HC Energie Karlovy Vary

Neskutečný obrat juniorů proti Slavii řídil hattrickem Adámek

Zápas dvou třetin, i tak by se dal popsat souboj Energie s pražskou Slavií. Po vcelku vyrovnané první třetině rozjeli slávisté kolotoč a vytvořili si pohodlný tříbrankový náskok. Karlovarští junioři předvedli ale neskutečnou psychickou odolnost a ve třetí části dokonali čtyřmi brankami neskutečný obrat, to je ono kouzlo mládežnického hokeje. Hattrickem se na konečném vítězství po prodloužení podílel Lukáš Adámek.
Juniorská liga Akademií, 8. kolo, so 26.9.2020
Karlovy Vary
Slavia
6:5p
0:1, 1:3, 4:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 24. Rozhon (Sapoušek, Novotný), 42. Adámek (Rozhon), 45. Kupčo (Šmajda), 49. Šmajda (Stejskal, Seidler), 54. Adámek (TS), 61. Adámek (Tureček) – 11. Hovorka, 21. Štrombach (Klatt, Labuzík), 36. Křenek (Havrda, Slavíček), 38. Hovorka (Havrda, Křenek), 59. Klatt (Havrda, Slavíček).
Rozhodčí: Šindel - Belko, Šimán
vyloučení4:6
využití3:3
střely na branku33:26
diváci118
Karlovy Vary: Horák – Bulka, Tureček "A", Benda, Cestr, Pohanka, Vogel – Rozhon, Novotný "C", Křemen, Kupčo, Sapoušek, Adámek "A", Seidler, Stejskal, Šmajda, Remeš, März.
Slavia: Pittr – Klatt, Hovorka "A", Palát, Cichoň, Štíbr, Hrdlička – Turek, Labuzík, Štrombach, Křenek, Havrda "C", Slavíček, Hofmann, Tichý, Brummel, Srdínko, Puczek, Kužlin.

Komentář k utkání

Energetici nezačali sobotní utkání nijak závratně a v prvních minutách nechali slávisty tvořit hru, což se jim málem vůbec nevyplatilo. Hra byla rozháraná, jako v pátek proti Jihlavě a takový styl karlovarským juniorům moc nesvědčí. I přes to ale mohli Karlovarští v úvodu skórovat, Rozhon však nezvládl zakončit přesně při přečíslení dvou proti jednomu. Takových akcí se během první třetiny objevilo hned několik, energetici ale ani za nic nemohli najít recept na gólmana Pittra. Proti tomu slávisté jej našli hned v jedenácté minutě, z levé strany se nenápadnou střelou prosadil Mikuláš Hovorka a poslal slávisty do vedení. Energetici po většinu času drželi puk a vytvářeli si tlak, všechny střely ale mířily přímo na brankáře, který tak bez problémů chytal jeden puk za druhým.

Druhá třetina měla hodně divoký začátek a celkově i průběh. Nejprve se hned po patnácti vteřinách prosadili slávisté, když domácím obráncům ujel Filip Štrombach, o tři minuty později pak zase padl gól na druhé straně, po rychlém ťukecu pálil Petr Rozhon. To bylo ale od karlovarských prakticky vše, až na pár minut, kdy si tvořili tlak, toho v prostřední části moc nepředvedli. Byly tam šance, zůstaly však nevyužité. Co naopak bylo proměněno byly slávistické přesilovky, a to hned dvě. Nejprve se před brankou zorientoval Lukáš Křenek, o dvě minuty později pak s pomocí teče pálil Mikuláš Hovorka. Slávisté podpořeni skvělým Pittrem v brance dávali domácím pořádnou lekci z produktivity.

Domácí dostali při vstupu do třetí části prakticky dar z nebes, hosté totiž dvakrát po sobě rychle faulovali a byla z toho dvojitá přesilovka, která byla využita Lukášem Adámkem. Energetici i nadále pokračovali v aktivní hře a byli za to odměně další brankou, tentokrát se z dorážky prosadil Lubomír Kupčo a o zápletku bylo postaráno. Karlovarští pokračovali v tlaku a hned skórovali znovu, o vyrovnávací branku se postaral Samuel Šmajda. Slávisté byli samozřejmě výkonem domácích zaskočení a celá hra se jim úplně rozpadla, z čehož nakonec pramenila pátá branka Energie. Lukáš Adámek byl při průniku na branku faulován a nařízené trestné střílení proměnil. Kdo poté čekal klidný závěr, byl zcela na omylu. Slávisté totiž dostali nabídku přesilové hry a tu dokázal využít Adam Klatt. V samotném závěru pak ještě došlo k nešťastnému zákroku, kdy Palát zasáhl Křemena hokejkou do pravého oka. Karlovarský útočník musel odstoupit, domácí dostali přesilovou hru, kterou využili až v následném prodloužení. Hattrick završil Lukáš Adámek a přisoudil Energii druhý bod.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Po druhé třetině jsme si analyzovali situace, kde ztrácíme, což byly předbrankové prostory. Tím, že soupeř měl fyzicky vyspělé hráče s dobrými parametry, tak jsme tomu chtěli určitým způsobem přizpůsobit strategii hry, abychom se do pro nás nevýhodných situací nedostávali. Ve třetí třetině se nám dařilo rychle přenášet těžiště hry a strašně si cením toho, že po dvou třetinách jsme byli dole a asi by si na nás nikdo nevsadil. Hráči ale předvedli vynikající morálku a nakonec nás mrzí, že jsou to pouze dva body.

Petr Macek (HC Slavia Praha): Odjížídíme s bodem, se kterým na jednu stranu můžeme být spokojení, protože jsme v závěru vyrovnávali, na druhou ale ne, protože jsme vedli po druhé třetině o tři branky. První třetina byla vcelku solidní, ve druhé jsme dali nějaké góly z přesilovek. Ve třetí jsme se ale bohužel úplně vytratili ze hřiště i ze hry, domácí byli rychlejší, silnější v osobních soubojích. Díky tomu, že domácí lépe bruslili, jsme udělali fauly a z toho nás potrestali, Vzhledem k tomu, že jsme ještě i prohrávali, tak možná ten bod není tak špatný.

Související články