HC Energie Karlovy Vary

Krajčík: Byl jsem trošku nervózní, ale nakonec to bylo v pohodě

V 16 letech 6 měsících a 2 dnech zaznamenal svůj debutový extraligový start vsetínský odchovanec Filip Krajčík, v letošním roce vůbec nejmladší hráč, který do utkání nejvyšší soutěže nastoupil.

Šestnáctiletý Filip Krajčík si zapsal debut v utkání s Libercem „Utkání jsem si parádně užil. Myslím si, že jsem nic nezkazil. Byl jsem trošku nervózní, ale jakmile jsem skočil na led, byl jsem v pohodě,” líčí po svém prvním startu v nejvyšší soutěži mladý bek.

„Spoluhráči mi moc pomohli a hodně mě podporovali, plácali mě, a tak dále,” popisuje své zážitky Krajčík.

O jeho startu bylo rozhodnuto už po pondělním tréninku.„O svém nástupu jsem se dozvěděl v pondělí po tréninku, kdy mi pan trenér řekl, abych se připravil, protože pravděpodobně nastoupím,” říká obránce s devatenáctkou na zádech.

Naposledy se zúčastnil zápasu v říjnu, následně byla juniorská soutěž zastavena z důvodu epidemie. Připojil se tedy k tréninkům A-týmu a na svou chvíli si musel počkat. „Bylo trošku těžké nastoupit do utkání po takové pauze. Byl jsem z toho mírně nervózní. Nevěděl jsem, co mám od zápasu čekat. Nakonec to ale bylo v pohodě,” popisuje své pocity.

Zdali ještě zasáhne do zápasových bojů není jisté, ale naděje tu jsou. „Rýsuje se varianta, že bych mohl nastoupit proti Pardubicím, ale zatím to není vůbec jisté,” povídá o dalším možném působení v extraligových bojích Krejčík.

Na svůj debutový zápas se dobře vyspal a zlé sny ho netrápily. „Dobře se mi spalo, ale než jsem usnul, myslel jsem na utkání, které mě čeká druhý den,” směje se a ukončuje rozhovor nejmladší debutant letošního extraligového ročníku.

Související články