HC Energie Karlovy Vary

Takový obrat se často nevidí, raduje se střelec hattricku Adámek

Sobotní podvečer přinesl krásný zápas juniorů s pražskou Slavii, reklama na hokej. Energetici v jednu chvíli už vysoko prohrávali a nevypadalo to s nimi dobře, v tom ale Lukáš Adámek společně s celým týmem zaveleli k velkolepému obratu. Energetiky nakonec mrzelo, že nebrali tři body, Adámkovi však toto mrzení vyrovnal alespoň dobrý pocit ze vstřeleného hattricku.

Energetici nevstoupili do zápasu se Slavií vůbec dobře a úvodní minuty jasně patřily soupeři, to se ale s časem trochu změnilo. ,,První třetina nám nevyšla, soupeř nás přehrával. Ve druhé jsme si řekli, co máme hrát, chvilkami jsme je i přehrávali, ale pak nás srazily góly z předbrankového prostoru. Do třetí části jsme na ně vlétli s tím, že to chceme otočit a nějak nám to vyšlo,“ hodnotí utkání s Pražany útočník Lukáš Adámek.

Ve druhé třetině Karlovarští propadali před brankou a inkasovali i díky zbytečným vyloučením. Na co mysleli, když rázem prohrávali o tři branky? ,,Za stavu 1:4 se vám samozřejmě honí hlavou, že už to asi nepůjde, ale my jsme si prostě řekli, že to otočíme a otočili jsme to,“ přiblížil střelec Adámek. Podobný pocit poté zažili slávisté ve třetí třetině, kdy slepené góly pálili energetici. ,,Určitě to musí být těžké, po morální stránce si řeknete, že vám tam spadne snad všechno, tak o to víc musíte zabrat,“ to se však slávistům moc nepodařilo.

LUKÁŠ ADÁMEK V LJA
LukášAdámek
útočník
Z 7
G 6
A 1
+/- +2

,,Řekli jsme si, že v prvních sedmi minutách dáme kontaktní gól, a že s časem přidáme,“ nastínil cíl energetiků do třetí periody Adámek, střelec druhé, kontaktní branky. O pár minut později předvedl právě Adámek pěknou akci, při které byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. ,,Trochu nervózní jsem byl, ale věřil jsem si. Chtěl jsem původně vystřelit pod lapačku, ale gólman tam stál dobře, tak jsme to vzal do bekhendu a naštěstí to tam spadlo,“ přiblížil svůj nájezd aktuálně nejlepší střelec týmu.

Karlovarským hokejistům se následně povedlo dokonat obrat, na který ale slávisté zvládli odpovědět a krátce před koncem to bylo opět nerozhodně. ,,Mohlo to dopadnout jakkoliv, soupeř klidně mohl vyhrát. Udeřil z přesilovky, vyrovnal. Taky jsme mohli vyhrát, ale nakonec to dospělo do prodloužení a tam jsme rozhodli,“ okomentoval divokou situaci Lukáš Adámek. On sám nakonec rozhodl i gólem v prodloužení a završil tak hattrick, stejně jako ostatní ale ocenil především týmový výkon. ,,Samozřejmě radost z výhry týmu, takový obrat se často nevidí. Hrozně nás ale mrzí zranění spoluhráče Adama Křemena,“ dodal smutně na závěr Adámek. K nešťastné situaci došlo v samotném závěru, kdy hostující hráč trefil Křemena hokejkou přímo do oka. Jediná kaňka na jinak velmi pěkném zápase.

Související články