HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští zdolali Zvolen a z Brna si přivážejí dvě výhry

Energetikům se v Brně po Bratislavě představil HKM Zvolen. První část byla vyrovnaná, čemuž odpovídal i stav 1:1. Druhou část ovšem měla pod kontrolou Energie a přidala dvě branky. Třetí část už žádný gól nepřinesla a tak si energetici poradili i s druhým Slovenským soupeřem.
Příprava na sezonu, přát., pá 27.8.2021, Sportcentrum Lužánky
Karlovy Vary
Zvolen
3:1
1:1, 2:0, 0:0
Branky a nahrávky: 3. Koblasa (Černoch, Kohout), 32. Koblasa (Černoch, Dlapa), 35. Dlapa (Pulpán) – 6. Jedlička (Meliško)
Rozhodčí: Marek, Maršálek – Komínek, Zídek
vyloučení2:1
využití0:0
oslabení0:0
Karlovy Vary: Habal – Parkkonen, Plutnar, Pulpán (A), Dlapa, Rohan, Havlín, Weinhold, Doudera – Rachůnek (A), Hladonik, Flek, Průžek, Kulich, Beránek, Koblasa, Černoch, Kohout, Redlich, Miškář, Vondráček (C), Osmík.
Zvolen: Rahm – Meliško, Hain, Thow, Roy, Hraško (A), Kubka, Andersons – Zunin (A), Viedensky, Jedlička, Ully, Puliš (C), Saracino, Marcinek, Mikúš, Török, Csányi, Gubančok. Kolenič, Duriš.

Komentář k utkání

Utkání odstartovalo ve velkém tempu, a proto jsme nemuseli dlouho čekat na první branku, díky souhře karlovarského třetího útoku. Nejprve Martin Kohout předal ve středním pásmu kotouč Jiřímu Černochovi, který vylepšil střeleckou pozici pro Petra Koblasu, jenž překonal brankáře Rahma z dorážky. Vedení energetikům ovšem nevydrželo dlouho, jelikož v šesté minutě přesně ztečoval střelu od modré Jakuba Meliška Maroš Jedlička. Poté se pokračovalo v aktivní hře a obě mužstva měla plno šancí. Mírnou převahu měla Energie, což se málem odrazilo i na skóre, další gól mohl přidat Tomáš Vondráček s Jiřím Černochem, v akci dva na jednoho je však zarazil zvolenský obránce. Postupně začali iniciativu přebírat Zvolenští, ti si však nedokázali vybudovat nějakou větší akci. Naopak, ke konci třetiny se mohl prosadit Jiří Kulich, svou střelu ovšem nasměroval do tyčky, a tak se šlo do šaten za stavu 1:1.

Úvod druhé třetiny byl o něco mírnější než té první. V 25. minutě musel Habal podržet svůj tým před střelou Zuzina, který se nehlídaný zjevil sám na brankovišti. Dále byl na ledě na nějakou tu dobu klid, který na přelomu poloviny utkání přerušil Jiří Černoch. Ten ve skrumáži před brankou našel Petra Koblasu, jenž si pohotovou střelou připsal druhý gól v zápase. Dvoubrankové vedení Karlovarským o chvíli později zařídil Ondřej Dlapa, jenž po Pulpánově tvrdé střele dorazil kotouč za Rahmova záda. Západočeši si drželi nátlak až k závěru, kdy slovo přebrali hokejisté Zvolenu. Jenomže ti znovu nedokázali nic vymyslet a do třetí části tak šli se ztrátou.

V závěrečné dvacetiminutovce hráli významnou roli zejména brankáři obou mužstev. Nejprve Jiří Černoch uvolnil Martina Kohouta, jehož střelu na bližší tyč vychytal Rahm. Ve 46. minutě se do samostatného úniku propracoval Peter Zuzin, ten však žádnou kličku nevymyslel, a tak ho Habal v pohodě vychytal. Na druhé straně se v nebezpečné šanci octli Tomáš Vondráček a po něm Jiří Kulich, oba ale vychytal zvolenský gólman. Pak se na tempu trochu ubralo, střelecky však obě mužstva byla stále aktivní. Zvolenu se branku Energie nedařilo nějak více ohrozit. Karlovarští posledních deset minut utkání měli pod kontrolou, a tak si z obou utkání se Slovenskými celky odvážejí výhru.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 27.8.2021

Habal: Opravdu jsem si zachytal, za což jsem rád