HC Energie Karlovy Vary

Tradiční derby v rámci přípravy. Energie se představí v Sokolově

Příprava pokračuje. Energetici zatím v rámci předsezonního programu nepoznali přemožitele a s bilancí dvou výher míří do Sokolova, kde je čeká už tradiční derby. Úterní zápas proti partnerskému Baníku začne v 18:00.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Tipsport
Vstupenky: Ticketportal

Informace o vstupu

Vstupenky můžete tradičně zakoupit v síti Ticketportal, kvůli restrikcím je však maximální povolená kapacita Zimního stadionu v Sokolově nastavena na 500 diváků.

O soupeři

Velmi zajímavou sezonu za sebou mají hokejisté Sokolova. Baník ukázal, že v rámci prvoligové konkurence už pomýšlí na vyšší patra tabulky, velkou část sezony se také držel v první polovině tabulky. Nakonec skončil na desátém místě a byť v následném předkole play-off nestačil na Litoměřice, má na čem před nadcházejícím ročníkem stavět.

Z dobrých výkonů Sokolova pochopitelně těží i Karlovy Vary. Ve žlutočerném dresu dostávali opět šanci i nadějní mladíci z karlovarské organizace. Zatím nejúspěšnější sezonu na seniorské úrovni má za sebou Otakar Šik, jenž zaznamenal čtyřiadvacet kanadských bodů v devětadvaceti zápasech a v klubové produktivitě skončil na čtvrtém místě. Aktuálně bojuje o místo v Energii.

Změny v kádru

Sokolov musel řešit změny jak v hráčském kádru, tak v tom trenérském. Klub opustil Lukáš Mensator, jenž vyslyšel nabídku z extraligy. Kormidlo na lavičce převzal po Tomáši Hamarovi Martin Štrba a realizační tým doplnil i Vojtěch Šik, který přišel z Energie.

Co se soupisky týče, nenajdeme na ní nejproduktivnějšího juniora loňského ročníku Chance ligy Michala Guta, jehož si vyhlédl Litvínov, on však nakonec upřednostnil přesun do zámoří. S Baníkem se rovněž rozloučil karlovarský odchovanec Jakub Vrána, jenž zamířil do Francie, kde bude oblékat dres Brestu.

A co posily? Začneme odzadu, mezi tři tyče totiž dorazil ex-litoměřický Adam Beran, kterého příznivci Energie mohou pamatovat i z jeho mládežnického působení v lázeňském městě. Tři výrazná nová jména pak ohlásilo vedení klubu do ofenzívy – kromě mladíka Karla Klikorky a prověřeného zadáka Jana Strejčka vyztužil modrou čáru také velezkušený Jan Novák. Ofenzívu posílili Filip Kuťák s Ondřejem Jurčíkem. Nejnovější akvizicí je pak slovenský forvard Marek Sloboda.

O utkání s Tomášem Mariškou

„Bereme to jako další přípravný test, hlavně pro vyzkoušení mladých hráčů,“ napovídá o složení sestavy trenér Tomáš Mariška. Přesto by Sokolov nerad podcenil. „Sokolov nechceme žádným způsobem podceňovat, má ten kádr poskládaný velmi kvalitně,“ varuje před soupeřem.

„My chceme využít tento zápas pro vyzkoušení mladých perspektivních hráčů, zejména těch, kteří se nám vrátili z Hlinka Gretzky Cupu. Doufám, že si řeknou o místo a ten zápas bude mít náboj a svoji kvalitu,“ pokračuje asistent Martina Pešouta. Šanci by tak měl dostat například útočník Jiří Kulich, který zazářil na zmíněném turnaji.

Mariška doufá, že s přibývajícími zápasy se bude lepšit i herní projev jeho svěřenců. „Půjdeme do něj z plné přípravy, stejně jako do těch předchozích. Já věřím, že se budou čím dál více objevovat věci, které si ukazujeme na tréninku. To je hlavní cíl pro všechna tato nadcházející utkání,“ dodává.

Související články