HC Energie Karlovy Vary

Habal: Opravdu jsem si zachytal, za což jsem rád

Vladislav Habal nastoupil v Brně proti Zvolenu. Po předcházející výhře nad Bratislavou Capitals si energetici poradili i s tímto soupeřem. Nebylo to ale vůbec nic lehkého a Karlovarským hodně pomohl právě výkon jejich brankáře, kterého Zvolenští rozhodně střelecky nešetřili.

Vladislave, druhý zápas, druhá výhra tady v Brně, jak těžký to byl zápas?
Ze svého pohledu jsem si dost zachytal, hlavně první a třetí třetinu. Musím pochválit tým ze Zvolena, protože hrál opravdu pěkně. Když jsme odskočili na 3:1, tak jsme si to pohlídali a dopadlo to pro nás dobře.

Na ledě jste se tedy dnes opravdu nenudil…
Ano, včera mi byla Filipa líto, protože na něj nešlo moc střel. Já měl určitě dost práce, což je samozřejmě lepší, zejména v tomhle stadionu, kdy jsou chvílemi jen snad čtyři stupně nad nulou.

Vy jste chytal jeden rok na Slovensku, jaké to pro vás bylo?
Znal jsem skoro půlku týmu, jelikož jsem s některými působil i jako spoluhráč, takže před zápasem proběhly nějaké ty popichovačky.

Trenér Mariška před tímhle výjezdem říkal, že je to zase jiný styl hokeje, jak to vidíte vy? Je to něco jiného než extraliga?
Ve včerejším týmu Capitals bylo opravdu hodně Kanaďanů, takže to bylo úplně něco jiného. I ten včerejší zápas byl oproti tomuto velmi rozdílný. Bratislava držela kotouč na hokejce, Zvolen zase více bruslil a napadal.

Myslíte, že na vás byla znát únava ze včerejšího zápasu?
Určitě, včera se začínalo v 16 hodin, dnes ve 12:30, což není ani 24 hodin. Kluci k tomu však přistoupili dobře a rychle se zregenerovali.

Mluvil jste o netypickém času začátku dnešního utkání, jaké je to pro vás jakožto gólmana? Přeci jen po snídani jít hned do zápasu…
Mně osobně to příliš nevadilo. Včerejšek byl zase horší v tom, že se hrálo hned po rozbruslení. Dnešek byl alespoň lepší v tom, že člověk naskakoval se suchou výstrojí. Ráno jsem si tedy na chvíli ještě poležel a nemusel tolik pospíchat.

Jak zatím hodnotíte přípravu? Vy jste do ní naskočil později, protože jste se nešťastně zranil na konci letní přípravy, jak to s vámi vypadá teď?
Po zranění z posledního týdne té letní přípravy se mi podařilo docela rychle dostat zpátky. Momentálně mám za sebou tři nebo čtyři týdny na ledě a cítím se dobře. Zatím pomalu vše připravuji směrem k lize.

Vy byste měl vlastně v sezoně nastupovat i za Sokolov, vidíte jako dobrou příležitost k pravidelnému chytání?
Ano, jsem za to rád. Takto jsem to i chtěl, abych občas jezdil do Sokolova, protože kdybych tady v Energii dva týdny nechytal a pak bych naskočil, to by nebylo úplně dobré. Budu rád, že se rozchytám a budu moct občas zaskočit za Filipa Novotného.

Související články