HC Energie Karlovy Vary

Mladí energetici pomohli k výhře nad Sokolovem

Karlovarská Energie zvládla i třetí přípravné utkání vítězně. V omlazené sestavě se svěřencům Martina Pešouta podařilo porazit v tradičním přípravném derby Sokolov poměrem 7:3. Dvěma góly přispěl k vítězství útočník Jiří Průžek.
Příprava na sezonu, přát., út 10.8.2021
Sokolov
Karlovy Vary
3:7
1:2, 1:4, 1:1
Branky a nahrávky: 16. Jurčík (Jiskra), 23. Tureček, 51. Jurčík – 12. Průžek (Redlich), 17. Průžek, 24. Osmík, 30. Redlich (Průžek), 32. Doudera, 36. Parkkonen (Kulich), 55. Kupčo (Adámek).
Rozhodčí: Gerát, Hynek – Kostourek, Zubzanda
Sokolov: Cichoň (Pitoňák) – Klikorka, Vodička "A", Sýkora, Strejček "C", Kadeřávek, Poizl – Tureček, Kulhánek, Vracovský, Kverka, Konečný, Jurčík, Jiskra, Tomi, Pořízek, Novotný, Sloboda, Rulík, Prošek, Křemen "A"
Karlovy Vary: Horák (Dybal) – Parkkonen, Plutnar, Doudera "A", Weinhold "C", Rohan, Krajčík, Benda – Redlich, Kulich, Průžek, Hladonik, Miškář, Rymon, Osmík, Sapoušek, Šik "A", Kupčo, Adámek, Šmajda

Komentář k utkání

Hned od úvodních minut nastoupila obě mužstva ve velkém tempu a vyzdvihnout je třeba aktivita, kterou hýřil mladičký Jiří Kulich. Reprezentant do osmnácti let hned dvakrát ve svých úvodních dvou střídáních vyzkoušel pozornost Oldřicha Cichoně. V pozoru však musel být i Adam Horák, jenž předvedl několik důležitých zákroků především v prvním karlovarském oslabení. Sokolov početní výhodu nevyužil a naopak inkasoval. Přečíslení energetiků zužitkovala dvojice Redlich – Průžek. První jmenovaný zavezl puk do pásma, našel na druhé straně volného Jiřího Průžka a ten přesnou střelou pokořil přesouvajícího se Cichoně.

Nedisciplinovanost celku z lázeňského města pokračovala i nadále, tentokráte za to ale byla parta kolem kapitána Martina Weinholda, jemuž pro tento zápas připadlo céčko, potrestána inkasovaným gólem. Vít Jiskra nastřelil brusle Ondřeje Jurčíka, od něhož se puk odrazil za záda Adama Horáka. Dlouho se však domácí z vyrovnaného stavu neradovali, necelé dvě minuty poté totiž zůstal naprosto osamocený před Cichoněm Jiří Průžek, který tak dál potvrzuje povedené výkony z přípravy.

Druhá třetina začala v podobném tempu a ani tady nemuseli fanoušci, včetně těch, kteří vážili cestu, aby podpořili hostující Energii, čekat na gól dlouho. V čase 22:47 přeskočil Horákovi puk přes beton a na tento scénář byl na vzdálenější tyči připraven obránce David Tureček. Jenže vyrovnaný stav znovu netrval dlouho, přesněji uběhlo pouhých patnáct vteřin, než vzal vedení zpět na hostující stranu Tomáš Redlich. Forvard se sedmnáctkou na zádech zužitkoval Průžkův pas zpoza branky. Paradoxně pak došlo ke střídání maskovaných mužů na karlovarské straně, Horáka mezi třemi tyčemi nahradil debutant Adam Dybal.

Baník měl skvělou příležitost opět se na svého západočeského soupeře gólově dotáhnout, Konečného “Forsbergovka“ však za zády Adama Horáka neskončila. Naopak zafungovalo nepsané pravidlo nedáš – dostaneš a energetici odskočili už o dvě branky. Lukáš Doudera si vybruslil od pravého mantinelu a se svým střeleckým pokusem slavil úspěch. Převahu Karlových Varů ještě v čase 35:53 potvrdil další zadák – druhou trefu v přípravném období zaznamenal Fin Patrik Parkkonen. Tím gólové hody druhé dvacetiminutovky skončily.

Brankostroj značky Energie mohl znovu zapnout už po pěti minutách třetí periody, nicméně Otakar Šik nenasadil pohledné individuální akci gólovou korunu. V 51. minutě se poté vlnila síť na druhé straně. Poprvé kapituloval Adam Dybal, který jinak podal velmi jistý výkon, avšak na střelu Ondřeje Jurčíka z mezikruží už nestačil. Atraktivní hokej pokračoval, znovu se o slovo přihlásila družina v šedobílém. Souhru dvou mládenců přetavil v branku Lubomír Kupčo, jemuž připravil puk na zlatém podnose v tomto utkání aktivní Lukáš Adámek.

Související články