáků Mory nemohl pořádně zakončit. Pak naopak přišla olomoucká pasáž. Trenér Moták odvolal brankáře Konráda a vsadil na šest hráčů v poli. Tento tah mu vyšel, nejprve v čase 58:40 zužitkoval tuto výhodu nehlídaný Lukáš Nahodil. Jednadvacet vteřin před závěrečnou sirénu pak dokonce Energie o vítězství v základní hrací době přišla, z podobné situace se totiž trefil Rostislav Olesz.

Definitivní otočku dokonali domácí Kohouti v prodloužení. Na pravém křídle měl hodně prostoru Petr Strapáč, jenž se nerozpakoval a svou jedovatou střelou pokořil Filipa Novotného.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták - HC Olomouc: Byl to vyrovnaný zápas. My jsme celou dobu tahali za kratší konec, nicméně šance a tlak do brány jsme měli. Snažili jsme se dávat góly a v závěru se nám to vyplatilo. Kluci zaslouží za hru bez brankáře velké díky a gratulaci. Něco podobného asi moc nepamatuji. Bod navíc po parádní trefě Petra Strapáče je pro nás skvělá zpráva.

Tomáš Mariška - HC Energie Karlovy Vary: Ztratili jsme jednoznačně dva body. Snad jsme získali ponaučení, že musíme hrát celých šedesát minut. My jsme odpracovali velmi dobře 58 a půl minuty – dostali jsme se rychle do vedení, měli jsme dobrý začátek utkání a dali jsme tři hezké branky. Nedokázali jsme to v závěru ale dotáhnout, a proto jsme si nezasloužili více než jeden bod – byli jsme za to potrestáni.

Související články