HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci porazili PZ Kladno a zůstávají na čele tabulky

Po karanténě, teprve ke druhému zápasu nastoupilo PZ Kladno a hned je čekal těžký soupeř z Karlových Varů. Na výhře 5:1 se velkou měrou podílel brankář Adam Ebenstreit, který inkasoval pouze jednu branku.
ELIOD Extraliga dorostu, 6. kolo, so 3.10.2020, KV Arena
Karlovy Vary
PZ Kladno
5:1
2:0, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 10. Dorot (Šlechta), 15. Zeman, 29. Kusak (Dorot), 43. Csabi (Dorot, Kusak), 51. Kusak (Csabi, Anton) – 49. Kulich (Melichna).
Rozhodčí: Hlinka - Bláha, T. Hanák
vyloučení1:10
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku38:16
diváci67
Karlovy Vary: Ebenstreit – Kočí "C", Anton, Dorot, Zolnaj, Smýkal – Zeman, Kusak, Csabi, Šlechta "A", Váňa, Trögner, Varvařovský, Vimr, Pastor
PZ Kladno: Hykel - Gaži, Zukriegel, Melichna, Stich, Mráz, Frýda – Kulich "A", Bubanec, Vosyka, Jechumtál "C", Kubík, Kut, Trojna, Rynda, Toman

Komentář k utkání

PZ Kladno vinou situace ohledně koronaviru pouze s jedním odehraným zápasem narazilo na rozehrané a tabulce vévodící Karlovy Vary. Klání odstartovali trochu lépe hostující hráči, protože na nich byla vidět veliká natěšenost, ale i nervozita, kterou brzy začali proměňovat ve fauly, ale nejdříve než se začalo vylučovat, jel trestné střílení na Adama Ebenstreita kladenský útočník Lukáš Kulich, které ovšem neproměnil. Nedáš – dostaneš. Tohle pravidlo se osvědčilo, neboť Ondřej Dorot využil přihrávku od Roberta Šlechty a střelou z mezikruží poslal domácí tým dorostu do vedení 1:0. O druhou branku se postaral Matěj Zeman, který si akci sám vybojoval a sám ji i zakončil. Vypíchl puk obráncům, ujel jim a střelou pod horní víko překonal Ondřeje Hykela. A zvýšil na 2:0.

Druhá třetina přinesla úplně jiný obraz hry. Karlovarští dorostenci začali dominovat v držení puku. Sice už se nevylučovalo tolik, jako v třetině první, ale jediná branka padla v početní výhodě Karlových Varů. Ondřej Dorot našel před brankou Michala Kusaka, který neomylně prostřelil Tobiáš Hykela. Několik jistých zákroků na straně domácích si připsal Adama Ebenstreit a v obraně skvělým čtením hry se v této části prezentoval Matteo Kočí.

Tři branky přineslo posledních dvacet minut a skvělý výkon Adama Ebenstreita a Ondřeje Dorota k tomu. Nejprve v přesilové hře udeřil Adam Csabi. Dlouho to vypadalo na nulu karlovarského strážce klece, ale deset minut před koncem se v oslabení prosadil Lukáš Kulich. Na konečných 5:1 upravil skóre Michal Kusak.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Jsme rádi za výhru a naše hra dostává postupně tvář. Myslím, že konečně začínáme hrát to, co chceme. A dneska bych řekl, že máme zasloužené tři body.

Martin Procházka (PZ Kladno): Věděli jsme, že to pro nás bude těžké utkání. Přece jenom jsme po karanténě. Byli jsme vlastně na třech trénincích, ale věděli jsme, že to utkání bude pro nás těžké. Protože přece jenom Karlovy Vary jsou silný soupeř. My jsme nezačali dobře, neměli jsme dobrý pohyb, prohrávali jsme osobní souboje. Myslím si, že nám vůbec nevycházely kombinace. Myslím si, že tam byl vidět obrovský rozdíl. Jediný, kdo od nás si zaslouží obrovskou pochvalu je brankář Hykel, který nás držel dlouho, abychom měli alespoň o co hrát.

Fotogalerie