HC Energie Karlovy Vary

Energetici udolali Liberec a berou tři body

Karlovarští sehráli v rámci 50. kola Tipsport extraligy velmi vyrovnanou bitvu s Bílými Tygry. První část zápasu měli pod kontrolou hosté, prosadit se jim ale nijak nepodařilo. Prvních branek jsme se dočkali až ve druhé třetině, kdy se dvakrát trefili domácí. Vedení 2:0 si energetici drželi až do 49. minuty, kdy se pomocí dvěma rychlým gólům podařilo Liberci srovnat. Západočeši přidali navrch ještě jednu branku a na tu už hosté nenašli odpověď. V lázeňské metropoli tak zůstávají všechny tři body.
Tipsport extraliga, 50. kolo, út 2.3.2021
Karlovy Vary
Liberec
3:2
0:0, 2:0, 1:2
Branky a nahrávky: 22. Flek (Weinhold), 38. Redlich (Vondráček, Plutnar), 54. Černoch (Kohout) – 49. A. Musil (Birner, Knot), 50. Knot (Vitásek, A. Musil)
Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Pešek, Malý
vyloučení1:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku28:35
zblokované střely5:23
hity3:6
vhazování15:37
Karlovy Vary: Habal – Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Zábranský, Kowalczyk, Krajčík – O. Beránek, T. Mikúš, Flek – Osmík, Kulich, Šik – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček (A)
Liberec: J. Pavelka – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Šír, D. Špaček – A. Dlouhý

Komentář k utkání

Úvod zápasu byl pod taktovkou hostů a hrálo se spíše u domácí branky. První velká šance byla však ze strany energetiků, když střelu Jiřího Kulicha dorážel Ondřej Beránek a kotouč se proklouzal mezi Pavelkovy betony těsně mimo branku. Hodně práce měl i na druhé straně Vladislav Habal, který musel čelit samostatnému úniku Michala Bulíře, jehož kličku přečetl a nedovolil mu skórovat. Liberecký forvard měl zanedlouho po zachycení karlovarské rozehrávky další velkou příležitost, domácí brankář však zlikvidoval i jeho následnou rychlou střelu. Bílým Tygrům se nedařilo v koncovce, když už jim v cestě nestál chytající Habal, nastřelil Rychlovský pouze tyč. S mírnou Libereckou převahou se tak šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Nátlak hostů nepřestal ani v druhé dvacetiminutovce. Místo kýžené branky ale přišla ledová sprcha. Martin Weinhold našel ve středním pásmu rozjetého Jakuba Fleka, jenž v samostatném úniku po naznačení střely vypálil pod Pavelkovu vyrážečku a poslal Energii do vedení. Postupně se hra začala vyrovnávat a oba celky zasypávaly soupeře mnoha nebezpečnými pokusy. Ve 35. minutě se nechali v krátkém sledu vyloučit Jan Šír a Radovan Pavlík, a Liberec tak šel do tří. Ve dvojnásobné přesilovce měl největší šanci Petr Šenkeřík, svou dělovkou zpoza kruhů ale trefil jen tyč a do brány se nevešla ani následná Koblasova dorážka. Energetikům se znovu podařilo skórovat až když byla obě mužstva v plném počtu. Tomáš Vondráček se propracoval po pravém mantinelu dopředu a v mezikruží přihrál přesně na hůl Tomáše Redlicha, jenž zavěsil bez problému do odkryté sítě.

Ve třetí části se pokračovalo ve vyrovnané hře. Nebezpečnou šanci měl na své holi Tomáš Vondráček, když si sjel až před Pavelku, bekhendová klička mu ale nevyšla. Chvíli nato ovšem museli domácí vytrpět katastrofální dvouminutovku. V čase 48:08 se po Knotově ráně od modré dostal k úspěšné dorážce Adam Musil a záhy se prosadil také Ronald Knot, jehož dělovka prošla pod Habalovými betony a rázem bylo vyrovnáno. Západočeši se nevzdávali a hnali se zpátky za vedením. To se jim také povedlo, když Martin Kohout nabil do mezikruží Jiřímu Černochovi a ten poslal kotouč přesně k tyči. Bílí Tygři zařadili vyšší rychlost a tlak ještě zvýšili. Karlovarské bránící řady už však nepřekonali, domácí si po čtyřech zápasech opět připisují tříbodovou výhru.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): ,,Jsem rád, že jsme předvedli dobrý týmový výkon podpořený Vladislavem Habalem v bráně. Myslím si, že jsme sice nebyli v utkání lepším týmem, Liberec byl velmi aktivní a rychlý soupeř, ale byli jsme velmi obětaví a zodpovědní při dodržování našeho defenzivního plánu. Pokud nastal nějaký problém, tak jsme za sebou měli Vladislava Habala, který nás neskutečně podržel. Jsem rád, že jsme dokázali zvládnout ty dvě krizové situace, kdy jsme v podstatě během krátké doby dostali dvě branky. Oklepali jsme se z toho, nesložili jsme zbraně ani hlavy a získali tři body.“

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): ,,Soupeře jsme dobývali a dobývali, nakonec byl v produktivitě bohužel o jeden gól lepší. Ve třetí třetině jsme se vrátili do hry a hráči pracovali a bojovali. Poté jsme udělali jednu chybu v obranném pásmu, která nás stála zápas.“

Fotogalerie

Související články