HC Energie Karlovy Vary

Dorost zahajuje ligu prohrou, v prvním kole nestačil na Liberec

Karlovarským dorostencům ve čtvrtek začala nová extraligová sezona 2020/21, bohužel do ní ale nevstoupili vůbec dle představ. Na ledě Bílých Tygrů energetici začali rychle ztrácet a už ve druhé třetině bylo o výsledku víceméně rozhodnuto, tehdy se domácí dostali do čtyřbrankového vedení. Karlovy Vary, za které si odbyl premiéru gólman Adam Ebenstreit, jenž po čtvrtém inkasování krátce po polovině zápasu mezi třemi tyčemi vystřídal Štěpána Malečka, nakonec ještě dokázaly zkorigovat na konečných 2:5, na první body si tedy budou muset počkat přinejmenším o dva dny déle.
ELIOD Extraliga dorostu, 1. kolo, čt 17.9.2020
Liberec
Karlovy Vary
5:2
2:0, 3:1, 0:1
Branky a nahrávky: 9. Janata (Jansa, Dvořák), 13. Cibulka (Hujer), 25. Kříž (Dvořák), 33. Meisel, 37. Jobek (Jansa) – 26. Rymon (Šmajda), 44. Šlechta (Sapoušek, Šmajda).
Rozhodčí: Zavřel – Serbus, Raška
vyloučení5:3
využití1:1
oslabení1:0
diváci49
Liberec: Vopravil – Patzelt (C), Jakubec, Cibulka, Meisel (A), Dvořák (A), Ehrenberger – Jansa, Hujer, Janata, Vyhlídko, Hrabčák, J. Pérez, Fiala, Kříž, Plos, Jobek
Karlovy Vary: Maleček (33. Ebenstreit) – Zolnaj, Krajčík, Kočí (A), Dorot, Anton – Šlechta, Šmíd, Váňa, Šmajda (A), Varvařovský, Holejšovský, Rymon, Csabi, Sapoušek (C), Pastor, Zeman

Komentář k utkání

Útočnou převahou se pyšnili ze začátku zápasu více domácí, kteří měli hned po startu utkání několik příležitostí. Proměnit jednu z nich v gól se jim povedlo poprvé v 9. minutě, když Samuel Jansa parádní přihrávkou přes celou šíři kluziště z vlastního obranného pásma našel Radka Janatu, který propálil hosujícího brankáře Malečka mezi ruku a tělo.

Zatímco Karlovým Varům se následující přesilovku využít nepovedlo, hráči z města pod Ještědem byli úspěšnější. Když se totiž karty obrátily a ve 12. minutě byl vyloučen hráč Západočechů Rymon, ujali se Tygři v čase 12:29 díky gólu obránce Tomáše Cibulky od modré čáry dvoubrankového vedení, které poté udrželi až do konce první třetiny.

Zatímco v prvním dějství hrály oba týmy poměrně vyrovnaný hokej, to druhé již jasně patřilo Liberci. Skóre druhé třetiny otevřel po asistenci Jakuba Dvořáka při vlastním oslabení Filip Kříž, který se v nestřeženou chvíli ocitl sám před karlovarským gólmanem. O minutu později se poté podařilo již mimo přesilovku prosadit i Energii, když Dominik Rymon chytře procedil puk z ostrého úhlu okolo bližší tyčky až do brány.

Další gólová radost v této třetině však již poté patřila jen libereckému týmu. Druhou využitou přesilovku zařídil svým gólem opět bek, tentokrát Lukáš Meisl, jemuž se ve 33. minutě povedlo po levé straně zavézt puk do útočné třetiny a následně až do brány. Dobré rozpoložení Tygrů před přestávkou ještě podpořil necelé čtyři minuty před koncem druhého dějství Milan Tadeáš Jobek, jenž ukořistil kotouč ve středním pásmu, v akci dvou proti jednomu si jej rychle vyměnil se Samuelem Jansou a po zpětné přihrávce jednoduše zakončil do prázdné karlovarské svatyně.

Závěrečná třetí část zápasu už přinesla jen mírnou karlovarskou korekci. V 44. minutě byl při dorážce po tečované střele úspěšný Robert Šlechta, jenž upravil skóre na konečných 5:2 pro domácí, jelikož na víc se již Energie do konce zápasu nezmohla a v Liberci nechala všechny body.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Dnes to byl super vstup do sezony a výborný odmakaný zápas. Bylo tam vše, co jsme si před zápasem říkali, že by ve hře být mělo. Příprava byla, jaká byla, moc přípravných utkání jsme oproti jiným rokům neodehráli, ale snažili jsme se, abychom byli na start soutěže nachystaní, a kluci dnes předvedli, že nachystaní jsou. Nějací hráči nám chyběli. Sestavu jsme protočili. Všichni ale ukázali, že můžou hrát a že máme velice kvalitní a šikovný kádr. Dnes můžu celý tým pochválit.